Teknoloji

Küçük boyutlu dev: Insta360 Go 3 ile vlog dünyası renkleniyor

insta360 go 3

Vlog dünyasında yenilik rüzgarları esmeye devam ediyor ve bu yenilik rüzgarlarının son ürünü Insta360 Go 3, küçük boyutlarıyla etkileyici bir giriş yapıyor. İster yürüyüşlerde, ister evde, isterseniz de kediniz üzerinde kullanabileceğiniz bu ufaklık, hareket halindeyken çekim yapma olanağı sunuyor.

Insta360’ın en yeni ürünü Go 3, kapsül şeklinde bir aksiyon kamerası ve ilginç bir özelliği var. Kamerasının ayrılabilir kılıfı artık kayıt yaptığınız görüntülerin canlı görünümünü sağlayan bir ekranla donatılmış. Böylece, çekimlerinizi kontrol etmek veya kompozisyonunuzu tahmin etmek için bir akıllı telefona ihtiyaç duymuyorsunuz. Kamera, kılıfına takılı olsun ya da olmasın, gerçek zamanlı canlı görüntü sunuyor.

Önceki model olan Go 2 gibi, Go 3’ün kılıfı aynı zamanda kameraları şarj ediyor ve böylece tek bir şarjla 45 dakikalık pil ömrünü 170 dakikaya çıkarıyor. Ancak, Go 3’ün kılıfının sunduğu bu özellikler ve diğer geliştirmeler, yeni modelin öncekine kıyasla biraz daha maliyetli olmasına neden oluyor. 32GB başlangıç konfigürasyonuyla şu anda 379.99 dolarlık bir yurt dışı fiyat etiketi taşıyor. Karşılaştıracak olursak Go 2, piyasaya çıktığında yurt doşında 299.99 dolara satılıyordu.

Go 3’ün küçük boyutu, bazı aşırı yerlerden ve bakış açılarından çekim yapabilmesini sağlıyor. Buna ek olarak, önceki modeli gibi, manyetik bir kolye montajı ve bir şapka klipsi ile birlikte geliyor. Go 3’e yeni eklenen özellikler arasında yeniden kullanılabilir yapışkanlı ayarlanabilir bir döner stand, daha uzun pil ömrü, 2.7K’ya kadar biraz daha yüksek video çözünürlüğü, yaklaşık 5 metre derinliğe kadar su geçirmezlik (hava koşullarına dayanıklı kılıfının dışında), sesli komutlarla çift mikrofon ve artık 128GB’a kadar çıkabilen dahili depolama alanı bulunuyor.

Go 3, 35 gram ağırlığında ve Go 2’ye kıyasla biraz daha ağır olsa da, bu 3.5 gram farkın, daha uzun süreli bir pil ömrü ve yeni kılıf için yapılmış adil bir takas olduğunu açık biçimde görüyoruz.

Birçoğumuz için akıllı telefonlar birinci tercih olsa da, tam boyutlu aynasız kameraların daha fazla vlog-merkezli özellikler kazanması ve Go 3’ün uzaktan kendi çekimlerinizi yapmayı biraz daha kolaylaştırmasıyla, vlog dünyası daha da ısınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER