Manşetler

Huawei yeni amiral gemisi telefonu P8’i tanıttı

huawei-p8-150415-1

Huawei, uzun süredir ipuçlarını verdiği yeni amiral gemisi telefonu P8’i nihayet görücüye çıkardı. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Ascend P7’nin devamı niteliğindeki P8, akıllı telefon pazarının en büyük oyuncularına kaliteli bir alternatif olacağı izlenimini ilk bakışta vermeyi başarıyor.

6.4 mm. kalınlığında, iPhone 6’dan daha ince bir kasaya sahip olan Huawei P8, metal yekpare kasasıyla da Apple karşılaştırmalarının önünü açıyor. Huawei’nin yeni gözde telefonu tartıda 144 gram çekiyor.

Huawei P8’in 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 5.2 inç ekranı 424 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 4G bağlantısını destekleyen cihazda çift SIM girişi bulunuyor. Bu girişlerden biri mikro, diğeri ise nano SIM kartları destekliyor. Cihazın sekiz çekirdekli, 2 GHz 64-bit Kirin 930 işlemcisine 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Cihazın iki SIM kart girişinden biri microSD kart girişi olarak da kullanılabiliyor. Huawei P8 kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle birlikte çıkıyor. İşletim sistemine EMUI 3.1 kullanıcı arayüzü eşlik edecek.

Hi 6402 akıllı ses işlemcisi de Huawei P8’in bileşenleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonun optik görüntü sabitleme özelliğine ve dört renkli RGBW lense sahip 13 megapiksel arka kamerasını 8 megapiksel ön kamera tamamlıyor.

Huawei P8’de bulunan Light Painting özelliği sayesinde kullanıcılar telefonlarını sallayarak fotoğraflarında ışık izleri oluşturabiliyor. Bu özellik sayesinde gece çekilen fotoğraflarda çeşitli ışık efektleri oluşturmak mümkün hâle geliyor. 1080p video kaydı yapabilen ve oynatabilen Huawei P8’deki yönetmen modu sayesinde cihaz sahipleri farklı kamera açılarını daha sonra kurguda bir araya getirebiliyor.

2680 mAh kapasiteli pille çalışan Huawei P8; siyah, altın rengi, gümüş ve gri renk seçenekleriyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkacak. Standart ve premium olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan P8’in standart versiyonu, Avrupa’da önümüzdeki ay içinde satışa sunulacak. Standart Huawei P8’in Avrupa satış fiyatı 499 avro olarak belirlenirken, premium versiyon için 599 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER