Teknoloji

İddiaya göre Intel CEO’su Windows 8’in tam olarak hazır olmadan çıktığını söyledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 8 gelecek ayın sonundan itibaren beklenen çıkışını gerçekleştiriyor. Bu işletim sistemiyle ilgili tüm geliştirme çalışmalarının sonlandığı ve yeni Windows 8 PC ve tabletlerin fabrikalarda üretim hattında olduğu sırada Intel CEO’su Paul Otellini’nin şirket içi bir toplantıda söylediği iddia edilen sözler biraz şaşırtıcı oldu. Otellini’nin söylediğine göre Windows 8 tam olarak hazır hâle gelmeden tüketicilerin karşısına çıkıyor. O’na göre Microsoft’un bu işletim sistemini tüketicilere sunmadan önce hâla yapması gereken çeşitli iyileştirmeler var.

Intel Windows 8’in geliştirilmesi sırasında Microsoft ile yakın bir şekilde çalıştı, bu nedenle Otellini’nin söylediklerinin boş olmadığı bir gerçek. CEO her ne kadar Redmond şirketinin yeni işletim sistemini hazır olmadan çıkardığını söylese de, Microsoft’un Windows 8’in üzerinde, onu dağıtıma sunduktan sonra da geliştirmeler yapmaya devam etmesinin yerinde bir hamle olacağını kaydetti. Bu Windows Update servisi üzerinden yayınlanacak çeşitli yamalar şeklinde olabilir veya belli bir süre sonra daha önceki Windows sürümlerinde de gördüğümüz şekilde geniş kapsamlı Service Pack güncelleme paketleri görebiliriz.

Otellini’nin ortaya çıkan sözleriyle ilgili olarak Intel ile irtibata geçen The Verge sitesi Windows 8’in Microsoft tarihindeki en çok test edilen, incelenen ve en hazır işletim sistemi olduğu ve Microsoft’un Windows 8’i 26 Ekim tarihinde dünyanın kullanımına sunmayı beklediği şeklinde bir cevap aldı. Ayrıca Intel tarafından gelen bir açıklamada da çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıların gizli olduğu, nelerin söylenmiş veya söylenmemiş olabileceği konusunda detayların verilmeyeceğini kaydedildi. Windows 8’in önemli bir fırsat olarak görüldüğü, Ultrabook, tablet ve dönüştürülebilir formdaki tasarımlar konusunda heyecanın muhafaza edildiği de vurgulandı.

İlgili >> Bloomberg, The Verge

İLGİLİ HABERLER