Teknoloji

Huawei’den TV sürprizi: Huawei Vision

huawei vision

Huawei, Mate 30 serisini tanıtırken sürpriz bir haber daha verdi. Şirket, ilk akıllı televizyonu olan Vision’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Huawei Vision da, tıpkı ağustos ayında tanıtılan Honor Vision ve Vision Pro TV’ler gibi, Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemiyle çalışıyor.

Vision için ilk etapta 65 ve 75 inç olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sunulacak. Daha sonra bunların yanına 55 ve 85 inç seçenekleri eklenecek. Quantum Dot renk, ince metal çerçeve ve video görüşmeler için açılır kamera gibi özelliklere sahip olan Huawei Vision, HarmonyOS sayesinde akıllı ev cihazları için bir merkez işlevi görecek. Bunun için akıllı ev cihazlarının HiLink platformunu desteklemesi gerekiyor.

Huawei, ilk TV’sinin yapay zekâ özelliklerine de ayrıca vurgu yapıyor. Şirket, televizyonu “büyük ekranlı bir akıllı hoparlör” olarak tanımlıyor. Sesli komut desteği bulunan televizyon, yüz tanıma ve takip yeteneklerine de sahip. Televizyonda genç izleyicilerin gözlerini mavi ışık filtresiyle koruyabilen bir yapay zekâ modu da mevcut. Huawei akıllı telefonlardaki içerikleri Vision’a tek bir dokunuşla yansıtmak mümkün olurken, televizyonun uzaktan kumandasının üstünde de bir touchpad mevcut. Kumandanın şarjı da USB-C girişi üzerinden gerçekleştiriliyor.

huawei vision

Huawei Vision ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Huawei’nin Android lisansı, Amerikan hükümetinin yasak kararının ardından Google tarafından askıya alınmıştı. Huawei de bunun üzerine kendi işletim sistemi HarmonyOS’in geliştirme çalışmalarını hızlandırmıştı.

Huawei Vision için şimdilik bir çıkış tarihi ve fiyat açıklanmış değil. Televizyonun Çin veya Asya ülkeleri dışında satılma ihtimalinin şu an için çok düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER