İncelemelerManşetler

Huawei Watch Fit Elegant İncelemesi

Huawei Watch Fit Elegant inceleme videosunda Huawei'nin en son akıllı saat modeli ile ilgili yorumlar yer alıyor.
huawei watch fit elegant inceleme

huawei watch fit elegant satın alHuawei Watch Fit Elegant
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei giyilebilir ürünlerde de diğer ürün segmentlerinde olduğu kadar iddialı. Şirketin çeşitli fiyat noktalarında birçok akıllı saat ve bileklik seçeneği sunduğunu görüyoruz. Geçen yılın sonbaharında çıkan Huawei Watch Fit, akıllı saatin güçlü özelliklerini bilekliğin sınırlarına uzanan ince bir gövdeyle sunmuştu. Huawei, 2021 yılının başlarında bu ilgi çekici akıllı saatin “Elegant Edition” olarak nitelendirilen özel bir versiyonunu duyurdu. Mayıs ayının başında Türkiye’de satışa çıkan Huawei Watch Fit Elegant olarak adlandırılan bu model cilalı paslanmaz çelik saat çerçevesiyle ince ve kibar görünümlü akıllı saate biraz daha hava ve zerafet katıyor. Bununla birlikte Huawei Watch Fit’in tüm güçlü yanlarını bünyesinde barındırıyor. Bir haftaya yakın süre boyunca deneyimlediğimiz bu akıllı saat ile ilgili izlenimler ve yorumlar Huawei Watch Fit Elegant inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Tasarım

Huawei Watch Fit Elegant, ilk Watch Fit modeliyle aynı tasarım ve boyutlarla geliyor. 10.7 milimetrelik kasa kalınlığı bir akıllı saat için makul sınırlarda yer alıyor. Üstelik gömlek manşetlerinin altına da sığıyor. Orijinal modeldekinden farklı olarak metal malzemenin kullanılmış olması ağırlığı 21 gramdan 27 grama çıkarmış. Bu artışa rağmen Watch Fit Elegant hafif bir saat ve bileğinizde de bir ağırlık hissi duymuyorsunuz.

huawei watch fit elegant inceleme

Watch Fit Elegant’ı, adından da anlaşılacağı üzere daha değerli kılan unsur, orijinal Watch Fit modelinden farklı olarak yepyeni bir kayış ve çerçeve tasarımıyla birlikte gelmesi. Birinci sınıf malzemelerin kullanılması Watch Fit’i daha zarif ve şık hâle getiriyor. Gerçekten de Watch Fit Elegant’ın parlak metal çerçevesi saati bilekte daha havalı gösteriyor.

Akıllı saatin kenarlarını saran çerçeve paslanmaz çelikten yapılmış. Parlak görünüme sahip olan bu çerçevenin pas ve korozyona dayanıklı, anti-alerjik olduğu Huawei tarafından vurgulanıyor. Akıllı saatin gövdesini tamamlayan floroelastomer kayış ise pürüzsüz bir yapıya sahip. Esnek yapısı da her iki uçtan asıldığınızda bile sağlam kalmasını sağlıyor, kayış o kadar sağlam ki, kopma durumunun söz konusu olmayacağını hissediyorsunuz. Kayışın üzerinde birçok delik var, bu da farklı bilek büyüklüklerine tek bir kayışın yeteceği anlamına geliyor. Bileğe sabit biçimde oturuyor ve rahatlıkla kullanım imkanı sağlıyor. Yumuşak yüzeyi ve üzerinde çok fazla sayıda olan delikleri sayesinde çok fazla terleme yapmıyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Watch Fit Elegant’ın ön yüzünü yine sağlam bir cam kaplıyor. Bu cam pürüzsüz yüzeyi sayesinde dokunmatik kontrolleri rahat biçimde gerçekleştirmeyi sağlıyor. Saatin sağ kenarında ortalanmış bir yan tuş var. Bu tuş parmak ucunuzla rahatlıkla algılayabileceğiniz kadar çıkıntı yapıyor. Tuş basma aralığı da yeterli, kullanması zahmetli değil. Yan tuşun hemen üstünde de mikrofonu görüyoruz. Saatin arka tarafında kalp hızı, kanda oksijen düzeyi gibi ölçümler için gerekli olan sensörler bulunuyor.

Huawei Watch Fit Elegant, bir akıllı saat ile bileklik arasına oturan tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu sayede etkileyebileceği kullanıcı kitlesi genişliyor. Şık görünümü ve sağlamlığının yanı sıra, Watch Fit Elegant modeli suya ve toza dayanıklı. 5 atmosfer basınca kadar suya dayanıklılık özelliği sayesinde zorlu doğa koşullarının yanı sıra, havuzda veya denizde gerçekleştireceğiniz aktivitelerde de rahatlıkla kullanılabilir. Hatta dalış yapanlar bile belirli bir derinliğe kadar bu saati bileklerinden çıkarmayabilir, sunduğu imkanlardan yararlanabilir.

huawei watch fit elegant inceleme

Watch Fit Elegant’ın siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor. Bizim elimizdeki siyah renkli model genellikle ağır takılmayı sevenler için. Beyaz renkli seçeneğin de bir hayli çekici göründüğünü söyleyebiliriz.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Ekran, Özellikler ve Pil

Huawei Watch Fit Elegant modelinde de, orijinal modeldeki gibi 1.64 inç, FullView ekran yer alıyor. 280 x 456 piksel çözünürlüklü ekran, 326 ppi ile bir akıllı saat için yüksek olarak nitelendirebileceğimiz bir piksel yoğunluğunu sunuyor. Gerçekten de ekrana baktığımızda yazıların ve simgelerin epey keskin olduğu gözlerden kaçmıyor. Ekranın parlaklığı da dışarıda rahat kullanıma imkan sağlayacak seviyede bulunuyor. Üstelik otomatik parlaklık ayarı mevcut. Bu sayede gece veya gündüz, içeride veya dışarıda ekranın parlaklığı dinamik biçimde ayarlanıyor. Bu da pil ömrüne olumlu katkıda bulunuyor. Saat varsayılanda bilek hareketiyle ekran uyandırılacak biçimde geliyor. Eğer arzu ederseniz, hızlı ayarlar içinden 5 dakika sürekli aydınlık özelliğini de etkinleştirebilirsiniz.

huawei watch fit elegant inceleme

Huawei’nin FullView olarak adlandırdığı bu ekran ince bir ekran çerçevesine sahip. Yüzde 70 ile bir akıllı saat için ortalamanın üstünde bir ekran-gövde oranı mevcut. Böylelikle kasa büyüklüğü fazla artırılmadan, kullanıcılara yeteri kadar büyük bir ekran ve geniş bir görüntüleme alanı sunuluyor. Bir bakışta daha fazla bilgi ve detay ekrana sığdırılabiliyor. Egzersiz kayıtları, stres, kalp hızı ölçümü gibi uygulamalarda bunun avantajı görünüyor.

Ekran AMOLED teknolojisine sahip. Bu, parlak güneş ışığı altında bile yeterli bir görüş sağlıyor. Ayrıca geniş görüş açısı da getirdiği bir başka avantaj. Siyah renk derinliği de yüksek sayılır. Bu durum ekrandaki renklerin daha iyi biçimde görünmesini ve kenar çerçevesinin ekranla daha bütünleşik biçimde durmasını sağlıyor.

Huawei Watch Fit Elegant, Bluetooth 5.0 desteğiyle birlikte geliyor. Böylelikle akıllı telefonla kısa sürede eşleştiriliyor, daha sonra yeniden bağlantı da hızlı şekilde kuruluyor. Menzili de geniş. Bağlı akıllı telefonla aradaki mesafe 7-8 metreye kadar çıksa ve araya duvarlar girse bile bağlantı aktif kalmayı sürdürüyor. Buna ek olarak Bluetooth Low Energy desteği, akıllı telefon ile aradaki bağlantının güç tüketimine olumsuz etki etmesinin önüne geçiyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Watch Fit Elegant, pil tüketimi konusunda da sahiplerini üzmeyecektir. Huawei’nin belirttiğine göre, 10 güne varan pil ömrü var. Akıllı saati kullandığımızda 5-6 günlük süre boyunca elde ettiğimiz izlenim de normal yoğunluklu bir kullanımda Huawei’nin verdiği bu değere ulaşabileceğimizi gösteriyor. Akıllı saat, kutudan çıkan manyetik şarj aksesuarıyla birlikte şarj ediliyor. Bunu bilgisayarın USB-A portuna veya uygun bir güç adaptörü aracılığıyla prize bağlayarak Watch Fit Elegant’ı şarj edebilirsiniz. Sadece 5 dakikalık bir şarj, bir günlük kullanım süresi sunuyor. Bu hızlı şarj performansı ve uzun pil ömrü, Watch Fit Elegant’ın uyku takibi özelliğinin de verimli biçimde kullanılmasını sağlıyor.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Sağlıklı Yaşam

Huawei’nin akıllı saat ve akıllı bilekliklerinin sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafında güçlü nitelikleri ve işlevleri bulunuyor. Bunları Huawei Watch Fit Elegant’ta da görüyoruz. Öncelikle kalp atış hızı izlemeyle başlayalım. TrueSeen 4.0 teknolojisini barındıran Watch Fit Elegant, 7 gün 24 saat boyunca kalp hızı ölçümü gerçekleştiriyor. Bu sürekli kalp hızı ölçümünün sonuçlarını kolaylıkla erişebileceğiniz bilgi panelinde görüntüleyebilirsiniz. Geniş ekran anlık kalp hızı değeriyle birlikte gün içindeki kalp hızı değişimlerini içeren grafiği aynı anda görmeyi sağlıyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Eğer uygulama menüsü içinden Kalp ritmi uygulamasına girerseniz. Burada biraz daha fazla veri sizi bekliyor. Gün içindeki minimum ve maksimum kalp ritm değerleri, dinlenme sırasındaki nabız ve yaptığınız egzersizler sonucunda oluşan kalp atım bölgeleri grafiği bu uygulamada yer alıyor. Günün büyük çoğunluğunu evde ve işlerle uğraşırken geçirdiğimiz için fazla egzersiz yapma fırsatı bulamadık. Bu nedenle kalp atım bölgeleri grafiğimiz Isınma ile sınırlı kaldı.

Bu arada bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması içinden Sürekli kalp atış hızı takibi ayarlarına girerek yüksek ve düşük kalp atış hızı uyarıları için eşik değerler belirleyebilirsiniz. Bu arada, sürekli kalp atış hızı takibi pil ömrüne etki eden bir unsur, ancak dikkate değer bir etkisi yok. Ancak pilin çok az kaldığı ve şarj aksesuarına erişemediğiniz durumlarda bu özelliği bağlı telefondan kapatabilirsiniz.

huawei watch fit elegant inceleme

Kalp atış hızı ölçümünden sonra kanda oksijen düzeyi, diğer bir deyişle SpO2 ölçümü de giyilebilir ürünlerde daha fazla gördüğümüz bir özellik hâlini almaya başladı. Huawei Watch Fit Elegant Edition da bu özelliği sunuyor ve sürekli biçimde gerçekleştirebiliyor. Sağlıklı bir insanda kandaki SpO2 düzeyi yüzde 90-100 aralığında olmalı. Bu aralığın altına inildiği zamanlarda daha fazla dinlenmeniz veya tıbbi yardım almanız gerekiyor. Watch Fit Elegant, dilerseniz SpO2 uygulaması üzerinden anlık ölçümler yapmanızı sağlarken bir yandan da bu değeri sürekli takip ederek sağlığınız konusunda daha anlamlı bir tablonun oluşmasını sağlıyor. Huawei Health uygulaması üzerinden otomatik SpO2 ölçümünü kapatıp açabileceğiniz gibi, Düşük SpO2 uyarısı da programlayabilirsiniz. Eğer kanda oksijen düzeyi belirli bir seviyenin altına düşerse, Watch Fit Elegant bir bildirimle size uyarıda bulunacaktır.

Uyku izleme de Watch Fit Elegant Edition’ın güçlü olduğu yanlardan bir tanesi. TruSleep 2.0 teknolojisinin yardımıyla, uyku sırasında kalp atış hızı izleniyor, dört uyku aşamasının saptanması için bu, algoritmalar yardımıyla analiz ediliyor. Akıllı saatin uzun pil ömrü ve hızlı şarj performansı geceleri Watch Fit Elegant’ı bileğinizden çıkarmadan kullanmanızı sağlıyor. Üstelik rahat kayışı ve hafif gövdesi de gece takarken rahatsızlık yaratmıyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Her sabah uyandığınızda, geride kalan gece boyunca ne kadar süre boyunca uyuduğunuz görebilirsiniz. Akıllı saatteki Uyku uygulamasına girdiğinizde ise, uykunuzun kaydı hakkında oluşturulan çeşitli grafikler ve veri kümelerini göreceksiniz. Aşağı doğru kaydırarak farklı panellere geçiş yapabilirsiniz. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında ise, Uyku bölümü altında Watch Fit Elegant tarafından toplanan verilerle oluşturulmuş daha fazla grafik ve veri var. Derin uyku, hafif uyku, REM uykusu ve uyanık olmak üzere, dört farklı uyku evresini, zamanlarıyla birlikte grafikte görebilirsiniz. Sağlık uygulaması, size bir uyku puanı da verecektir. Nefes alma kalitesi, şekerleme süresi ve toplam uyku süresi de gün, hafta, ay ve yıl bazında veriliyor. Bu arada, belirlenen 6 uyku sorununa göre 200’den fazla bilimsel uyku kalitesi iyileştirme önerisi de bu uygulama aracılığıyla sunuluyor.

Huawei’nin giyilebilir ürünlerinin güzel özelliklerinden bir tanesi de Stres İzleme. Huawei’nin TruRelax teknolojisi sayesinde gün boyunca stres analiziniz yapılıyor. Bu yapılırken kalp atış hızındaki değişiklikler analiz ediliyor, hareketler de takip altına alınıyor. Watch Fit’in saat yüzünde sola kaydırarak görebileceğiniz Stres panelinde anlık stres durumunuz ve gün içindeki değişimi gösteren grafik gösteriliyor. Stres yoğunluğuna göre 0-100 arasında bir puan veriliyor. Bağlı Huawei telefonunda yer alan Sağlık uygulaması içinde Stres bölümüne gittiğinizde ise, Watch Fit Elegant tarafından toplanan stres verileriyle oluşturulan günlük, haftalık, aylık ve yıllık grafikleri görebilirsiniz.

huawei watch fit elegant inceleme

Stres İzleme gayet düzgün biçimde çalışıyor. Günlük grafiğe baktığımda ve stres değişimlerine karşılık gelen zamanları değerlendirdiğimde, gerçekten de o anlarda stresli veya sakin olduğumu hatırlıyorum. Örneğin Beşiktaş’ın maçı sırasında epey heyecanlı ve gergindim. 83 stres puanı da bu durumumu nicel olarak doğruluyor. Bu arada Huawei, Stres İzleme için bir kalibrasyon testi de sunuyor. Sağlık uygulaması üzerinden sunulan bu testi cevaplayarak Stres İzleme’nin daha doğru sonuçlar vermesini sağlayabilirsiniz. Zaten bu özelliği ilk kez kullanmaya başlarken, söz konusu testi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Eğer çok stresliyseniz, Huawei Watch Fit Elegant size belirli aralıklarla nefes egzersizleri yapma imkanı sunuyor. Nefes egzersizleri uygulaması kendinizi gergin hissettiğiniz anlarda rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Tempo ve süre ayarını yaptıktan sonra egzersize hemen başlayabilirsiniz.

Huawei Watch Fit Elegant Edition kadınlar için önemli bir özellik olan Adet Döngüsü Takibi özelliğini de sunuyor. Adet döngüsünü takip etme, adetin yaklaştığı zamanlarda hatırlatıcı alma gibi işlevler bu özellik dahilinde sunuluyor. Huawei Sağlık uygulaması üzerinden Adet Döngüsü Takibi’nin ayarlamasını ve bilgi takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Egzersiz

Egzersiz tarafında da Huawei Watch Fit Elegant bir hayli güçlü. Hafif gövdesi ve rahat kullanım sunan kayışı egzersiz sırasında fiziksel açıdan büyük bir avantaj sağlarken, egzersiz uygulamaları ve çeşitleri de yapılan antrenmanların verimli geçmesini mümkün kılıyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Öncelikle, uygulama menüsünün en başında yer alan Egzersiz uygulamasına girdiğinizde, burada çeşitli egzersiz modlarını göreceksiniz. Yürüyüş, koşu, eliptik gibi 11 profesyonel egzersiz modu kolaylıkla başlatılacak biçimde yukarıdan aşağı doğru sıralanıyor. Bunun yanı sıra 85 farklı özelleştirilmiş mod da var. Tenis, dans, vb. özelleştirilmiş modları da aynı sayfa içindeki Ekle seçeneğini takip ederek Egzersiz uygulaması içine ekleyebilirsiniz.

Her bir egzersiz içinde gidilen mesafe, egzersiz süresi, yakılan kalori miktarı gibi bilgiler gösteriliyor. Bunun dışında hız, adımlar, kalp atış hızı, eitim etkisi, VO2Max düzeyi ve iyileşme süresi gibi bilgiler de Egzersiz Kayıtları uygulaması içinde, her bir egzersiz seansı için erişilebilir durumda bulunuyor. Huawei Watch Fit Elegant’ın sahip olduğu sensörler ve donanım bileşenleri, bu sonuçların yüksek doğrulukta olmasını sağlıyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Egzersize başlayacağı her seferde Egzersiz uygulamasına girip bir egzersiz başlatmayı unutanlar için Otomatik Egzersiz Tanıma olarak adlandırılan bir özellik de var. Duruş, duruş yoğunluğu ve süresi dahil hareketlerinizin tümü takip ediliyor. Bu sayede bir egzersize başladığınız zaman ilgili egzersiz modunu da otomatik olarak başlatmanıza yönelik bir uyarıyı ekranda görüyorsunuz. Bu özellik içeride ve dışarıda yürüyüş ve koşu ile birlikte eliptik ve kürek antrenmanları için kullanılabiliyor. Gün içinde yaptığınız açık hava yürüyüşlerini de bu şekilde egzersiz hanenize kazanç olarak yazabilirsiniz.

Dışarıda gerçekleştirdiğiniz egzersizlerde bağlı telefonu yanınıza almadan hareket etmenizi sağlayan dahili GPS ve GLONASS özelliği de Huawei Watch Fit Elegant’da mevcut. Dışarıda yapacağınız yürüyüş, koşu, bisiklet gibi antrenmanlar için GPS verileri doğrudan Watch Fit Elegant tarafından kaydediliyor. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasına girdiğinizde, yukarıda sözünü ettiğimiz egzersiz kayıtlarının yanı sıra harita üzerindeki egzersiz rotanızı da görebilirsiniz.

Huawei Watch Fit Elegant’ın sunduğu Egzersiz özellikleri sadece bu zengin modlarla sınırlı kalmıyor. Egzersiz uygulaması içinde yer alan Koşu Kursları, başlangıçtan ileri düzeye kadar 13 koşu parkuru içeriyor. Bunlardan birini seçtiğinizde Watch Fit Elegant size rehberlik ediyor ve verimli bir koşu antrenmanı yapmanızı sağlıyor. Saatin ekranında gösterilen rehber niteliğinde bilgiler ve bileğinizdeki titreşimler sıradaki hamleyi zamanında ve doğru biçimde yapma konusunda size rehberlik ediyor.

huawei watch fit elegant inceleme

Yine Egzersiz uygulaması içinde yer alan 12 farklı Fitness Kursu için de aynı yorumu yapabiliriz. Günümüzün büyük bir kısmını evde geçiriyoruz. Kendi adıma konuşacak olursam, pandemi öncesinde düzenli şekilde spor salonuna giden ve haftada üç gün spor yapmaya çalışan birisiydim. Pandemiyle birlikte bu alışkanlık ortadan kalktı. Evde de çok fazla vakit bulduğumu söyleyemem. İşte bu noktada Watch Fit Elegant Edition’ın sunduğu fitness kursları yararlı oluyor. Ab ripper, Gövde egzersizi, Bacak egzersizi gibi, evde yapabileceğiniz 12 farklı fitness antrenmanı için, akıllı saatin ekranında gösterilen hareketli animasyonlar ve bileğinize sunulan titreşimlerle verimli bir antrenman yapmanız sağlanıyor. Tıpkı koşu parkurlarında olduğu gibi, titreşimlerle mevcut hareketi bitirdiğiniz ve yeni harekete geçmek için ekrana bakmanız gerektiği hatırlatılıyor. Kısacası, Fitness Kursu özelliği kişisel antrenör gibi çalışıyor.

Öte yandan Akıllı Arkadaş olarak adlandırılan bir özellik de var. Kendi başına spor yapamayanlar veya motive olamayanlar için Watch Fit Elegant’ın içinde sanal bir spor arkadaşınız var. O da sizinle birlikte spor yapıyor, hızınızı ona göre uydurarak antrenmanınızı daha kolay ve eğlenceli hâle getirebilirsiniz.

Huawei Watch Fit Elegant Edition bileğinizdeyken gerçekleştirdiğiniz egzersizlerin, yaptığınız tüm hareketlerin kayıtlarını Egzersiz Kayıtları veya Aktivite Kayıtları uygulamaları üzerinden görebilirsiniz. Bağlı akıllı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında bulunan Egzersiz kayıtları bölümünden grafikler ve haritalar eşliğinde görüntüleyebilirsiniz.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Yazılım

Huawei Watch Fit Elegant’ı kurmak için Huawei Sağlık uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gerekiyor. Huawei markalı akıllı telefonlarda bu uygulama zaten yüklü olarak geliyor. Bunun dışında Google Play Store veya Apple App Store üzerinde de destekleyen telefon modelleri için Huawei Sağlık uygulaması mevcut. Yani, Huawei Watch Fit Elegant’ı sadece Huawei telefonları veya diğer Android telefonları ile değil, iPhone’larla da kullanabilirsiniz.

huawei watch fit elegant inceleme

Watch Fit Elegant’ta akıllı saat için özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü geliyor. Saate göre optimize edilmiş, hem görsel açıdan hem de performans açısından iyi bir şekilde çalışıyor. Akıllı saatin büyük ekranına uyum gösteren 130’dan fazla saat yüzü mevcut. Saat yüzü ekranda gösterilirken ekrana hafifçe bastırıp beklettiğinizde, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç saat yüzünü göreceksiniz. Bazı saat yüzlerinde sunulan bilgi parçalarının da özelleştirilmesine imkan tanınıyor.

Daha fazla saat yüzünü ise Huawei Sağlık uygulamasında yer alan cihaz ayarları sekmesinde görebilirsiniz. Buradan özel saat yüzü galerisine erişebilir, ücretli ve ücretsiz saat yüzleri arasından tercih yapabilirsiniz. Bunları hızlı şekilde indirip Watch Fit Elegant’ın ekranında aktif hâle getirebilirsiniz.

huawei watch fit elegant inceleme

Saat yüzleri tarafında sunulanlar bununla bitmiyor. Watch Fit Elegant, Huawei’nin OneHop teknolojisini destekliyor. Yani akıllı telefonla tek bir temas ile kolay içerik transferini sağlıyor. Bu özellikten yararlanmak için EMUI 11.0 yüklü ve NFC özellikli bir Huawei telefonuna ihtiyaç var. Daha sonra Galeri’deki fotoğraf veya fotoğraflarınızı seçerek bunlardan kendi saat yüzlerinizi oluşturabilirsiniz.

Saat yüzündeyken yukarıdan aşağı doğru sürüklediğinizde Rahatsız Etme, Alarm, Telefonumu Bul gibi çeşitli kontrollere erişiyorsunuz. Ekranın altından yukarı doğru sürüklediğinizde ise karşınıza Bildirim alanı çıkıyor. Huawei Watch Fit Elegant, akıllı telefonunuzda yüklü olan seçtiğiniz uygulamaların bildirimlerinin doğrudan akıllı saatin ekranına yansıtılmasını sağlıyor. Böylelikle önemli bir bildirimi kaçırmıyorsunuz. Ayrıca gelen telefon görüşmeleri, mesajlar ve alarmlar da doğrudan saate yansıtılıyor. Telefonunuza bir çağrı geldiğinde, Watch Fit Elegant’ın ekranında bunu görüyorsunuz. Her ne kadar telefon görüşmeleri yapılamasa da, gelen çağrıyı saat ekranında reddetme veya hazır SMS profillerinden birini gönderme imkanı var.

huawei watch fit elegant inceleme

Saat yüzünde sağa sola sürükleyerek Aktivite Kayıtları, Stres İzleme, Kalp Hızı Ölçümü, Hava Durumu gibi araç takımları arasında kolaylıkla gezinebilirsiniz. Ayrıca Müzik için de özel bir araç takımı var. Eğer bağlı telefonda müzik dinliyor veya video izliyorsanız, bunun çalma kontrollerini bileğinizden yapabilirsiniz. Ses kontrolünü yapma imkanı da mevcut.

Huawei Watch Fit Elegant’ın sunduğu pratik yazılım özellikleri bununla bitmiyor. Telefonumu Bul uygulaması, bağlı telefonu kaybettiğiniz durumlarda ses çalarak bulmanızı sağlıyor. Uzaktan kumandalı deklanşör ise, bağlı telefonu tripod veya başka bir araçla sabitlediğiniz durumlarda, telefona temas etmeden fotoğraf veya video çekmenize yardımcı oluyor. Selfie fotoğraflar için epey kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında El Feneri de karanlık ortamlarda Huawei Watch Fit Elegant’ın etrafı yeterli olacak biçimde aydınlatmasını sağlıyor.

Huawei Watch Fit Elegant inceleme: Sonuç

Huawei Watch Fit Elegant, Huawei’nin akıllı saatlerini ön plana çıkaran güçlü sağlık ve egzersiz işlevlerini, uzun pil ömrü ve hızlı şarj gibi özelliklerle birleştiriyor. Saatin paslanmaz çelikten yapılmış gövdesi bilekte havalı ve şık biçimde durmasını sağlıyor. Tasarımı işlevsellik, rahatlık ve şıklığı aynı çatı altında buluşturuyor. Floroelastomer kayış günlük hayatta veya spor yaparken saati rahat biçimde kullanmaya izin veriyor. FullView AMOLED ekran bir akıllı saat ekranı için yüksek bir çözünürlük sunarken, her ortamda verimli biçimde kullanmayı sağlayacak parlaklığı ve görüş açılarını sağlıyor. Kullanıcı arayüzü, saat yüzleri ve uygulamalar da bu nispeten büyük ekrandan en iyi şekilde yararlanacak biçimde geliştirilmiş. Kalp hızı ölçümü, kanda oksijen düzeyi, uyku izleme, stres izleme gibi güçlü özellikleri Huawei Watch Fit Elegant’ı sağlıklı yaşam hedefi için güçlü bir arkadaş hâline getiriyor. Egzersiz tarafında sunulan birçok mod ve buna ek olarak kişisel spor koçu niteliğindeki kurslar da, verimli antrenmanlar yapmanıza yardımcı olacaktır. Telefonumu Bul, Bildirim hatırlatıcısı, Müzik kontrolleri, Uzaktan kumandalı deklanşör gibi, günlük hayatınızda işlerinizi kolaylaştıracak özellikler de Huawei Watch Fit Elegant da mevcut. Her akıllı saat ile kullanma imkanı da dikkate değer noktaları arasında bulunuyor.

huawei watch fit elegant satın alHuawei Watch Fit Elegant
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER