Eğlence

Netflix favori içerikleri Instagram’da paylaşmayı kolaylaştırıyor

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix Instagram Hikayeler entegrasyonuyla abonelerine neyi izlediklerini anlatabilmeleri için yeni bir seçenek daha sunuyor. Kullanıcılar bundan böyle Netflix uygulaması üzerinden yapacakları birkaç küçük dokunuşla izledikleri içeriğin afişini Instagram’daki hikayelerine ekleyebilecek.

Hem Netflix’i hem de Instagram’ı kullanan pek çok kişi, beğendikleri bir Netflix içeriğini Instagram’ın hikaye özelliği aracılığıyla paylaşıyor. Bu paylaşım genellikle içeriğin oynatıldığı televizyonun fotoğrafını veya videosunu çekme yoluyla yapılıyor

Netflix’in mobil uygulamasındaki içerik sayfasına girenler, paylaş ikonuna dokunduklarında artık seçenekler arasında Instagram Hikayeler seçeneğini de görecek. Instagram’da ilgili hikayeyi gören kullanıcılar, “Netflix’te izle” yazısına dokunduklarında, Netflix abonesi olmaları durumunda, afişi paylaşılan içeriğin sayfasına yönlendirilecek.

Söz konusu entegrasyon ilk olarak Netflix’in iOS uygulamasında kullanıcılarla buluşuyor. Android cihaz sahiplerinin ise biraz daha beklemesi gerekiyor.

netflix instagram hikayelerNetflix ve Instagram arasındaki işbirliğinin her iki taraf için de bir kazanç olduğu rahatlıkla söylenebilir. Netflix Instagram Hikayeleri üzerinden içeriklerinin reklamını kullanıcılarına ücret ödemeden yaptırma imkanını elde ediyor. Instagram ise hikaye özelliğine güçlü bir ortak daha kazanmış oluyor. 2018’in haziran ayına ait rakamlara göre, Instagram’daki hikayelerin günlük aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu geçmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER