Teknoloji

Samsung Galaxy Watch Active tarz ve sporu buluşturmayı vadediyor

Samsung‘un Galaxy S10 ailesiyle birlikte yeni bir akıllı saati tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Sızıntılar da bu beklentiyi iyiden iyiye kuvvetlendirmişti. Beklenen oldu ve Samsung Galaxy Watch Active akıllı saat resmiyet kazandı. Güney Koreli şirket yeni akıllı saatinde şıklığı ve sporu buluşturmayı vadediyor ve aktif bir yaşam tarzını benimseyen, ancak şıklığından da taviz vermek istemeyen kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor.

Galaxy Watch Active’de akıllı saatlerde görmeye alıştığımız hareket ve sağlık takip özelliklerinin hepsi mevcut. Akıllı saatle egzersiz ve uyku takibi yapmanı yanı sıra stres seviyesini de gözlem altında tutmak mümkün oluyor. Bu özelliklerin yanına yenilerinin eklenmesi ise Galaxy Watch Active’i seleflerinden farklı bir yere koyuyor.

samsung galaxy watch activeBu özellikler arasında ilk olarak Galaxy Watch Active’in tansiyon ölçebilmesi öne çıkıyor. Galaxy serisi giyilebilir ürünler içinde ilk kez sunulan tansiyon ölçme özelliği, University of Californa, San Francisco’daki uzmanlarla birlikte geliştirilen My BP Lab uygulamasıyla sağlanıyor. Doğrudan saate indirilen bu uygulama, hızla tansiyon ölçmeyi ve günlük sağlık durumunu daha yakından takip etmeyi mümkün kılıyor.

Stress Tracker isimli stres takibi özelliği ise kullanıcıların stres seviyelerini izliyor ve uzun vadeli sağlık için kullanıcılara rehberlik ediyor. Kullanıcılarının egzersiz yapmaya başladığını da otomatik olarak algılayabilen Galaxy Watch Active, Android’in yanı sıra iOS cihazlarla birlikte de kullanılabiliyor.

Tizen işletim sistemiyle çalışan Samsung Galaxy Watch Active 230 mAh kapasiteli pile sahip. Galaxy S10 üzerinden kablosuz olarak da şarj edilebilen akıllı saat için gümüş, siyah, roze altın ve deniz yeşili olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER