Teknoloji

Wikipedia’dan sonra Imgur da yeniden erişime açıldı

imgur erişim engeli kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde Wikipedia’nın yeniden erişime açılmasının ardından, uzun zamandır erişim engeli bulunan bir başka site daha açıldı. Fotoğraf paylaşım platformu Imgur, Türkiye’deki kullanıcılarla yeniden buluştu.

Imgur için ilk erişim engeli 2015 yılında verilmişti. Daha sonra da 2017 yılında, Sağlık Bakanlığı ve Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin aldığı yeni bir erişim engelleme kararı geldi. Bu nedenle site, üç yıla yakın zamandır Türkiye’den erişime kapalı durumda bulunuyordu.

HWP’nin haberine göre, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve insan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak tarafından erişim engelinin kaldırılmasıyla ilgili bir itiraz davası açılmıştı. Dün gerçekleşen erişim engelinin kaldırılmasında bu davanın etkili olduğu belirtiliyor. Ne var ki, konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kullanıcılar imgur.com adresine doğrudan erişim sağlayamasalar da, çeşitli DNS adresleri veya 0imgur.com ayna sitesi üzerinden erişim sağlayabiliyordu. Artık kullanıcılar, böyle yollara başvurmadan fotoğraf paylaşım sitesine doğrudan erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER