Teknoloji

Instagram arşiv özelliğiyle gönderileri silmeden profilleri düzenlemeyi mümkün kılıyor

instagram arsivInstagram’a yüklenen her fotoğraf veya video, aynı ilgiyi görmeyebiliyor. Bu durumun farkında görünen şirket, kullanıcılara paylaştıkları gönderileri profilden kaldırma ve sadece kendilerinin erişebildiği bir bölümde saklama imkanı sunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu paylaşımları daha sonra tekrar profillerindeki eski yerlerine taşıyabiliyor. Instagram arşiv olarak nitelediği bu özellikle kullanıcılarına profillerinde gönderi silmeden düzenleme yapma imkanı veriyor.

Instagram gönderilerini arşive aktarmak için, gönderinin sağ üst köşesinde bulunan üç nokta ikonuna dokunmak gerekiyor. Bu ikona dokunulduğunda açılan menünün en üstünde yer alan “Arşivle” seçeneğine dokunulduğunda ise gönderi arşive taşınıyor.

Arşiv seçeneğinin en üstte gösterilmesi bilinçli bir tercih gibi görünüyor. Çünkü gönderileri arşive aktarmak, kullanıcılara gönderileri tamamen silmenin bir alternatifi olarak sunuluyor. Dileyen kullanıcılar hâlâ gönderilerini tamamen silebiliyor. Ancak arşiv seçeneği sayesinde belli bir süre için gizlenmesi gereken fotoğrafları ortadan kaldırmak mümkün oluyor.

Instagram kullanıcıları, arşivdeki fotoğraflarına profil sayfalarının sağ üst köşesindeki ikona dokunarak erişebilecekler. Arşiv bölümünde de paylaşımları diğer bölümlerdeki gibi görüntülemek mümkün oluyor. Arşive aktarılan gönderiler, sağ üst köşedeki üç nokta ikonu üzerinden yeniden profile taşınabilecek.

Instagram arşiv özelliğinin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştiriyor

Bu hafta içinde dağıtımı başlayan arşiv özelliği, henüz tüm kullanıcılara ulaşmış değil. Ancak Instagram’ın kısa süre içinde dağıtım sürecini tamamlaması bekleniyor. Arşiv ikonunun yerini aldığı ayarlar ikonu, profil düzenleme seçeneğinin hemen kenarına taşındı.

İLGİLİ HABERLER