Teknoloji

Instagram’da hesap kurtarmak kolaylaşıyor

instagram gizli hesap alisveris

Herhangi bir sosyal medya hesabına erişimi kaybetmek, günümüzde pek çok kişinin kabusları arasında yer alıyor. Günümüzün en popüler sosyal ağları arasında yer alan Instagram, bu kabusların şiddetini biraz olsun azaltacak yeni bir yaklaşımı test ediyor. Instagram hesap kurtarma için test ettiği yeni yöntemle erişim bilgilerinin çalınmasını da zorlaştırıyor.

Şimdiye kadar Instagram hesaplarını çaldıran veya başkalarına kaptıranların süreci e-posta ve destek formlarıyla yürütmesi gerekiyordu. Test edilen yeni yaklaşımda ise kullanıcılardan farklı türlerdeki bilgileri uygulama üzerinden girmeleri isteniyor. Bu bilgiler kullanıcının orijinal e-posta adresi veya telefon numarası olabiliyor. Talep edilen bilgilerin sağlanmasının ardından kullanıcının seçtiği kanal üzerinden altı haneli bir kod gönderiliyor. Böylelikle korsanların farklı cihazlar üzerinden hesapları ele geçirmesi de zorlaştırılıyor.

Bu yeni yöntem sayesinde korsanlar kullanıcı ismini ve iletişim verilerini değiştirse bile hesabın asıl sahibinin tekrar erişim sağlaması mümkün oluyor. Instagram boşa çıkan kullanıcı isimlerinin başkaları tarafından alınmasını da bir süre engelleyerek bu konuda bir koruma sağlıyor.

Uygulama içi kurtarma özelliğinin geniş ölçekli olarak kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak kullanıcı adı korumasını Android’de tüm kullanıcılarına açan şirket, iOS’i de bu özelliğin kapsama alanına dahil etmiş durumda. Yeni kurtarma sürecinin amacının ne olduğunu anlamak ise pek zor değil. Instagram kullanıcılarının güvenlik ekibine muhtaç kalmadan ve uygulama dışına çıkmadan hesaplarını kurtarabilmelerini mümkün kılmayı hedefliyor.

Instagram hesap kurtarma sürecinde yapmayı planladığı değişikliği kritik bir zamanda duyurdu. Açığa çıkan şifre haberleri ve giderek artan hesap çalma girişimleri nedeniyle hesap güvenliği Instagram için biraz can sıkıcı bir konu hâline gelmiş durumda. Yeni yöntemin de hesap çalma girişimlerini tamamen kesmesi beklenmiyor, ancak hesap kurtarmanın kolaylaşmasının korsanların cesaretini kırması hedefleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER