Teknoloji

Ingenuity Mars üzerinde dokuzuncu kez uçtu

ingenuity mars

NASA JPL, Ingenuity adını taşıyan Mars helikopterinin kızıl gezegen üzerinde dokuzuncu kez uçtuğunu açıkladı. Başarılı uçuşu bir Twitter paylaşımıyla duyuran NASA, uçuşla ilgili başka detaylar da verdi. Ingenuity yolculuk boyunca 166.4 saniye boyunca havada kaldı.

Helikopter uçuş sırasında 5 m/s hıza ulaştı. Yukarıdaki fotoğrafta Ingenuity’nin Mars yüzeyindeki gölgesini görmek mümkün oluyor. Helikopterin kızıl gezegen üzerindeki uçuşları 19 Nisan 2021’de başlamıştı. NASA, son seferin en zorlayıcı yolculuklardan biri olduğunu belirtti.

Ingenuity ilk uçuşunda 30 saniye boyunca havada kalmış ve 3 metre yüksekliğe çıkmıştı. Art arda test uçuşları gerçekleştirilirken, altıncı uçuşa kadar hiçbir sorunla karşılaşılmamıştı. Altıncı uçuşta ise helikopter havada sallanıp durmasına rağmen yere sağlam şekilde inmeyi başarmıştı.

Ingenuity Mars üzerinde yaptığı uçuşta kızıl gezegenin yüzeyini keşfetmeye yardımcı olacak fotoğraflar da çekti. NASA’dan yapılan açıklamada, bu fotoğraflar üzerinde renklendirme çalışması yapılacağı da belirtildi.

İLGİLİ HABERLER