İncelemelerManşetler

Huawei Watch Fit mini İncelemesi

Huawei Watch Fit mini inceleme yazısı ve videosunda yeni piyasaya çıkan Huawei akıllı saati ile ilgili yorumlar var.
huawei watch fit mini inceleme

huawei watch fit mini satın alHuawei Watch Fit mini
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei, akıllı saat kadar işlevsel olan, ancak boyutlarıyla biraz daha bilekliğe yakın duran bir seçeneği tercih edenler için Watch Fit ve Watch Fit Elegant olmak üzere iki farklı seçenek sunmuştu. Şirket şimdi bu ikilinin yanına biraz daha küçük boyutlu ve özellikle ince bileklerde şık duracak yeni bir seçenek olan Huawei Watch Fit mini’yi ekledi. Boyutlarına göre büyük olarak nitelendirebileceğimiz ekranı, ince kayışı ve kullanışlı akıllı saat özellikleriyle dikkat çeken bu akıllı saat ile ilgili detaylar ve yorumlar Huawei Watch Fit mini inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Huawei Watch Fit mini inceleme: Tasarım

Huawei Watch Fit modelleri hâlihazırda ince ve şık tasarımıyla dikkat çeken modeller. Aynı zamanda bu akıllı saatler klasik görünümleriyle her bilekte oldukça şık duruyordu. Huawei Watch Fit mini de aynı çizgiyi devam ettiriyor, zarif ve klasik tasarımıyla dikkat çekiyor. Aslında bu akıllı saat, yüzey alanı ve hacim bakımından standart Watch Fit modellerine göre çok küçük sayılmaz. Kalınlığı 11,04 milimetre ile biraz daha fazla, ayrıca 51.5 milimetrelik boyuyla biraz uzun. Bununla birlikte Huawei, gövdenin enini küçültmüş, bu durum saatin yüzey alanının normal modele göre biraz daha küçük olmasıyla sonuçlanmış. Küçük boyutlarıyla bilekte epey şık duracaktır. Ona eşlik eden ince kayışı da bunu tamamlıyor.

huawei watch fit mini inceleme

Aslında küçük boyutları ve ince kayışı, Watch Fit mini’yi erkeklerden çok kadınlar için kullanışlı ve tercih edilebilir bir akıllı saat seçeneği hâline getiriyor. Zaten Huawei de, kadın kullanıcılar için daha iyi bir bilek uyumu sağlamak amacıyla gövdeye hafif bir eğrilik verdiğinin altını çiziyor.

Yalnızca 20 gram ağırlığındaki akıllı saat, bilekte yokmuş gibi bir his yaratıyor. Huawei; kasanın titanyum alaşım, paslanmaz çelik veya diğer malzemelerden daha hafif olan alüminyum alaşımdan yapıldığına dikkat çekiyor. Gerek günlük kullanımda gerek gece uyurken bileğinizde rahatlıkla kalabilir. Saate eşlik eden deri kayış günlük hayatta rahat bir kullanım sağlıyor. Ancak terletici sporlar için kullanımı pek elverişli olmayabilir. Saatin kahve deri ve beyaz deri olmak üzere iki farklı deri kayış renk seçeneği var. Gövde renkleri de buna uygun şekilde geliyor. Kayışı değiştirmek, diğer Watch Fit modellerinde olduğu gibi kolay. Ancak ince bir kayış olduğu için çoğu saatte gördüğümüzden daha ince kayışları temin etmeniz gerekecektir.

huawei watch fit mini inceleme

Saatin sağ kenarında tek bir fiziksel tuş var. Bu tuş uygulama menüsünü açma veya saat yüzüne geri dönüş gibi işler için kullanılıyor. Döndürme gibi bir işlevi yok. Tuş basma derinliği yeterli ve rahatlıkla işini yerine getiriyor. Arka yüzde şarj için yerleştirilmiş iki adet bağlantı noktası var. Ayrıca kalp hızı ve kanda oksijen düzeyi ölçümü gibi işlevler için yerleştirilmiş sensörler de arka yüzde yer alıyor.

Huawei Watch Fit mini inceleme: Ekran, Özellikler ve Pil

Huawei Watch Fit mini’nin 1.47 inç ekranı, 368 x 194 piksel çözünürlük ve 282ppi piksel yoğunluğuyla geliyor. Bu değerler standart Watch Fit modellerin gerisinde olsa da, karşımızda bulunan AMOLED ekran, bir akıllı saatin verimli biçimde kullanımı için yeterli büyüklüğü ve netliği sunuyor. Dış ortamda sunduğu görüş de iyi seviyede bulunuyor. AMOLED ekranın kullanılması, Aktif bekleme ekranı olarak nitelendirilen sürekli açık ekranı verimli biçimde kullanmayı sağlıyor. Söz konusu özellik, saati kullanmadığınız zamanlarda bile ekranda saat ve tarihin görüntülenmesini ve bileğinizi kaldırmadan bunları görmenizi mümkün kılıyor. Her ne kadar enerji tüketimi açısından verimlilik durumu söz konusu olsa da Huawei, bu özelliğin kullanımının pil ömrünü yarı yarıya azaltabileceğini belirtiyor. Tabii ki, saatin içinde sunulan aktif bekleme ekranı seçeneklerinden tercih edeceğinize bağlı olarak bu durum değişiklik gösterecektir.

huawei watch fit mini inceleme

Akıllı saat Bluetooth 5.0 LE desteğine sahip. Akıllı telefon ile bağlantı düşük güç tüketimli ve yüksek performansla kuruluyor. Evin içinde bağlı telefon ile aradaki mesafe uzasa bile, bağlantının kolay kolay kesilmediğini görüyoruz. Arada duvarların olduğu bir evde, yaklaşık 10-15 metrelik bir mesafede bile bağlı cihazla bağlantı sürdürülüyor. Yeniden bağlantı da hızlı biçimde yapılıyor.

Akıllı saatin ivmeölçer, jiroskop, kalp hızı ölçer ve kanda oksijen düzeyi ölçümü (SpO2) sensörleri bulunuyor. Bu gibi sensörler ve bileşenlerle hareket takibi ve diğer sağlık verilerinin izlenmesi gerçekleştiriliyor. Bunların doğruluğunun diğer Huawei cihazlarıyla ve başka markalı ürünlerle karşılaştırılabilir düzeylerde olduğunu görüyoruz.

huawei watch fit mini inceleme

Huawei Watch Fit mini de, diğer giyilebilir Huawei ürünleri günü uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor. Huawei, bu akıllı saatin 14 güne varan pil ömrüne ulaşabildiğini belirtiyor. Buna ek olarak da hızlı şarj da saatin öne çıkarılan özellikleri arasında. Sadece 5 dakikalık bir şarjla saatin iki güne varan bir çalışma süresine ulaşabileceği belirtiliyor.

Pratikteki deneyimlerimizde Huawei Watch Fit mini, aktif bekleme ekranı kapalı, ekran parlaklığı orta seviyedeyken, 5 güne yakın bir sürede yüzde 60’lık bir tüketim gerçekleştirdi. Bu zaman zarfında saatin kaç olduğuna gün içinde defalarca bakma, birkaç yürüyüş egzersizini, akıllı saat tek başınayken veya bağlı telefon yanımızdayken takip etme, sürekli kalp hızı ve SpO2 ölçümü ve uyku takibi gibi işlevleri gerçekleştirdik. Bu gibi ortalamanın üstü bir yoğunlukta saatin tek bir şarjla bir hafta ile 10 gün arasında bir kullanım süresine ulaşabileceğini görüyoruz. Kutudan çıkan şarj aksesuarını da bilgisayarın USB-A portuna veya elinizde bulunan bir powerbank’e bağlayarak Watch Fit mini’yi kolaylıkla şarj edebilirsiniz.

Huawei Watch Fit mini inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Huawei Watch Fit mini, söz konusu sağlıklı yaşam ve egzersiz olunca, kullanıcıların bir giyilebilir üründen beklediği başlıca özellikleri sunuyor. Tüm gün kalp hızı ölçümü gerçekleştiriliyor. Arzu ettiğiniz takdirde anlık nabız değerini de görebilirsiniz. Benzer şekilde, kandaki oksijen konsantrasyonunun ölçümü de sürekli biçimde gerçekleştiriliyor. Ayrıca saat yüzünde sola kaydırarak kalp hızının ve kandaki oksijen düzeyinin anlık ve geçmişe dönük değerlerine de kolaylıkla erişebilirsiniz. Egzersizlerin veya genel sağlık durumunuzun bir tablosunu görmek için bu grafikler ve veriler epey kullanışlı olacaktır.

huawei watch fit mini inceleme

Uyku izleme de, Huawei Watch Fit mini’de yer alan sağlık işlevlerinden bir tanesi. Huawei’nin TruSleep 2.0 teknolojisinin yardımıyla bu akıllı saat, uyku sırasında kalp atış hızınızı izliyor ve 4 uyku aşamasını çeşitli algoritmalarla analiz ediyor. Daha önce incelediğimiz Huawei akıllı saatlerinde bu özelliğin verimli biçimde çalıştığını görmüştük. Benzer bir durum Huawei Watch Fit mini için de geçerli oluyor. Uyku uygulaması basit bir özet gösterirken, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında daha ayrıntılı uyku verileri ve grafikleri yer alıyor. Ayrıca belirlenen 6 uyku sorununa göre 200’den fazla bilimsel uyku kalitesi iyileştirme önerisi de bu uygulamada sunuluyor.

Kadınlar için kullanışlı özelliklerden bir tanesi de Döngü Takibi oluyor. Bunu kullanmak için verilerinizi bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasına kaydedin. Daha sonra Watch Fit mini, döngünüzle ilgili hatırlatmaları gerçekleştirecektir. Sağlık uygulamasında ise kaydettiğiniz verilere göre karşılaştırmalar yapabilir ve sağlık durumunuzu öğrenebilirsiniz.

huawei watch fit mini inceleme

Egzersiz tarafında ise 96 Egzersiz modu sunuluyor. Egzersize başlamadan önce uygulama menüsünün en tepesinde bulunan Egzersiz uygulamasına girebilir, buradan da sunulan egzersizlerden dilediğinizi seçerek takibi başlatabilirsiniz. İç mekanda veya dış mekanda bisiklet, koşu, yürüyüş, havuzda yüzme ve bunun gibi sık kullanılan egzersizler kolay erişilebilir yerlerde bulunuyor. + simgesine tıklatarak bu listede yer almasını istediğiniz özel egzersiz modlarını seçebilirsiniz.

Watch Fit mini’de dahili GPS bulunmuyor. Dışarıda gerçekleştirdiğiniz antrenmanlarda mesafe verilerinin sağlıklı biçimde kaydedilmesi için yanınızda bağlı telefonu bulundurmalısınız. Telefonun GPS verileri yardımıyla mesafe kaydı gerçekleştiriliyor. Her bir idman sonucunda sonuçlar ekranda anlaşılır ve sade grafikler ve veriler eşliğinde gösteriliyor. Daha fazlasını ise bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında bulabilirsiniz. Akıllı saatin 50 metre derinliğe kadar, 5 atmosfer su basınca dayanıklı olması, onu havuzda veya açık suda yüzme ya da dalış gibi egzersizler için de elverişli hâle getiriyor.

huawei watch fit mini inceleme

Huawei’nin diğer Watch modellerinde gördüğümüz ve kullanmayı sevdiğimiz Stres Testi Watch Fit mini’de de mevcut. Ayrıca Huawei, Nefes egzersizleri uygulamasıyla ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda bir dakika kadar ara verip rahatlama imkanı sunuyor.

Huawei Watch Fit mini inceleme: Yazılım

Huawei’nin akıllı saatlerinde görmüş olduğumuz sade ve klasik kullanıcı arayüzü Watch Fit mini’de mevcut. Saatin çift yonga seti mimarisi kullanıcı arayüzünde gezintiyi akıcı hâle getiriyor. Dokunmatik ekranda dokunma veya sürükleme hareketleri sayesinde kullanıcı arayüzünde rahatlıkla gezinti mümkün oluyor. Yalnızca, herhangi bir ekranda geriye gitmek için fiziksel tuşa basmak yerine ekranın solundan ortaya doğru sürükleme hareketine alışmanız biraz zaman alabilir.

huawei watch fit mini inceleme

Huawei, Watch Fit mini’nin şık tasarımına uyum sağlayacak 5 farklı yeni saat yüzü sunuyor. Dijital saat yüzlerinin yanında klasik saat görünümünü yansıtacak hoş kadranlar var. Bunun yanı sıra aktif bekleme ekranında kullanılabilecek yeni 6 saat bekleme yüzü de mevcut. Çeşitli saat yüzleri arasında değişikliği saatin kullanıcı arayüzünden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında ise daha fazla seçeneğin olduğu bir kadran galerisi var. Bunun yanı sıra One Hop özelliği yardımıyla Huawei telefon sahipleri, Huawei Share’ı kullanarak, telefonlarının galerisindeki seçtiği fotoğrafları hızlı biçimde saat yüzü hâline getirebilirler.

huawei watch fit mini inceleme

Bunun dışında, Huawei’nin saati Kişisel Asistan olarak nitelendirmesini sağlayacak çeşitli işlevler mevcut. Bağlı telefonda çalan müziği, Müzik Kontrolü sayesinde akıllı saatin ekranından kontrol edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Uzaktan Deklanşör işlevi de telefonun kamerasıyla fotoğraf çekmek için saati kullanmaya izin veriyor. Bağlı telefona gelen bildirimlerin akıllı saatin ekranına yansıtılması veya gelen mesajlara saatin ekranı üzerinden, çeşitli otomatik mesaj şablonları arasından seçim yaparak cevap verme imkanı da listede yer alıyor. Bunların yanında alarm, sayaç, kronometre gibi klasik saat işlevleri de mevcut. Bağlı telefonun yerini bulmak için kullanabileceğiniz, telefonun sesini çaldıran Telefonumu bul işlevi de akıllı saatte mevcut.

Huawei Watch Fit mini inceleme: Sonuç

Huawei Watch Fit mini, ince ve şık tasarımı, kaliteli malzemeleri ve hoş görünen deri kayışı ile gerçekten üst seviye bir ürün kullanıyormuş hissini veriyor. Sözünü ettiğimiz deri kayış günlük hayatta veya uyurken saati bilekte rahat biçimde taşımaya izin veriyor. Ekranı yeterli büyüklüğe sahip, içte ve dışta iyi bir kullanım sağlıyor. Pil ömrü de memnun edici tarafları arasında yer alıyor. Saatin sahip olduğu sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleri çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılayacak türden. Ancak dışarıda sıklıkla egzersiz yapan ve akıllı telefonun ağırlığını istemeyenler için dahili GPS’in bulunması güzel olurdu. Bununla birlikte ince yapısı ve kayışı, Watch Fit mini’yi erkeklerden daha çok, kadınlar için daha uygun bir cihaz hâline getiriyor. Dahili GPS’i isteyenler ve biraz daha kalın kayışlı bir ürün isteyenler için Watch Fit veya Watch Fit Elegant en iyi alternatifler olacaktır.

huawei watch fit mini satın alHuawei Watch Fit mini
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER