Teknoloji

Kevin Systrom Instagram macerasının bitişi hakkında ilk kez konuştu

kevin systrom instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kevin Systrom Instagram CEO’luğunu geçtiğimiz ayın sonlarında bırakmış ve kurucusu olduğu şirketten ayrılmıştı. Instagram’dan ayrıldıktan sonra ilk kez konuyla ilgili konuşan Systrom, Facebook’taki gerilimin ayrılığını hızlandırdığına dair ipuçları verdi. Buna rağmen ortada bir kırgınlığın olmadığını vurgulayan Systrom, kendi projeleriyle ilgilenecek olsa da Instagram’ın başarısını istediğinin altını çizdi.

Instagram’ın kurucusu ve eski CEO’su ayrılığıyla ilgili açıklamalarını Wired tarafından düzenlenen Wired 25 konferansında yaptı. Sahnede Lauren Goode’nin sorularını yanıtlayan Systrom, “Bir şeyi bıraktığınızda ortada bırakmanız için sebepler vardır. Hiç kimse bir işi her şey muhteşem gittiği için bırakmaz değil mi? İş hayatı zordur” ifadelerini kullandı.

Systrom kendisinin ve kendisiyle birlikte Instagram’dan ayrılan diğer kurucu Mike Krieger‘in şirketi Facebook’a 1 milyar dolar karşılığında sattıktan sonra 6 yıl daha görevlerine devam ettiklerini hatırlattı ve bunun girişimlerini satan diğer girişimcilere kıyasla çok uzun bir süre olduğuna dikkat çekti.

Systrom ve Krieger, 24 Eylül’de Instagram’dan istifa etmişlerdi. İkilinin istifası, Instagram’ın çatı şirketi Facebook’tan bağımsız günlerinin sonunun geldiği şeklinde yorumlanmıştı. Facebook’un genç kullanıcı sayısındaki düşüş ve gençlerin Instagram’a yönelmesi nedeniyle Instagram’ın Facebook’un geleceğindeki rolü her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bu durum nedeniyle Systrom ve Krieger’in ayrılık kararları da büyük yankı uyandırmıştı.

Systrom ve Krieger, önümüzdeki dönemde yine birlikte çalışacak gibi görünüyor. Ancak ikili bunun için acele edeceğe benzemiyor. Önümüzdeki süreci 9 aylık kızına iyi bir baba olmaya çalışarak geçireceğini söyleyen Systrom, bir yandan da yaratıcılığına ve yeni hobilerine odaklanmayı istiyor.

Kevin Systrom Instagram’ın başında kurucuları olmadan da başarılı olmaya devam edeceğine inanıyor. Systrom bu konudaki samimiyetini ise “Eğer Instagram üç kat büyürse ve dünyadaki en önemli şey hâline gelirse bu benim için, başında ben olmasam bile, muhteşem bir şey olur” sözleriyle gösteriyor.

Kevin Systrom Instagram CEO’luğunu Adam Mosseri’ye devretmişti

Systrom’un açıklamaları, ayrılık sürecinin üzerindeki toz bulutunu tamamen kaldırmak için yeterli olmuşa benzemiyor. Ayrılık kararını Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘e söylerken karmaşık hisler içinde olduğunu belirten Systrom, veda yazısını “çok, çok hızlı” şekilde kaleme aldığını söyleyerek kararın ani olduğunun ipucunu verdi. Kevin Systrom Instagram CEO’luğu görevini uzun yıllardır Facebook’un üst düzey yönetiminde görev yapan Adam Mosseri‘ye devretmişti.

İLGİLİ HABERLER