Teknoloji

Imgur 30 saniyelik videolarla ses bariyerini kırıyor

ImgurFotoğraf ve GIF animasyonu arayanların öncelikli duraklarından biri olan Imgur, uzun yılların ardından platformunda video içerik de sunmaya başlıyor. Şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, gerçekleştirilen hamlenin platform için büyük bir değişim niteliği taşıdığı ve dünyanın en büyük topluluk destekli eğlence merkezi olma hedefine ulaşma konusunda önemli bir adım olduğu belirtildi.

The Verge sitesine konuşan şirketin COO’su Roy Sehgal ise 30 saniyelik videolarla “ses bariyerini kırdıklarını” ve platformda daha da güçlü bir topluluk destekli eğlence deneyimi sunacaklarını ifade etti.

Videolar hem web’de hem de mobilde oynatılabilecek. Ancak şu ana kadar gelen bilgiler yükleme işleminin sadece iOS kullanıcıları tarafından yapılabildiği yönünde. Şirket tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada ise yakında kullanıcılara video düzenleme araçlarının da sunulacağı belirtildi.

Imgur videolarında hâli hazırda ses varsayılan olarak kısılmış biçimde tutuluyor. Dileyen kullanıcılar videonun üzerine dokunarak veya tıklayarak sesi açabiliyor. Tıpkı GIF’lerde olduğu gibi, videolarda da 30 saniyelik bir maksimum süre sınırı uygulanıyor. Şirketin kârını artırmak adına video reklam gösterme fırsatını kullanması da muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER