Teknoloji

Akıllı saat ve kulaklığı birleştirecek Huawei Watch Buds’ın çıkışı yakın

huawei watch buds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanlarda web’de veya sosyal medyada Huawei Watch Buds adıyla anılan ilginç bir cihaza denk gelmiş olabilirsiniz. Bunun bir Huawei hayranı tarafından geliştirilmiş bir konsept veya piyasaya sürülme ihtimali zor bir erken geliştirme ürünü olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Huawei, Weibo hesabı üzerinden yaptığı bir duyuruda, Huawei Watch Buds’ın resmi bir ürün olduğunu doğruladı. Üstelik bununla sınırlı kalmayarak cihaza ait bir resmi ön tanıtım videosu paylaştı.

Adından da anlaşılacağı gibi Huawei Watch Buds, Huawei Watch 3‘e benzeyen bir akıllı saatin içinde gizlenmiş bir çift kulaklık taşıyor. Çok fazla ayrıntı olmadığından, ikisinden de ne tür bir performans veya pil ömrü bekleyebileceğiniz konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak saatin kendisi HarmonyOS ile çalışıyor gibi görünüyor.

Kulaklıklar, siyah ve gümüş renkli bir tasarıma sahip ve daha önce gördüğümüz herhangi bir Huawei kulaklığına benzemiyor. Böyle bir hibrit ürünün kimlere hitap edeceği konusunda ise, antrenman sırasında ayrı bir kulaklık kılıfı taşımak istemeyen koşucular ve diğer sportif insanlar için harika bir çözüm olabilir. Tabii ki, içeride taşınacak kulaklıklar akıllı saati normale göre biraz daha ağırlaştıracaktır.

Ön tanıtım videosunda, bu ürünün 2 Aralık’ta tanıtılacağı bilgisi yer alıyordu, ancak Huawei belirtilmeyen nedenlerle 2022 Kış tüketici ürünü lansmanını erteledi. Bazı kaynaklar bunun, hafta içinde düzenlenmesi planlanan diğer Çinli şirket ürün duyurularını da etkileyen, 30 Kasım’da eski ÇKP Genel Sekreteri Jiang Zemin’in vefatına saygı duymak olduğunu iddia ettiler. Tahmin ediyoruz ki, bu ay bitmeden önce Huawei Watch Buds ile ilgili fiyat ve piyasaya çıkış tarihi gibi bilgileri öğrenebiliriz.

Huawei Watch Buds, tanıtıldığı takdirde 2023 yılı içinde büyük ihtimalle Türkiye’de de satışta olacaktır. Huawei, akıllı saatleriyle Türkiye’de pazarın lideri konumunda bulunuyor. Ayrıca şirketin kablosuz kulaklık modelleri de ilgi görüyor. İkisinin birleşimi, özellikle sporcuların ilgisini çekebilir ve diğer ürünlerdekine benzer bir başarı yakalayabilir.

İLGİLİ HABERLER