Teknoloji

Huawei Watch GT Ön İnceleme

huawei watch gt ön inceleme

Huawei, epey bereketli geçen Mate 20 serisi lansmanında iki adet giyilebilir ürün tanıtmıştı. Bunlardan bir tanesi de sağlıklı yaşam ve egzersiz odaklı Huawei Watch GT olmuştu. Lansmanda bu akıllı saate de bir bakış atma imkanı yakaladık.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Watch GT başka üreticilerin akıllı telefonları için değil de, Huawei markalı akıllı telefonlara eşlik etmek amacıyla hazırlanmış bir akıllı saat gibi görünüyor. Wear OS ile çalışmayan akıllı saat Huawei’nin LiteOS adını taşıyan özelleştirilmiş bir işletim sistemiyle yüklü geliyor.

Watch GT‘de üçüncü taraf uygulamalar yok. Bunun yerine Huawei’nin kendi yüklediği egzersiz, kalp ritmi ölçer ve benzeri uygulamalar var. Çeşitli saat kadranlarıyla özelleştirme imkanı sunuluyor. Bunun yanı sıra çeşitli kayış seçenekleri de var. Deriden lastiğe kadar farklı seçeneklerle Watch GT’yi hayatın farklı alanlarında kullanmak mümkün olacaktır.

1.39 inç dairesel ekranı 450 x 450 piksel çözünürlüğe sahip. AMOLED ekran renkler ve parlaklık bakımından tatmin edici görünüyor. Dokunmatik ekran sayesinde kullanıcı arayüzünde gezinebilirsiniz. Kenarda da fiziksel tuşlar var. Arkaya da kalp ritmi ölçüm sistemi yerleştirilmiş.

İlk bakışta Huawei Watch GT‘nin rakiplerinin arasından sıyrılacak bir özelliği yok gibi görünüyor. Aslında böyle bir iddiası da yok gibi. Ancak bir özellik var ki, o da tercih edenleri epey memnun edecektir; tek şarjla iki haftaya kadar varan çalışma imkanı. Bunun yanı sıra üç farklı sistemden yararlanan GPS desteği de dışarıda spor yapanlar için önemli bir artı sayılabilir.

Huawei’nin daha önce çıkardığı ve Android tabanlı saatler oldukça iddialıydı. Şimdi Huawei Watch GT ile birlikte farklı bir strateji izleniyor. Bunun tutup tutmayacağını zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER