İncelemelerManşetler

Huawei Watch Fit 2 İncelemesi

huawei watch fit 2 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei watch fit 2 satın alHuawei Watch Fit 2
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A100FIT2CPS koduyla 100 TL ek indirim
(Active ve Classic modellerinde geçerlidir)

SATIN AL

Huawei; akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi ürün kategorilerinde sağladığı çeşitliliği giyilebilir ürünler tarafında da sunuyor. Huawei’nin Watch ve Band serileri altında çeşitli fiyat noktalarında, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak özellikleri bünyesinde barındıran farklı seçenekler sunuyor. İki yıl önce tanıştığımız Watch Fit ile birlikte Huawei, akıllı saatlerin kullanışlı ve bilekte bulunması tercih edilen özelliklerini, klasik bir akıllı saate göre daha kompakt bir gövdede kullanıcılara sunmuştu. Bu modeli Watch Fit Elegant gibi daha çekici görünümlü bir seçenek ve Watch Fit mini gibi daha küçük boyutlu bir ürün izlemişti. Her birinin detaylı incelemesini yayınladığımız bu giyilebilir ürünler, akıllı saatler ve fitness bilekliklerinin arasındaki ince çizgide duruyordu. Huawei’nin haziran ayı içinde Türkiye’de satışa sunmaya başladığı yeni Huawei Watch Fit 2 ile birlikte, Watch Fit serisinin artık akıllı saat tarafına kaydığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 2000-3000 TL fiyat bandında akıllı saat arayanlar için iyi bir alternatif olduğunu en baştan söyleyebileceğimiz bu akıllı saat ile ilgili izlenimler ve yorumlar Huawei Watch Fit 2 inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Huawei Watch Fit 2 inceleme: Tasarım

Huawei Watch Fit, ince ve uzun formdaki dikdörtgen ekranıyla biraz daha fitness bilekliği tarzı giyilebilir ürün kullanmayı sevenlere hitap ediyordu. Şimdi Watch Fit 2’de, 1.64 inç ekranın yerini 1.74 inçlik bir ekran alıyor. Yüzde 18.6 oranında daha geniş bu ekran sayesinde Huawei Watch Fit 2’nin yüzey alanı büyüyor, biraz daha akıllı saat formuna yaklaşıyor. Huawei’nin Watch 3, Watch 3 GT gibi daha üst sınıf akıllı saat serileri dairesel ekranlı akıllı saat kullanmayı sevenlere hitap ediyor. Şimdi Watch Fit 2, büyüyen ekranı sayesinde dikdörtgen biçimli akıllı saat kullanmayı sevenler için güzel bir alternatif hâline geliyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Yüzey alanı selefine göre artmış olsa da, karşımızda yine ince, şık ve hafif bir akıllı saat var. Sadece 26 gramlık kasa ağırlığına sahip. Seçilen kayış türüne göre toplam ağırlık değişiklik gösterecektir. Bize gelen test ürünü gümüş renkli Elegant Edition ve metal bir bilezik kayış eşlik ediyor. Seri içindeki en ağır birleşim olsa da, günlük kullanımda yokmuş gibi bir his yarattığını, yani bir akıllı saat için fazlasıyla hafif olduğunu söyleyebiliriz.

Söz kayışlardan açılmışken, Huawei Watch Fit 2 üç farklı versiyonda kullanıcılara sunuluyor: Active Edition, Classic Edition ve Elegant Edition. Bizim incelememize konuk olan model Elegant Edition, gümüş renkli parlak bir kasaya ve ona eşlik eden gümüş renkli zincir kayışa sahip. Bu ürünün geçen yıl bu zamanlar gördüğümüz Huawei Watch Fit Elegant Edition’ın bir devamı olduğunu düşünebiliriz. Bu model günlük kullanım için elverişli olsa da, daha çok özel günlerde ve gecelerde hoş bir aksesuar olmaya uygun görünüyor. Egzersiz, havuzda veya denizde yüzme gibi aktiviteler söz konusu olduğunda farklı bir kayış kullanmanız yerinde olacaktır.

Beyaz renkli kasaya ve deri kayışa sahip olan Watch Fit 2 Classic Edition, günlük kullanıma daha uygun bir seçenek olarak nitelendirilebilir. Çok fazla sporla veya egzersizle işiniz yoksa, sağlık ve hareket takibi gibi işler için bir akıllı saat düşünüyorsanız, bu model her kıyafetinizle uyum gösterecektir. Elegant Edition’da olduğu gibi, egzersiz için ek bir kayış satın almayı düşünebilirsiniz.

huawei watch fit 2 inceleme

Siyah ve Pembe Altın renk seçenekleriyle sunulan Huawei Watch Fit 2 Classic Edition ise, silikon kayışıyla hem günlük hayatta hem de egzersiz sırasında bilekte rahatlıkla duracaktır. Üstelik bu şık görünümlü saatin özel günlerde şık kıyafetinizle birlikte kötü durmayacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Üç modelden bahsetmişken bunların fiyatlarını da vermeden geçmeyelim. Siyah ve pembe altın renkli Active Edition 2299 TL’ye, beyaz renkli Classic Edition 2699 TL’ye, gümüş renkli Elegant Edition ise 2999 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar, Huawei Watch Fit 2’nin akıllı saat satın alırken bütçesini zorlamadan iyi ve kullanışlı bir akıllı saat arayanlar için iyi bir seçenek olduğunu da açık biçimde gösteriyor.

Huawei’nin diğer üst sınıf akıllı saatleri gibi, Huawei Watch Fit 2 de 5 atmosfer basınca kadar dayanıklı, yani 50 metre derinlikteki su basıncına kadar dayanabilir. Akıllı saati havuzda veya denizde sığ bölgelerde kullanabilirsiniz. Yani bu akıllı saat, yazın havuzda veya denizde yüzerken, uygun bir kayışla bileğinizde kalabilir, yüzme aktivitelerinizi kayıt altına alabilir. Bunun dışında sağlam gövdesi ve hafifliği, diğer aktivitelerde de rahat etmenize imkan sağlayacaktır.

huawei watch fit 2 inceleme

Akıllı saatin sağ kenarında tek bir fiziksel tuş var. Bu yan tuş uygulama menüsüne erişimi veya herhangi bir uygulamadayken ana ekrana dönüşü sağlıyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulama menüsü veya uygulamalar içinde yukarı aşağı kaydırma ise dokunmatik ekranda yapılıyor. Ekranın dokunmalara verdiği tepki gayet iyi, bu açıdan iyi bir deneyim sağlıyor. Sağ kenarında güçlü bir hoparlör, solda ise mikrofon var. Hoparlör sayesinde yürüyüş, koşu gibi egzersizlerde sesli rehberden yardım alabilirsiniz. Ayrıca Huawei Watch Fit 2 ile gelen bir ilk; bağlı telefona gelen çağrıları cevaplayabilir ve görüşmeleri saatin dahili mikrofonu ve hoparlörü aracılığıyla yapabilirsiniz.

Huawei Watch Fit 2 inceleme: Donanım, Özellikler ve Pil

Huawei Watch Fit 2’nin 1.74 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip ekranının selefine göre yüzde 18.6 oranında daha fazla bir görüntüleme alanı sunduğunu belirtmiştik. Bu arada sadece ekranda değil, ekranın kenarlarında ve köşelerinde de ilerlemeler söz konusu. Siyah köşeler 0.55 mm kadar küçülürken ekran gövde oranı yüzde 3 oranında artarak yüzde 72.2’ye yükseldi. Ekranın 480 x 336 piksel çözünürlüğü 336 ppi gibi, bir akıllı saat için fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğu sağlıyor. Bunu AMOLED ekranın derin siyahları, canlı renkleri ve yüksek parlaklığı ile birleştirdiğimizde, farklı birçok saat kadranı fazlasıyla hoş ve etkileyici biçimde gösteriliyor. Dışarıda saatin kaç olduğunu rahatlıkla görebilir, egzersiz sırasında ilerlemelerinizi tek bir bakışta anlayabilirsiniz.

huawei watch fit 2 inceleme

Huawei Watch Fit 2’nin nispeten büyük ekranı, ince ve uzun yapısıyla daha fazla satır sayısı sunuyor. Böylelikle saatin ekranında tek bir bakışta birçok veriyi görmek mümkün oluyor. Huawei bunu çeşitli saat kadranlarında değerlendirirken, egzersiz bitimlerinde toplanan verilerin özetini, uyku verilerinin özetini ve daha fazlasını sadece ekrandan görmek mümkün oluyor.

AMOLED ekranın varlığı sayesinde saat kullanımda değilken bile ekranda saat ve tarihi, nispeten düşük güç tüketimiyle göstermek mümkün oluyor. Varsayılan olarak kapalı gelen bu özelliği doğrudan saatin üzerinden, ekran ayarları içinden açabilirsiniz. Huawei’nin sunmuş olduğu birkaç Always on Display kadranı mevcut. Her ne kadar AMOLED ekranın doğası gereği bu tarz kullanımda güç tüketimi düşük olsa da, kapalı olduğu duruma nazaran pil tüketiminin biraz daha yükseleceğini söylemek gerekiyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Kablosuz bağlantı tarafında Bluetooth; telefona bağlanma, onun uzantısı gibi çalışma ve gelen çağrıları doğrudan akıllı saat üzerinden cevaplayıp konuşma gibi işlevlerin yanı sıra, kablosuz kulaklık gibi Bluetooth cihazlarıyla bağlanma imkanı da sağlıyor. Böylelikle koşu, egzersiz, bisiklet gibi dışarıda yapacağınız egzersizlerde bağlı telefonu almayabilir, sadece Watch Fit 2 üzerinden müzik dinleyebilirsiniz. Üstelik akıllı saatin dahili GPS desteği sayesinde egzersiz sırasındaki konum ve mesafe verileri de kayıt altına alınacaktır. GPS sinyalleri hızlı biçimde bulunuyor, yüksek binalar arasında olsak bile birkaç saniye içinde akıllı saat sinyale kilitleniyor ve konum takibine başlıyor.

Huawei Watch Fit 2’nin Classic ve Elegant modellerinde dahili NFC de mevcut. Bu özelliğin varlığı Huawei Share paylaşım özelliğinden yararlanma imkanı sağlıyor. Eğer akıllı saati EMUI yüklü bir Huawei telefonuyla kullanıyorsanız, telefonu saatin ekranına temas ettirerek galerideki bir fotoğrafı ekrana saat kadranı olarak atayabilirsiniz. Watch Fit 2’nin büyük ekranında bu tarz saat kadranları fazlasıyla şık görünüyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Huawei akıllı saatlerinin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesi pil tüketimi. Bu kaide Watch Fit 2’de de bozulmuyor. Huawei’nin belirttiğine göre, Watch Fit 2 normal yoğunluklu kullanımda 10 güne kadar pil ömrü sunuyor. Yoğun kullanımda ise 7 güne kadar kullanım imkanı mevcut. Pratikteki izlenimlerimiz ve deneyimlerimiz, Huawei’nin verdiği bu sürelerin doğru olduğunu ortaya koyuyor. Akıllı saatini her gün şarj etmek istemeyen, uyurken veya diğer zamanlarda bile hep bileğinde taşımak isteyenler için Huawei Watch Fit 2 gerçekten isabetli bir seçim olacaktır.

Şarj tarafındaki performansı da göz dolduruyor. Cihazın kutusundan manyetik çıkartma pinli şarj yüksüğü çıkıyor. Bunun diğer ucu ise USB-A tipinde. Dizüstü bilgisayarınızın USB portuna veya uygun bir güç adaptörü yardımıyla prize bağlayarak şarj edebilirsiniz. Huawei MateBook 14 2022 modelinin USB-A portuna bağlayarak yaptığımız testte, sadece 25 dakikada yüzde 50 doluluğa ulaştığını gördük. Yarım saatte ise yüzde 60’ın üzerine çıkılmıştı. Bir saat dolaylarında bir sürede ise pil tamamen doluyor. Bu yüksek şarj performansı, sabah evden çıkmadan önce hazırlanırken şarj etmek için yeterli zamanın olacağını gösteriyor.

Huawei Watch Fit 2 inceleme: Yazılım

Huawei Watch Fit 2’de Harmony OS 2.1 yüklü olarak geliyor. Huawei’nin farklı segmentlerdeki cihazlarına yayılmaya başlayan bu işletim sistemi, akıllı saatlerde de büyük esneklik sağlıyor. Zaten Huawei’nin akıllı saatleri uzun zamandır kullanıcıların bir akıllı saatten bekledikleri birçok temel özelliği ve uygulamayı sunuyordu. Harmony OS sayesinde üçüncü taraf uygulamalara ve oyunlara da kapı açılıyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Watch Fit 2’de kullanıcıların günlük hayatta işlerini kolaylaştıracak Alarm, Kronometre, Müzik, Hava Durumu, Telefonumu Bul, Kamera gibi uygulamalar mevcut. Hava Durumu uygulaması, akıllı saatin ekranından sonuna kadar yararlanıyor, anlık, saatlik ve günlük hava durumu bilgilerini gösteriyor. Müzik uygulaması ise cihazın dahili hafızasına yüklenebilen parçaları doğrudan hoparlörlerden veya bağlanacak bir Bluetooth kulaklıktan dinleme imkanı sunuyor. Bağlı telefondaki bildirimleri akıllı saatin ekranında görme, çeşitli bildirimler üzerinden doğrudan yanıt verme fırsatı da var. Daha önce Huawei Watch Fit’te, bağlı telefona gelen bir çağrıyı reddetme ve bir şablon SMS yanıtını hızlı şekilde gönderme imkanı vardı. Şimdiyse bunlara ek olarak gelen çağrıyı cevaplamak ve görüşmeyi akıllı saat üzerinden yapmak mümkün. Watch Fit 2’nin yeterli ses çıkış şiddetine sahip olan hoparlörü ve mikrofonuyla görüşmeler rahat biçimde yapılıyor. Yürüyüşlerde, araba kullanırken ve bunun gibi, telefona ulaşamayacağınız durumlarda bu özellik gerçekten işe yarıyor.

Yukarıda Harmony OS sayesinde üçüncü taraf uygulama ve oyunların yüklenebildiğini söylemiştik. Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro’da olduğu gibi doğrudan saat üzerinden açılan Huawei AppGallery üzerinden uygulama yükleme imkanı yok. Bunun yerine bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında AppGallery bölümü var. Burada çeşitli uygulamalar sunuluyor. Bunları akıllı telefon üzerinden seçerek Watch Fit 2’ye yükleyebilirsiniz. Hesap Makinesi ve benzeri çeşitli uygulamalar ve oyunlar doğrudan saat üzerinden çalışıyor. Petal Haritalar gibi bazı uygulamaların ise akıllı telefonda ana uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Petal Haritalar, telefonda yol tarifi açtığınızda adımları otomatik olarak saatin ekranında gösteriyor. Bu da özellikle yürürken alınan yol tariflerinde fazlasıyla yardımcı oluyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Huawei Sağlık uygulaması, barındırdığı AppGallery’nin dışında Huawei Watch Fit 2’nin birçok kontrolünü ve ayarını yapmayı sağlıyor. Sağlık ve egzersiz takip özelliklerini ayarlama, telefona gelen hangi bildirimlerin gösterileceğini belirleme, akıllı saat üzerinden mesaj olarak gönderilecek hızlı yanıtları düzenleme, cihazın donanım yazılımını güncelleme gibi işleri Huawei Sağlık uygulamasından yapmak mümkün. Ayrıca Saat kadranları bölümü altından saatte yüklü olan kadranları düzenleyebilir, kadranı değiştirebilir veya kadran mağazasından ücretli veya ücretsiz seçeneklere erişebilirsiniz. Yukarıda belirttiğiniz gibi, NFC destekli cihazlarda Huawei telefonu saate dokundurarak galerideki bir fotoğrafı saate aktarabilir ve bununla bir saat kadranı oluşturabilirsiniz.

Bu arada doğrudan Huawei Watch Fit 2’den erişebileceğiniz ve seçebileceğiniz birkaç saat kadranı da mevcut. Daha önce Huawei Watch Fit’ten bildiğimiz saat kadranının yanı sıra büyüyen ekrandan yararlanarak tek seferde birçok veriyi ve aracı gösteren yeni kadranlar da mevcut. Multi-data ve Super Watch buna birer örnek. Özellikle Super Watch, Huawei Watch GT 3 Pro’da gördüğümüz ve o saatte yeni bir kadran seçeneği olan Çoklu Servis Araçları gibi, bir bakışta doyurucu veriyi ve elinizin altında olmasını istediğiniz uygulamaların kısayollarını gayet verimli biçimde sunuyor. Watch Fit 2’yi deneyimlediğimiz süre boyunca da ekranda neredeyse sürekli kalan saat kadranı oldu.

huawei watch fit 2 inceleme

Saat kadranında sağa sola sürükleyerek çeşitli kartlara erişebilirsiniz. Bunlar daha önce deneyimlediğimiz Huawei akıllı saatlerinden bildiğimiz araçlar ve kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Kalp hızı, kanda oksijen düzeyi, hava durumu, arama kaydı, Ay döngüsü, Aktivite Kayıtları, çalan medya kontrolü gibi kartlara sağa sola sürükleyerek erişebilirsiniz. Çalan medya kontrolü, saatin hafızasındaki parçaları kontrol etmenin yanı sıra, bağlı telefonda çalan müzik veya videoyu da kontrol etmeye izin veriyor.

Huawei Watch Fit 2, eğer elinizde bizim gibi Huawei P50 Pro veya benzeri bir Huawei telefonu varsa, kolaylıkla eşleştiriliyor ve kuruluyor. Bu telefonlarda Huawei Sağlık uygulaması zaten yüklü geliyor. Saat açtıktan sonra telefonun yakınına getirdiğimizde ekranda bir pencere açılıyor ve burada Bağlan düğmesine tıkladıktan sonra bağlantı ve kurulum bir dakikadan az bir sürede tamamlanıyor. Huawei telefonlarının dışında iPhone veya Android telefonlarla Huawei Watch Fit 2’yi kullanabilirsiniz. Bunun için telefonunuza Huawei Sağlık uygulamasını kurmanız gerekiyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Huawei Watch Fit 2 tarafından toplanan tüm sağlık odaklı verileri Huawei telefonundaki Assistant Today sayfasına ekleyebilirsiniz. Huawei Akıllı Asistan ayarları altında bulunan AI Tips seçeneği sayesinde, kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak çeşitli ipuçları ve tavsiyeler de sunuyor.

Huawei Watch Fit 2 inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Huawei Watch Fit 2, daha önceki Huawei Watch Fit modellerinden ve diğer Huawei akıllı saatlerinden bildiğimiz ve beğenimizi kazanan sağlık ve egzersiz özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Huawei’nin TrueSeen 5.0 teknolojisine sahip olan bu akıllı saat, 7 gün 24 saat boyunca kalp atış hızını izliyor, anormal kalp atış hızı hatırlatıcıları ile sıra dışı bir durum olduğunda uyarabiliyor. Üstelik egzersizler sırasında 10’dan fazla kalp atış hızı izleme türüne erişim imkanı sunuyor. Kalp atış hızının yanında SpO2, yani kanda oksijen düzeyi ölçümü de dolaşım sistemiyle ilgili diğer özellikler arasında. Bu ölçüm de sürekli yapılıyor. Ayrıca istediğiniz zaman elle ölçüm yapmanızı sağlayacak uygulamalar var. Bir de saat kadranında sola sürükleyerek kolaylıkla erişebileceğiniz bilgi kartları da var. Sonuçlar, gün içindeki ruh durumu ve hareketlerimizi düşündüğümüzde tutarlı görünüyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Ruh durumu ile ilgili olarak Stres ölçümü de Watch Fit 2’nin sağlık özellikleri arasında bulunuyor. Stres uygulaması uzun zamandır Huawei akıllı saatlerinde var ve iyi biçimde çalışıyor. Aynı performans Watch Fit 2’de de sergileniyor. Nefes uygulaması ise stresli durumlarda nefes egzersizleriyle rahatlamanızı sağlayacaktır. Kadın sağlığı için çok önemli olan, doğurganlık dönemini ve yumurtlamayı takip etmeyi sağlayan Menstrual Döngü Yönetimi de Watch Fit 2’nin özellikleri arasında bulunuyor. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında gerekli ayarlamaları yaparak takibi akıllı saatinizden yapabilirsiniz.

Watch Fit 2’nin uzun pil ömrü ve hızlı şarj performansı, buna ek olarak hafifliği ve kullanım kolaylığı, akıllı saatin geceleri bile bilekte kalarak uyku takibi yapmasını sağlıyor. Huawei’nin TruSleep teknolojisi sayesinde uyku kalitesi, safhalarıyla birlikte doğru şekilde izleniyor ve değerlendiriliyor. Uyku sırasındaki kalp atışı takibiyle hafif uyku, REM uykusu, derin uyku gibi aşamalar belirleniyor. Akıllı saatin ekranında gece kaç saat uyuduğunuzun bilgisi verilirken, daha detaylı uyku bilgileri, grafikleriyle birlikte Huawei Sağlık uygulamasında yer alıyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Yukarıda saydığımız sağlık özelliklerinin dışında, gün boyunca attığı adımı, yaktığı kaloriyi hemen bir bakışta ekranda görmek isteyenler için Huawei Watch Fit 2 kolay anlaşılır ve kullanışlı saat kadranlarıyla bunu sağlıyor. Saatin günün çok büyük bir kısmında bileğinizde kalacağını düşündüğümüzde, herhangi bir adım veya hareket kaçırılmayacaktır. Üstelik saat kadranında atılan adım sayısının değişimi anlık olarak gösteriliyor. Bunu test ettiğimizde attığımız adım sayısının çok yüksek doğrulukta saate aktarıldığını gözlemledik. Akıllı saatin kaydettiği bu günlük verileri Aktivite Kayıtları uygulamasında veya bu adı taşıyan bilgi kartında görebilirsiniz.

Egzersiz tarafına geldiğimizde, Huawei Watch Fit 2’de 97 farklı spor modu var. Dışarıda veya içeride yürüyüş, koşu, bisiklet gibi klasik antrenmanların yanı sıra; yoga, pilates, cross fit, işlevsel antrenman gibi farklı sporların takibi ve analizi yapılıyor. Sık yaptığınız egzersizleri Egzersiz uygulamasının başlangıç ekranına ekleyerek bunların takibini kolaylıkla başlatabilirsiniz. Öte yandan, Egzersizleri otomatik tespit et özelliğini açtığınızda, yürüyüş, koşu, eliptik bisiklet, kürek gibi egzersizlere başladığınız bir süre sonra algılanarak takibi başlatılıyor. Ekranda göreceğiniz yönergelere göre seçim yaptığınızda, takibin hareketin başında başladığını göreceksiniz. Böylelikle bu sık yapılan egzersizlerin kayıtlarını kaçırmayacaksınız.

huawei watch fit 2 inceleme

Her bir egzersizin sonunda, detaylı bir analiz Watch Fit 2’nin ekranında gösteriliyor. Bu bilgiler oldukça uzun ve doyurucu bir raporla sunuluyor. Üstelik egzersiz bitiminde iki dakika süresince dinlenme kalp atış hızı ölçümünü yapmanız da mümkün. Bu, daha sağlıklı bir analizin yapılmasına yardımcı olacaktır. Bu arada dahili GPS’in yardımıyla konum ve mesafe gibi bilgiler de yüksek doğrulukta kayıt ediliyor. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında yaptığınız tüm egzersizlerin kayıtlarını görebilirsiniz. Üstelik telefonun ekranında üç boyutlu harita üzerinden dışarıdaki egzersizlerinizin küçük bir animasyonunu görmeniz de mümkün oluyor.

Bu arada Huawei Watch Fit 2, sahip olduğu çeşitli özelliklerle bir kişisel antrenör gibi de çalışabiliyor. Egzersiz uygulamasında bulunan Koşu parkurları, açık alanda farklı sürelerde ve farklı noktalara odaklanmış koşu antrenmanları yapmanızda size yardımcı oluyor. Saat, çeşitli yönergelerle hızınızı ve temponuzu ayarlamakta destek veriyor. Daha önce Huawei Watch GT Runner’da gördüğümüz Antrenman planı ise, Huawei Sağlık uygulaması üzerinde çeşitli bilgileri girerek, yapay zekâ yardımıyla bir antrenman planının oluşturulmasını sağlıyor. Saat üzerine yüklenen bu plan doğrultusunda, gün içinde hangi hareketleri ve egzersizleri yapacağınız size hatırlatılıyor.

huawei watch fit 2 inceleme

Bu bölümü bitirmeden Huawei’nin yavaş yavaş Türkiye’de de kullanıma sunduğu Sağlıklı Yaşam uygulamasından bahsedelim. Huawei Sağlık uygulamasında bulunan Sağlıklı Yaşam bölümünde çeşitli görevleri belirledikten sonra, bunların ne kadarını yerine getirdiğinizi akıllı saatteki yardımcı uygulamadan görebilirsiniz. Su içme ve benzeri adımlar için hatırlatmalar da yapılıyor.

Huawei Watch Fit 2 inceleme: Sonuç

Huawei’nin Watch ailesi altında sunmuş olduğu akıllı saatler güçlü ve kullanışlı sağlık ve egzersiz özellikleriyle kendisini zaten kanıtlamış durumda. Şirketin bu özelliklerin çok büyük bir kısmını farklı fiyat noktalarındaki saatlerde sunması da memmun edici. Her yeni ürünle birlikte bu alanda Huawei’nin doğruluğu artırdığını ve çıtayı daha da yükseğe taşıdığını görüyoruz.

Huawei Watch Fit serisi, akıllı telefon ve bileklik arasında kararsız kalanlar için isabetli bir seçimdi. Aynı zamanda Huawei’nin geleneksel dairesel ekranlı saatleri yerine, aynı özellikleri ve deneyimi dikdörtgen biçimli bir saatte isteyenler için de Watch Fit ürünleri isabetliydi. Şimdi Watch Fit 2 ile birlikte gelen yenilikler ve ilerlemeler, bu ürünü akıllı saat tarafına biraz daha ilerletiyor. Üstelik Huawei, kendi Watch GT 3 ve Watch 3 serisi saatlerine, farklı formda güçlü bir alternatif sunmuş oluyor.

Huawei Watch Fit 2, büyüyen ekranı ile içeride ve dışarıda iyi görüş sağlıyor. Huawei de geliştirdiği uygulama arayüzleri ve saat kadranlarıyla ekrandan en iyi biçimde yararlanmayı mümkün kılmış. Dairesel Huawei saatlerindeki kurma koluna alıştığımız için dokunmatik ekranda kaydırma ve sürükleme yapmak başta biraz zor geldi, ancak bu yöntemle de saatin arayüzünde gezintiye de kısa sürede alıştığımızı söyleyebiliriz. Saatin işlemcisi akıcı bir gezinti ve kullanım sağlıyor. Sağlık veye egzersiz takipleri yüksek doğrulukla yapılıyor, analizler de doğru ve doyurucu bilgiler içeriyor. Sadece Huawei ekosistemine mensup telefonlardan birini kullananlar için değil, iPhone veya Android telefon sahipleri için de Huawei Watch Fit 2 isabetli olacaktır. Üstelik 2000-3000 TL aralığındaki fiyatları, günümüz şartlarında bu akıllı saatleri daha da cazip kılıyor.

huawei watch fit 2 satın alHuawei Watch Fit 2
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A100FIT2CPS koduyla 100 TL ek indirim
(Active ve Classic modellerinde geçerlidir)

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERLER