Manşetler

Instagram aylık aktif kullanıcı sayısını iki yıl içinde ikiye katladı

instagram ana sayfa sırlaması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram aylik aktif kullaniciSon yılların en hızlı büyüyen sosyal medya mecrası olarak pek çok kişinin aklına ilk önce Snapchat geliyor. Ancak Facebook’un sahibi olduğu Instagram da büyüme konusunda Snapchat’ten aşağı kalır bir performans sergilemiyor. Yapılan son açıklamaya göre, Instagram aylık aktif kullanıcı sayısını 600 milyona çıkarmayı başardı. Bu rakam, bundan iki yıl önce 300 milyon seviyesindeydi.

Söz konusu 600 milyon kullanıcının 100 milyonluk kısmının son altı ay içinde kazanılmış olması da ayrıca dikkat çekiyor. Şirket, son olarak geçtiğimiz haziranda aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını duyurmuştu.

Instagram aylık aktif kullanıcı artışını hikayelerle hızlandırmışa benziyor

Bu kısa süre içinde kaydedilen yüzde 20’lik artışta geçtiğimiz ağustosta kullanıma sunulan Instagram Hikayeleri özelliği de etkili olmuşa benziyor. Snapchat’in hikaye özelliğinin neredeyse kopyası olan bu özellik, servisin kullanıcıları tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı. Instagram, bu süre içinde kullanıcılarına paylaşım yorumlarının yönetimi için yeni imkanlar da sunmuştu. Fotoğraf ve video paylaşım servisi, son olarak canlı yayın özelliğini ABD’de aktif hâle getirmişti.

İLGİLİ HABERLER