Teknoloji

Instagram arama sonuçlarında reklam gösterecek

instagram koleksiyon

Yakında Instagram‘da daha önce reklam görülmeyen bölümlerde de reklamlarla karşılaşılacak. Meta’nın sahibi olduğu sosyal ağ, işletme ve markaların keşfedilebilirliğini artırmak için yeni reklam gösterim alanlarını test ediyor. Instagram arama sonuçlarında reklam gösterimine de bu yaklaşım çerçevesinde başlayacak.

Örneğin, uygulama içinde “makyaj” terimiyle arama yaptığınızda sonuçlar arasında “Sponsorlu” etiketli içerikler de göreceksiniz. Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda tüm kullanıcıların arama sonuçları içinde reklamlarla karşılaşacağı belirtildi.

Ayrıca uygulama, işletmelere gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları size hatırlatma veya bilgilendirme gücü verecek bir formatı test etmek için belirli markalarla iş birliği yapıyor. Belirli bir etkinlik için uygulamanın “hatırlatıcı reklamları” etkinleştirildiğinde, etkinlik başlamadan bir gün veya 15 dakika önce ya da etkinlik başladığında Instagram kullanıcılarına bildirim gönderecek. Bu hatırlatıcılar, diğer herhangi bir Instagram bildirimi gibi görünecek ve kilit ekranında gösterilecek.

instagram

Instagram arama sonuçlarında reklam göstererek gelir artırmayı hedefliyor

Instagram arama sonuçlarında reklam gösterilecek olmasına çok şaşırmamak gerekiyor. Zira reklamlar, Instagram’ın çatı şirketi Meta’nın can damarı niteliğinde. 2022’nin son çeyreğinde reklam geliri bir önceki yıla göre düşen şirketin bu durumu tersine çevirmek için adımlar atmasına çok şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER