Teknoloji

Apple iMovie için iki yeni özellik yolda

apple imovie

Apple yeni ürünlerini tanıttığı 8 Mart’taki etkinliğinin ardından iMovie uygulaması için iki yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Söz konusu özellikler Magic Movie ve Storyboards (Film Şeritleri) adını taşıyor.

Magic Movie ile kullanıcılar galerilerinden görseller veya bir albüm seçerek hızlı şekilde videolar oluşturabilecek. Kullanıcılar ellerindeki görüntülerin en iyi parçalarını seçerek buna uygun bir kurguyu da Magic Movie sayesinde hızla yapabilecek.

Bir diğer yeni özellik olan Storyboards ise iMovie kullanıcılarının videolarla hikaye anlatma konusunda kendilerini geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda kullanıcılara önceden hazırlanmış video şablonları sunuluyor.

Storyboards’ta ilk etapta 20 farklı şablon bulmak mümkün olacak. Apple bu şablonların popüler türlerin değerlendirilmesiyle seçildiğini belirtiyor. Hazırlanan videoları film kütüphanesine kaydederek başkalarıyla paylaşmak da mümkün olacak.

Apple iMovie için hazırlanan bu iki yeni özellik nisan ayında kullanıcılarla buluşacak. Ancak şirket bu yeni özelliklerin çıkışı için henüz kesin bir tarih vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER