Teknoloji

Huawei yöneticisi Richard Yu’dan ABD yaptırımları ile ilgili iddialı yorum

huawei

Huawei CEO’su Richard Yu, ABD şirkete yaptırım uygulamasaydı, bu durumda 2022’de mobil iletişim pazarının durumunun nasıl olabileceği konusundaki görüşlerini paylaştı. Yu’ya göre, “ABD müdahalesi ve baskısı olmasaydı, Huawei ve Apple dünyanın en büyük cep telefonu üreticileri olabilirdi.”

Huawei’nin Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su, Güney Koreli Samsung’u diğerlerinden ayırmadan yorum yaptı ve onu diğer tüm rakipleriyle birleştirdi. “Diğerleri, Koreli şirket de dahil olmak üzere küçük üreticiler; ağırlıklı olarak ABD ve Güney Kore pazarlarında satılabilir.” dedi Richard Yu. “Koreli şirket” görünüşe göre Samsung anlamına geliyordu.

PhoneArena‘nın da belirttiği gibi, Huawei’nin akıllı telefon pazarında Samsung’a yetişmesi yıllar aldı. Tam da şirket Samsung’u geçebileceği anda, akıllı telefon pazarındaki büyümesi ABD’nin yaptırımları nedeniyle darbe aldı.

Nisan 2020’de Çinli üretici küresel akıllı telefon pazarında Samsung’u kısa süreliğine geride bıraktı. Çin’deki güçlü satışlar sayesinde Huawei, pazar payı açısından Samsung’u geçti. Counterpoint Research’e göre şirket, küresel cep telefonu pazarının %19’luk payını aldı, Samsung ise %17’lik bir pazar payına sahipti. Bu arada Huawei, patentler konusunda da bir hayli ileride bulunuyor. 2021’in sonlarında Çin’in Shenzhen şehrinde bir etkinlik düzenleyen şirket, orada dünya çapında 200 binden fazla patentinin olduğunu söylemişti.

Ayrıca şirket, son beş yılda 2 milyardan fazla akıllı telefonun 4G ve 5G iletişim teknolojileriyle ilgili olarak Huawei patentleri için lisans aldığını da doğruladı. Buna ek olarak, 4G/5G patent yarışının bir parçası olarak her yıl 8 milyondan fazla bağlantılı arabayı da donatıyor.

Öte yandan şirketin genel danışmanı Song Liuping, Huawei’nin Ar-Ge yatırımının 2021’de 142.7 milyar yuan’a ulaştığını ve şirketin yıllık gelirinin %22.4’ünü oluşturduğunu söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER