Teknoloji

Ikea’nın Spotify Tap butonlu yeni Bluetooth hoparlörü yolda

ikea spotify

Ikea yakında Vappeby serisine yeni bir Bluetooth hoparlör eklemeye hazırlanıyor. Şirket tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan başvuru, hoparlöre dair bazı ilginç detayları gösteriyor. Entegre 2700K ampulüyle bir lamba işlevi de gören Ikea Vappeby, Spotify Tap butonu olan ilk Bluetooth hoparlörlerden biri olarak kullanıcıların karşısına çıkacağa benziyor. Spotify Tap butonu kullanıcıların müziğe kaldıkları yerden hızlıca devam etmesini sağlayacak.

Spotify Tap butonu hâlihazırda Samsung, Microsoft, Bose, Skullcandy ve Jabra’nın çıkardığı bazı kablosuz kulaklıklarda mevcut. Bu listeye 2022’de yeni markaların da eklenmesi bekleniyor. Ancak şimdiye kadar Spotify Tap butonlu bir hoparlör piyasaya çıkmış değil.

Ikea’nın Vappeby serisi Bluetooth hoparlörleri hâlihazırda Türkiye’de satılmıyor. Hoparlörlerin ABD’deki fiyatları ise 25 ila 90 dolar arasında değişiyor. Bu seride aynı zamanda lamba olarak kullanılabilecek kutu şeklinde hoparlörler mevcut.

Ikea, Spotify Tap butonuna sahip hoparlörün fiyatı konusunda şimdilik bir ipucu vermiş değil. Ancak FCC’ye sunulan belgeler, hoparlörün resmi duyurusunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER