Teknoloji

Instagram Direkt mesajlara sesli mesajlaşmayı ekledi

instagram hikayeler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram Direkt mesajlara sesli mesajlaşma özelliği ekledi. Bu özellik kullanıcılara, bire bir veya grup sohbetlerde birbirlerine uzunluğu bir dakikaya kadar çıkan sesli mesajlar gönderme imkanı tanıyor. Güncelleme iOS ve Android uygulamalarına dağıtılmaya başlandı.

Bu özellikten yararlanam imkanı bulan kullanıcılar mikrofon düğmesine basılı tutarak ses kaydı gerçekleştirebilirler. Parmağınızı düğmeden çektiğinizde mesajınız otomatik olarak karşı tarafa gönderilecektir. Eğer göndermekte tereddüt eder veya yeniden kaydetmek isterseniz, parmağınızı ekrandan kaldırmadan düğmeyi çöp kutusu simgesine sürükleyerek yaptığınız kaydı silebilirsiniz.

Instagram direkt mesajlara sesli mesajları getirmekte biraz geç kaldı. Ana şirket Facebook, Messenger platformunda sesli mesajlaşma özelliğini yıllardır sunuyor. Sesli mesajlar WeChat ve WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında da hızlı şekilde tercih edilen platform hâline geldi. Yapılan son ekleme direkt mesajları kullanan birçok Instagram kullanıcısının hoşuna gidecektir. Bununla birlikte Facebook’un kendi özelliklerini doldurmasıyla Instagram’ın sonunu hazırladığını düşünenlerin elini biraz daha güçlendirecektir.

İLGİLİ HABERLER