Teknoloji

Inspiration4 ekibinin iPhone 12 ile çektiği fotoğraflar ve videolar var

spacex inspiration4 iphone 12

Geçen ay dünya yörüngesinde gezinti yapan ilk sivil ekip olan SpaceX’in Inspiration4 ekibi, kısa süre önce üst düzey bir Nikon fotoğraf makinesiyle çekilmiş bazı inanılmaz Dünya görüntülerini paylaşmaya başlamıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda ise bu görevin kaptanı olan Jared Isaacman, bir başka etkileyici fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafın farkı ise bir iPhone 12 ile çekilmiş olmasıydı.

Apple’ın akıllı telefon sektöründeki en iyi kamera teknolojilerinden bazılarını sunduğu biliniyor. Bu nedenle telefonun kamerasının yeryüzünden 575 kilometre yüksekte sunduğu mükemmel görüntü kalitesi biraz şaşırtıcı oldu.

Isaacman fotoğrafı, yörüngede geçirdikleri üç gün boyunca profesyonel olmayan dört astronotun yuvası olan Crew Dragon uzay aracının burun kısmının altına inşa edilen ve tamamı camdan yapılmış kubbeden çekti. Isaacman’ın fotoğrafının sağ üst köşesinde açıkça görülebilen burun konisi, cam kubbeden yolculara panoramik Dünya manzarası sunmak için açılıyor.

Ayrıca Isaacman, Brezilya üzerinden uçarken yine iPhone 12 ile çekilmiş bir video paylaştı.

Önümüzdeki haftalarda mürettebatın iPhone ve Nikon kameralarla çekilmiş daha fazla görüntü ve video paylaşması bekleniyor. Üstelik bunların içinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilenlerden bile daha yüksek seviyelerde benzersiz noktalardan çekilen olağanüstü manzara fotoğrafları olacaktır.

İLGİLİ HABERLER