Teknoloji

Instagram arşiv özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

instagram arsivInstagram arşiv özelliğini geçtiğimiz ay duyurmuş ve özelliği küçük bir kullanıcı grubuyla test etmeye başlamıştı. Özellik yaklaşık 3 hafta süren test döneminin ardından tüm Instagram kullanıcılarının erişimine açıldı.

Instagram kullanıcıları arşiv özelliği sayesinde eski ya da artık daha fazla görünmesini istemedikleri paylaşımlarını silmeden saklayabiliyor. Bu özelliğe erişmek için fotoğrafların sağ üst kısmında yer alan “…” ikonuna dokunmak ve açılan menünün en üstündeki arşive ekleme seçeneğini işaretlemek yeterli oluyor. Arşiv galerisine gönderilen fotoğraflar sadece fotoğrafı yükleyen kişi tarafından görülebiliyor.

Instagram arşiv özelliğiyle kullanıcılarının fotoğraf silmesini engellemeyi ve ilk etapta herhangi bir çekince yaşamadan fotoğraf paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bazı Instagram kullanıcılarının, özellikle de gençlerin, yeterince ilgi görmeyen veya daha sonradan “fazla kişisel” olduklarını düşündükleri fotoğrafları sildikleri biliniyor.

Instagram arşiv galerisindeki fotoğrafları tekrar gösterime çıkarmaya izin veriyor

Arşiv bu davranışın önüne geçmeyi garantilemese de, daha sonra yaşanabilecek bir fikir değişikliğinde fotoğrafı canlandırmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar arşiv galerisindeki fotoğraflarını da zahmetsiz biçimde yeniden gösterime çıkarabiliyor. Bu fotoğraflar, kronolojik sıra içinde gösterime devam ediyor. Arşive ekleme veya arşivden çıkarma konusunda diğer kullanıcılara bildirim gönderilmiyor.

İLGİLİ HABERLER