Teknoloji

Kevin Systrom Instagram macerasının bitişi hakkında ilk kez konuştu

Kevin Systrom Instagram macerasının bitişi hakkında ilk kez konuştu
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Kevin Systrom Instagram CEO’luğunu geçtiğimiz ayın sonlarında bırakmış ve kurucusu olduğu şirketten ayrılmıştı. Instagram’dan ayrıldıktan sonra ilk kez konuyla ilgili konuşan Systrom, Facebook’taki gerilimin ayrılığını hızlandırdığına dair ipuçları verdi. Buna rağmen ortada bir kırgınlığın olmadığını vurgulayan Systrom, kendi projeleriyle ilgilenecek olsa da Instagram’ın başarısını istediğinin altını çizdi.

Instagram’ın kurucusu ve eski CEO’su ayrılığıyla ilgili açıklamalarını Wired tarafından düzenlenen Wired 25 konferansında yaptı. Sahnede Lauren Goode’nin sorularını yanıtlayan Systrom, “Bir şeyi bıraktığınızda ortada bırakmanız için sebepler vardır. Hiç kimse bir işi her şey muhteşem gittiği için bırakmaz değil mi? İş hayatı zordur” ifadelerini kullandı.

Systrom kendisinin ve kendisiyle birlikte Instagram’dan ayrılan diğer kurucu Mike Krieger‘in şirketi Facebook’a 1 milyar dolar karşılığında sattıktan sonra 6 yıl daha görevlerine devam ettiklerini hatırlattı ve bunun girişimlerini satan diğer girişimcilere kıyasla çok uzun bir süre olduğuna dikkat çekti.

Systrom ve Krieger, 24 Eylül’de Instagram’dan istifa etmişlerdi. İkilinin istifası, Instagram’ın çatı şirketi Facebook’tan bağımsız günlerinin sonunun geldiği şeklinde yorumlanmıştı. Facebook’un genç kullanıcı sayısındaki düşüş ve gençlerin Instagram’a yönelmesi nedeniyle Instagram’ın Facebook’un geleceğindeki rolü her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bu durum nedeniyle Systrom ve Krieger’in ayrılık kararları da büyük yankı uyandırmıştı.

Systrom ve Krieger, önümüzdeki dönemde yine birlikte çalışacak gibi görünüyor. Ancak ikili bunun için acele edeceğe benzemiyor. Önümüzdeki süreci 9 aylık kızına iyi bir baba olmaya çalışarak geçireceğini söyleyen Systrom, bir yandan da yaratıcılığına ve yeni hobilerine odaklanmayı istiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

200W emişli Samsung Jet 75E yüzde 10 indirimle 17.730 TL
200W emişli Samsung Jet 75E yüzde 10 indirimle 17.730 TL
Satın Al
Samsung HW-B650F soundbar kuponla 8.936,25 TL’ye geliyor
Samsung HW-B650F soundbar kuponla 8.936,25 TL’ye geliyor
Satın Al
Google TV’li Next Start 4K kuponla 3.700,74 TL
Google TV’li Next Start 4K kuponla 3.700,74 TL
Satın Al
Sessiz Logitech M330 Premium ile 710,38 TL
Sessiz Logitech M330 Premium ile 710,38 TL
Satın Al
Çift portlu Anker 312 Premium ile 299 TL’ye geliyor
Çift portlu Anker 312 Premium ile 299 TL’ye geliyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Kevin Systrom Instagram’ın başında kurucuları olmadan da başarılı olmaya devam edeceğine inanıyor. Systrom bu konudaki samimiyetini ise “Eğer Instagram üç kat büyürse ve dünyadaki en önemli şey hâline gelirse bu benim için, başında ben olmasam bile, muhteşem bir şey olur” sözleriyle gösteriyor.

Kevin Systrom Instagram CEO’luğunu Adam Mosseri’ye devretmişti

Systrom’un açıklamaları, ayrılık sürecinin üzerindeki toz bulutunu tamamen kaldırmak için yeterli olmuşa benzemiyor. Ayrılık kararını Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘e söylerken karmaşık hisler içinde olduğunu belirten Systrom, veda yazısını “çok, çok hızlı” şekilde kaleme aldığını söyleyerek kararın ani olduğunun ipucunu verdi. Kevin Systrom Instagram CEO’luğu görevini uzun yıllardır Facebook’un üst düzey yönetiminde görev yapan Adam Mosseri‘ye devretmişti.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl