Teknoloji

Instagram Clubhouse benzeri sesli sohbet odaları hazırlıyor

instagram blend

Clubhouse formatıyla sadece Twitter’ı etkilemekle yetinmemişe benziyor. Görünen o ki, Instagram da Clubhouse benzeri sesli sohbet odaları sunmak için hazırlık yapıyor. Instagram’ın çalışmalarına dair ilk işaretler de ortaya çıktı.

İnsanların arkadaşlarına veya takipçilerine canlı video olmadan sadece sesle ulaşabilmesi fikri, pek çok sosyal medya kullanıcısını cezbetmiş durumda. Instagram’ın bu özelliği sunmak için yaptığı çalışmaları, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi paylaştı.

Paluzzi’nin paylaştığı ekran görüntüleri, Instagram kullanıcılarının nasıl bir sesli yayın başlatabileceğini gösteriyor. Kullanıcıların kamera ikonunun yanındaki mikrofon ikonuna dokunması sesli yayının başlatılması için yeterli olacak gibi görünüyor.

Sızan ekran görüntüleri, Instagram’ın hazırlıklarında belli bir noktaya geldiğini gösteriyor. Bu nedenle Clubhouse’un yeni rakibiyle tanışması da fazla zaman almayacak gibi görünüyor.

Instagram, Clubhouse benzeri sesli sohbet odaları sunmanın yanı sıra başka bir yeniliğe daha hazırlanıyor. Paluzzi, Instagram’ın sohbet özelliğini uçtan uca şifrelemeyle koruyacağı bilgisini de paylaştı. Facebook’un tüm mesajlaşma platformlarını birleştirme planını düşününce buna pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER