Manşetler

Huawei Watch GT akıllı saat iki hafta pil ömrü vadediyor

huawei watch gt

Huawei‘nin dört yeni Mate 20 serisi telefonu tanıttığı etkinlikte sahneye başka bir ürün daha çıktı. Bu ürün şirketin en yeni akıllı saati Huawei Watch GT oldu. Watch GT ile Google’ın Wear OS platformundan uzaklaşan Huawei, kendi işletim sistemini kullanmaya başladı.

Klasik ve şık bir tasarıma sahip olan Watch GT, yuvarlak ve 316L paslanmaz çelikten yapılmış dayanıklı bir kasayla geliyor. Saatin kenarında arayüz içinde gezinmek için iki adet fiziksel buton bulunuyor. Seramik çerçeve de Huawei Watch GT’nin şıklığını artıran başka bir unsur oluyor.

1.39 inç büyüklüğünde AMOLED panel taşıyan saatin kalp atış hızı okuyucusu, dört noktalı bir desene sahip. Bu da akıllara Mate 20 serisinin yeni üyelerinin kamera modülünü getiriyor. Huawei akıllı saatiyle birlikte kullanıcılarına deri ve silikon kayış seçenekleri sunuyor.

Watch GT’de Google’ın Wear OS platformunun yerini Huawei’nin kendi üretimi olan Lite OS alıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere yüklerinden arınmış, hafif bir deneyim vadeden platform, donanımın üzerine fazla iş bırakmamaya odaklanıyor.

Huawei Watch GT ile ilgili en dikkat çekici özellik olarak ise pil ömrü öne çıkıyor. Çinli üretici, yeni akıllı saatinin tek şarjla 2 hafta boyunca çalışabileceğini belirtiyor. Sürekli olarak egzersiz takibi yapıldığında, GPS ve kalp atış hızı monitörü kullanıldığında, ekran açık tutulduğunda bu süre 22 saat oluyor. Bildirimler, kalp atış hızı monitörü ve GPS devredışı bırakıldığında ise bu süre 30 güne kadar uzatılabiliyor.

Huawei Watch GT hem iOS hem de Android telefonlarla kullanılabiliyor

Huawei Watch GT hem iOS hem de Android telefonlarla birlikte kullanılabiliyor. Avrupa’da akıllı saatin deri kayışlı versiyonu için 249 avro, silikon kayışlı versiyonu içinse 199 avro ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER