Eğlence

Imgur resimlere konu başlığı ekleyerek Reddit’e benzer bir yapıya büründü

imgur-200215

Görüntü veritabanı olarak tanımlanabilecek Imgur, kuruluşunda Reddit için bir hediye olarak değerlendirilmişti. Beş yıl içinde 140 milyonu aşkın kullanıcıya ve 40 milyon dolardan fazla kaynağa ulaşan servis, giderek varlık nedeni olan Reddit’e benzemeye başladı.

Imgur’un duyurduğu son yenilik olan konu başlıkları da bu benzerliğin seviyesini biraz daha artırıyor. Bundan böyle Imgur kullanıcıları paylaştıkları görüntülere bir konu başlığı ekleyerek daha kolay keşfedilmelerini sağlayabilecek. Yeni özellik sayesinde Imgur üzerinde görüntü arayanların da işlerinin kolaylaşması amaçlanıyor.

Imgur şu an için kullanıcılarına ”eğlenceli”, ”hikaye zamanı” ve ”mevcut olaylar” gibi isimler taşıyan konu başlıkları sunuyor. Servis özel etkinlikler için kullanıcılara özel başlıklar sağlamayı da ihmal etmeyecek. Önümüzdeki haftasonu gerçekleşecek 87. Oscar Ödül Töreni, bu özelliğin kullanılacağı ilk etkinlik olacak.

Imgur bundan yaklaşık bir yıl önce de yine fotoğraf keşfini kolaylaştırmak amacıyla fotoğraflar için etiketleme özelliğini sunmuştu. Şirketin ürün direktörü Sam Gerstenzang, konu başlıklarının eklenmesine ek olarak etiketleme sürecinde de iyileştirilmeye gidildiğini dile getirdi.

Bilgisayar bilimleri öğrencisi ve Reddit kullanıcısı Alan Schaaf tarafından kurulan Imgur, hızla büyümüş ve Reddit üzerinde paylaşılan görüntülerin bir numaralı kaynağı olmuştu. İnternet dünyasının Reddit dışındaki mecralarında da tutunmayı başaran Reddit, kendisine sıkıca bağlı bir kullanıcı kitlesi oluşturabilmişti.

İLGİLİ HABERLER