Teknoloji

Huawei SD Association’a geri döndü

huawei sd association
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘ye ABD tarafından getirilen ticaret yasağının etkisi, sadece Çinli teknoloji devletinin Amerikan şirketleriyle olan ilişkisiyle sınırlı kalmamıştı. Hafıza kartlarının standartlarını belirleyen SD Association da Huawei’yi web sitesindeki üyeler bölümünden çıkarmıştı. Ancak bu durum çok uzun sürmedi. Huawei SD Association bünyesindeki yerine geri döndü.

Huawei’den yapılan açıklamada, şirketin SD Association’a dönüşü doğrulandı. Üyelik iptali gibi bir durumun olmadığının altını çizen Huawei sözcüsü, SD Association‘ın internet sitesinde ABD Ticaret Bakanlığı’nın kararına uymak için geçici bir düzenleme yapıldığını dile getirdi.

Huawei SD Association ile işleri yoluna koysa da, bu durum şirketin başındaki problemlerden tamamen kurtulduğu anlamına gelmiyor. Mate 20 Pro’yu yeniden Android Q beta programına sokan şirketin ABD hükümetiyle uzlaşması gerekiyor. Bu uzlaşmanın sağlanamaması durumunda Huawei’nin Android lisansını yeniden kazanması veya gelecekte üreteceği yonga setleri için ARM ile birlikte çalışması pek olası görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER