Teknoloji

Instagram hikayelere şarkı sözü eklemeyi kolaylaştırıyor

instagram

Instagram hikayelerine şarkı ekleyen kullanıcılarının şarkı sözlerine yer vermesini de kolaylaştırıyor. Hikayesine şarkı ekleyen kullanıcılarına şarkı sözlerini ekranda görmeyi isteyip istemediklerini soracak olan şirket; kullanıcıların şarkı sözlerinin metin tarzını, animasyonunu ve diğer özelliklerini de düzenlemesine izin verecek.

Instagram’dan yapılan açıklamada, özelliğin hâlihazırda geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan müzik kütüphanesine erişimi olan bölgelerde kullanıma açılacağı belirtildi. Türkiye söz konusu bölgelere dahil değil. Dolayısıyla bu özellikten Türkiye’de yararlanmak şu an için mümkün olmayacak.

Sosyal ağın kullanıcıları, uygulamanın müzik kütüphanesindeki şarkılar için şarkı sözü araması yapabilecek. Aranan şarkının bulunmasının ardından şarkının belli bir bölümü, sözlerinin ekranda gösterilmesi için seçilebilecek. Böylelikle hikaye için bir referans noktasının oluşturulması mümkün hâle gelecek. Kullanıcılar şarkı sözlerinin üzerine dokunarak görünümü değiştirebilecek.

Instagram bir süredir Hikayeler özelliğini geliştirmek adına çeşitli hamleler yapıyor. Geçtiğimiz yıl müzik ekleme özelliğini sunan şirket, bunun için Spotify, SoundCloud ve Shazam ile işbirliğine gitmişti. Bu yıl içinde ise Netflix’te izlenen içerikleri Instagram’da hikaye olarak paylaşmak mümkün hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER