Teknoloji

Huawei Watch GT Active ve Elegant akıllı saatler P30 ile birlikte geliyor

huawei watch gt active

Akıllı telefon üreticilerinin amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtırken bunların yanına akıllı saatleri ya da fitness bilekliklerini eklemeleri moda oldu. Samsung, Galaxy S10 ve Galaxy Watch Active modellerini bir arada tanıtmıştı. Huawei ise Mate 20 Pro ile birlikte Watch GT modelini duyurmuştu. Dedikodulara göre, Çinli şirketin çok yakında tanıtacağı Huawei P30 ve P30 Pro modellerinde de aynı durum tekrarlanacak.

Son çıkan haberlere göre, Huawei P30 ve P30 Pro modellerine bir değil, tam iki yeni akıllı saat eşlik edecek. Bunların Huawei Watch GT Active ve Watch GT Elegant olacağı söyleniyor. Active modelinin koyu yeşil ve turuncu gibi iki renk seçeneğiyle çıkacağı belirtiliyor.

Değişiklikler, çerçevenin rengi, kasa ve kenarlara yerleştirilmiş düğmelerle sınırlı olacak gibi görünüyor. Ekran büyüklüğü 1.39 inç ile yine aynı kalacak ve OLED ekran kullanılacak. Lityum iyon pilin lityum polimer pille değiştirilebileceği söyleniyor. Elegant modelinin de siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacağı öne sürülüyor.

Huawei Watch GT Active ve Elegant kaça satılacak?

Fiyat açısından da, Watch GT Active’in 249 avro (yaklaşık 1520 TL), Watch GT Elegant’ın da 229 avro (yaklaşık 1398 TL) fiyat etiketiyle satılması planlanıyor. Görünüşe göre, her iki model de Türkiye’ye mevcut Watch GT akıllı saatlerden daha yüksek fiyatlarla girebilir.

Watch GT Active ve Elegant modellerinde Huawei’nin özel işletim sistemi Lite OS çalışacak. Bu yeni akıllı saatleri 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek P30 serisi tanıtım etkinliğinde büyük ihtimalle göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER