Manşetler

Huawei P60 Serisi Çin’de tanıtıldı: Mobil kamera devi geri döndü!

huawei p60 serisi huawei p60 pro

Huawei P60 serisi, 23 Mart Perşembe günü Çin’de duyurularak, iki yıllık bekleyişin ardından mobil kamera liderinin geri dönüşünü müjdeledi. 2021 yazında tanıtılan ve geçen yıl bu zamanlar Türkiye’ye gelen Huawei P50 Pro‘nun içinde yer aldığı P50 serisinin takipçisi olan Huawei P60 serisi, kullanıcılara yeni bir deneyim sunmak için yeni kamera ve yazılım teknolojilerini şık bir tasarımla bir araya getiriyor.

Huawei P60 Pro, görüş açılarını her zamankinden daha kusursuz hâle getirdiği belirtilen dört kavisli ekranı geri getiriyor. Bu ekranı Huawei P40 Pro‘dan hatırlıyoruz. Tüm seri, yüksek dinamik fotoğraf ve videoları destekleyen 6,67 inç OLED ekranla donatılmış. 1-120Hz LTPO uyarlanabilir yenileme hızına sahiptir ve güç tüketiminde yüzde 29 oranında azalma sağlıyor.

Ayrıca P60, X-True Huawei’nin sürükleyici ekran teknolojisi ile donatılmıştır. Bu teknoloji telefonun, TUV Rheinland’dan çifte profesyonel renk doğruluğu sertifikası alan ilk telefon olmasına yardımcı oluyor.

Parlak ışıklı ortamlarda P60, karanlık ışıklı ortamlarda daha yüksek kontrasta ve daha fazla ayrıntıya sahiptir. P60 serisinin ekran gövde oranı yüzde 93,1’e ulaşıyor ve IP68 toz ve su geçirmezliği destekliyor.

huawei p60 serisi

Arka tarafta bulunan kameralar, güçlü bir sensörle donatılmış olan “ışık gözü” adını verdikleri yeni bir tasarıma sahip. Bu güzel tasarım, XMAGE teknolojileri tarafından destekleniyor.

Huawei P60 Pro’da yeni bir periskop kamera var

Huawei P60 Pro’nun, daha önce hiç görülmemiş güçlü bir periskop yakınlaştırma kamerasına sahip olduğu belirtiliyor. Kamera, endüstrinin ilk süper yoğunlaştırıcı optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde titremeden yakınlaştırma deneyimi sunuyor. P60 Pro, f/2.1’lik dünyanın ilk süper geniş diyaframlı periskop kamerasına sahip. Bu geniş periskop camı, yakınlaştırılmış nesnelere daha fazla ışık sağlıyor.

Huawei P60 serisi, yeni telefoto gece moduyla yüksek kaliteli ve renkli videolar çekebilir. HDR Vivid yüksek dinamikli video özelliği, gece görüntülerini daha katmanlı hale getiriyor.

Huawei P60 serisi, ikinci nesil uydu haberleşmesiyle birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede, telefon sadece SMS almakla kalmıyor, aynı zamanda uydu üzerinden SMS gönderme imkanı da sağlıyor. Bu özellik, donanıma entegre edilen yeni uydu çözümleri sayesinde mümkün hâle geliyor. Ne var ki, tıpkı Mate 50 Pro‘da olduğu gibi şu anda sadece Çin’de çalışması bekleniyor.

Önceki amiral gemisinde 66W şarj cihazına kıyasla, Huawei P60 serisi için yepyeni 88W şarj cihazı kullanıma sunuluyor. Bu şarj cihazı, telefonun yarısını sadece 10 dakikada şarj edebilir.

Huawei P60 Art modeli de var

Huawei P60 Art, serinin üçüncü üyesi olarak, yukarıda bahsedilen tüm özelliklerle birlikte güzel bir estetik sunuyor. Kamera şekli çakıl taşı görünümüne dönüştürülmüş ve ışığa farklı açılardan tepki veren iki renkte sunuluyor.

Huawei P60 Serisi’nin öncelikle Çin’de satışa çıkmasını bekliyoruz. Birkaç hafta sonra uluslararası lansmanın düzenleneceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER