Teknoloji

Instagram’a alışveriş meraklılarının işini kolaylaştıracak bir özellik geliyor

instagram gizli hesap alisveris
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram alışveriş odaklı özelliklerinin sayısını artırmayı sürdürüyor. Sosyal ağ yakında kullanıcılarının yeni ürünlerin bir markanın stoklarına gelişi için anımsatıcı kurmasına izin verecek. Bu işlem ilgili hesabın hikayeleri üzerinden yapılacak. İlk olarak ABD’de sunulacak bu özellik için Instagram 20 civarında markayla işbirliği yapıyor. Bu markalar arasında Adidas, Highsnobiety, Chinatown Market, Revolve, ve Huda Beauty bulunuyor.

Instagram’ın yeni hatırlatma özelliği, hâlihazırda tüm kullanıcıların hikayelerde çıkartma aracılığıyla geri sayım başlatarak sunduğu hatırlatıcısına benziyor. Bu özelliğin markaların Instagram’ın alışveriş platformuna uygun şekilde ayarlanıp tekrar sunulduğu söylenebilir.

Instagram kişiselleştirilmiş bir alışveriş merkezi olmayı hedefliyor

Söz konusu anımsatıcılar, ürünün çıkışından bir gün veya 15 dakika önce Instagram kullanıcılarının karşısına çıkabilecek. Instagram ilk etapta özelliği test etiketiyle sunacak olsa da, bunun şirket adına mantıklı bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir. Pek çok marka veya ünlü kişi, yeni ürününün, şarkısının veya filminin çıkışı için Instagram üzerinden bir heyecan oluşturuyor. Instagram özellikle markalara bu heyecanı kısa süre içinde satışa dönüştürmenin etkin bir yolunu sunuyor.

Instagram son zamanlarda etkili bir alışveriş platformuna dönüşme konusunda ciddi bir mesai harcıyor. Şirketin alışveriş platformunun ürün müdürü Layla Amjadi, geçtiğimiz sene katıldığı bir podcast’te “kişiselleştirilmiş bir alışveriş merkezi” oluşturmaya çalıştıklarını belirtmişti. Uygulama içinden ödeme ve alışveriş etiketi gibi özellikler sunan sosyal ağ, önümüzdeki dönemde bu alanda yen, adımlar atmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER