Teknoloji

iMovie 3.0 ile kısa sürede yaratıcı videolar oluşturabilirsiniz

imovie 3.0

Apple’ın iPhone ve iPad için sunduğu yeni iMovie 3.0 güncellemesi, önceden oluşturulmuş şablonlarla uygulamada video oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni Storyboards özelliğiyle birlikte geliyor.

Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bültenine göre, uygulama yemek pişirme eğitimleri, soru-cevaplar, ürün incelemeleri, haber raporları ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok video türünü kapsayan 20 farklı şablon sunuyor. Storyboards dahilinde, sürüme göre çekim listeleri, açıklayıcı küçük resim ve bir klibin nasıl çekileceğine ilişkin öneriler bulunacak.

Ayrıca güncelleme, Apple’ın Magic Movie olarak adlandırdığı ve fotoğraflardan veya görüntülerden anında videolar oluşturabilen bir özellik ekliyor. Apple’a göre, bir Magic Movie oluşturmak için, kullanıcının kitaplığından bir albüm veya herhangi bir fotoğraf veya görüntü grubunu seçmesi yeterli olacak. Magic Movie, görüntünün en iyi kısımlarını anında belirleyip projeyi oluşturuyor. Kullanıcılar arzu ettikleri takdirde klipleri yeniden düzenleyebilir veya silebilir.

iMovie 3.0 güncellemesi iOS ve iPadOS 15.2 veya sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için kullanıma sunuldu. Apple bu yeni özellikleri daha önce mart ayında göstermişti.

İLGİLİ HABERLER