Teknoloji

Huawei TalkBand B5 tanıtıldı: Bileklik ve Bluetooth kulaklık bir arada

huawei talkband b5Huawei TalkBand B5 bilekliğe ait görseller kısa süre önce ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılmıştı. Bir önceki nesle kıyasla oldukça küçük görsel değişim vadeden TalkBand B5, sonunda resmiyet kazandı.

TalkBand B5, ilk bakışta geleneksel bir egzersiz takip bilekliği gibi görünüyor. Bilekliğin dokunma hassasiyetine sahip 1.13 inç AMOLED ekranını 2.5D cam koruyor. Ekranın çıkarılabilen ve Bluetooth kulaklık olarak kullanılabilen ayrı bir modül olması ise Huawei TalkBand B5’e ayrıcalık kazandıran özelliklerin başını çekiyor. Bu noktadan itibaren Bluetooth kulaklığa dönüşen TalkBand B5 ile bağlı iOS veya Android telefona gelen aramalar yanıtlanabiliyor veya yeni aramalar yapılabiliyor.

Huawei’den yapılan açıklamada, TalkBand B5’in Android 4.4 ve üstü sürümleri taşıyan Android cihazlar ve iOS 9.0 ve üstü sürümlerin yüklü olduğu iPhone’lar ile kullanılabileceği belirtildi. Caller ID ve aramaları sessize almak gibi özellikler ise şu an için sadece EMUI 4.1 yüklü Huawei ve Honor telefonlar tarafından desteklenecek.

Huawei’nin yeni ürünü, doğal olarak, egzersiz özellikleri de barındırıyor. Sürekli kalp atış hızı takibi, koşu, yürüyüş ve bisiklet gibi aktiviteleri izleme gibi yeteneklere sahip Huawei TalkBand B5, IP67 suya ve toza dayanıklılık sertifikası sayesinde yüzerken de kullanılabiliyor.

Huawei TalkBand B5, 20 Temmuz’da Çin’de satışa sunulacak. Bilekliğin fiyatı ise 18 Temmuz’da duyurulacak. TalkBand B5’in yurt dışında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER