İncelemelerManşetler

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei için mobil cihazlar tarafında yepyeni bir mücadele başladı. Bu yılın başlarında Türkiye’de de gördüğümüz Huawei Mate 30 Pro, bu yeni dönem için bir giriş, alışma evresi niteliğindeydi. Google uygulamaları ve servisleri olmadan sunulan Huawei Android deneyiminin kendini ispat etmeye çalışacağı esas dönem Huawei P40 serisinin çıkışıyla birlikte başladı diyebiliriz. Nisan ayının ortalarında Türkiye’de de satışa sunulan Huawei P40 serisinin şu anda Türkiye’de satılan en üst seviyedeki üyesi Huawei P40 Pro, güçlü kameralarıyla dikkat çekiyor. Acaba kamera tarafındaki yetenekleriyle P40 Pro, Google Play Store’un eksikliğini kapatıyor mu? Bu sorunun cevabı ve diğer önemli detaylar, yorumlar Huawei P40 Pro inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Huawei P40 Pro inceleme: Tasarım

Huawei her P ve Mate serisi telefonunda tasarım tarafında yeni bir şeyler deniyor. Diğer üreticilerin çoğu tasarım anlamında sadece ufak tefek dokunuşları tercih ederken, Huawei’nin telefonlarında hep bir önceki yılın telefonlarına göre dikkate değer yenilikler görüyoruz. Huawei P40 serisinde de bu durum değişmiyor. Geçen yılın P30 serisiyle karşılaştırıldığında, tasarım açısından dikkate değer farklılıklar var. Tabii ki, bu farklılıklar iyi yönde oluyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 Pro, şimdiye kadar deneyimlediğimiz akıllı telefonlar içinde tasarım ve verdiği his bakımından en iyilerden bir tanesi. Tabii ki, zamanımızın çoğunu evde geçirmemiz de biraz cesaretlendiriyor, ancak bu telefonu kutusundan çıkan şeffaf silikon kılıfa yerleştirip taşımak biraz haksızlık olur. Kılıfla birlikte Huawei P30 Pro’dan farklı bir his vermeyen telefon, çıplak kullanımda bambaşka bir telefon hissi yaşamayı sağlıyor.

P40 Pro da piyasada bulunan birçok amiral gemisi telefon gibi cam ve metal birleşimi bir telefon. Huawei, Mate 30 Pro’da kenarlara doğru epey kavis yapan bir ekranı yerleştirmiş, hatta bu nedenle güç düğmesini epey arkaya doğru itmiş, ses tuşlarını ise kaldırarak işlevlerini ekranın kenarlarına yüklemişti. Huawei P40 Pro’da bu yaklaşımın terk edildiğini görüyoruz. Ancak bu kez de farklı bir tasarım denenmiş. Ekranın üstünü kaplayan cam sadece uzun kenarlara değil, kısa kenarlara doğru da kavis yapıyor. Ancak uzun kenarlarda ekran kavis yaparken, kısa kenarlarda ise düz biçimini koruyor.

Ekranın uzun kenarlara doğru yaptığı kavis aşırıya kaçmıyor. Bu durum hem telefonu kavrayıp kullanırken yanlış dokunmaların önüne geçiyor, hem de güç ve ses tuşlarının alıştığımız yerde olmasını sağlıyor. Güç butonunun üstüne yerleştirilmiş kırmızı renkli çizgi sayesinde onu el yordamıyla bulmak mümkün oluyor. Ayrıca telefona hoş bir hava kattığını da söyleyebiliriz. Üst kenarda mikrofon ve Huawei’nin telefonlarından hiçbir şekilde vazgeçmediği kızıl ötesi port yer alıyor. Alt kenarda ise USB-C portu, ana mikrofon, hoparlör ve nano SIM kart tepsisi var. P40 Pro çift SIM kart desteğine de sahip, ancak bu durumda NanoMemory bellek kartıyla depolama alanını daha da artırma imkanından yararlanamıyorsunuz.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei arka tarafta da farklı bir kamera modülü tasarımı denemiş. Aslında 2020 standartlarının çizgisinde olan arka yüz tasarımında, kamera modülünün sol üst köşeye yerleştirildiğini görüyoruz. Dışa doğru hatırı sayılır bir çıkıntı yapan bu kamera modülünü dört kameraya, çift renkli LED flaşa ve mikrofona ev sahipliği yapıyor. Huawei, yine logosunu yerleştirdiği yönle, P40 Pro’nun bir kamera telefonu olduğunu gösteriyor.

Renk seçenekleri bakımından Huawei P40 Pro’nun en etkileyici seçeneğinin, bu incelemede gördüğünüz Buz Beyazı oluyor. Bu renk telefonun arkasını tuttuğunuz yüzeyi bir ayna gibi yansıtıyor. Bu sayede telefonun arka yüz rengi pratikte ışığa ve ortamdaki nesnelere göre değişiyor. Ayrıca Gümüş Orman ve Siyah gibi seçenekler de klasik renkleri sevenlere hitap edecektir.

Huawei P40 Pro şık görünümünün yanı sıra suya ve toza dayanıklı bir telefon olarak da dikkat çekiyor. Bu telefon IP68 sertifikasına sahip. Böylelikle yarım saat boyunca derinliği 1.5 metreye kadar olan suda kalabiliyor.

Huawei P40 Pro inceleme: Ekran ve Ses

Huawei P40 Pro’da 6.58 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip OLED ekran yer alıyor. Ekran büyüklüğü P30 Pro modeline göre artırılmış. Uzun kenarlardaki kavis korunurken, ekranın alt ve üst kenarlarında da camın kısa kenarlara doğru kavis yaptığını görüyoruz. Ancak ekran bu bölümlerde düz yapısını koruyor. Huawei, bu tasarımı geliştirirken bir su damlasının yüzey üzerindeki duruşundan ilham aldığını söylemişti.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Ekranın uzun kenarlarda yaptığı kavis Mate 30 Pro’daki kadar yüksek olmadığı için kenarlardaki kararmalar o telefondaki kadar yüksek sayılmaz. Aynı zamanda tek elle kullanımda ekrana temas edip yanlış komut girme gibi bir duruma da pek rastlamadık.

Sol üst köşede elips biçimde delik var, Galaxy S10 Plus modelinde benzer yapıdaki bir deliği ekranın sağ tarafında görmüştük. Burada iki adet ön kamera yer alıyor. Ekran deliğinin büyüklüğü yadsınamaz derece de olsa da, telefonu normal biçimde kullanırken herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor. Tam ekranda oyun oynarken de rahatsız edici bir yanı yok. Videolar tam ekranda genellikle bu deliğin başlangıcını sınır olarak belirliyor ve görüntü oranını buna göre ayarlıyor.

P40 Pro’nun OLED ekranının parlaklığı yüksek, bu da HDR10 desteğini beraberinde getiriyor. Siyah renk derinliği yüksek, kontrastı da iyi. Renk canlılığı da etkileyici özellikleri arasında yer alıyor. Böylelikle çektiğiniz fotoğrafları ve videoları P40 Pro’nun ekranında olması gerektiği gibi görmeniz mümkün oluyor. Ekranın bir başka önemli özelliği de yüksek yenileme hızı. Bu telefonda 90Hz yenileme hızı mevcut ve açık olarak geliyor. Kullanıcı arayüzü geçişlerinde ve oyunlarda bunun farkını görmek mümkün. Çözünürlük tarafında ise Huawei’nin 1200 x 2640 gibi bir çözünürlüğü tercih ettiğini görüyoruz. Bu çözünürlükle birlikte 441 ppi gibi bir piksel yoğunluğu sunuluyor. Net ve keskin grafikler, okunaklı yazılar için de bu değer yeterli oluyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

OLED ekranın varlığı sürekli açık ekran özelliğinin kullanılmasına da imkan tanıyor. Normalde kapalı gelen bu özelliği açarak ekran uyku durumundayken bile saati, tarih ve gelen bildirimlere ait uygulama simgelerini ekranda görebilirsiniz.

Ses tarafında ise Huawei bir yıldır çıkardığı amiral gemisi telefonlarda iki hoparlör yerine tek bir hoparlöre yer vermeyi tercih ediyor. Bu hoparlör ise ortalamanın üstünde bir güç çıkışına sahip oluyor. Ayrıca ekran titreşiminden de yararlanan şirket, normalde tek bir hoparlörün sağladığına göre çok daha yüksek şiddette ve doyurucu bir ses çıkışı sunuyor. Buna ek olarak ekranın üst kısmında ahize hoparlörü yok, hoparlör ekranın arkasında ve titreşimden yararlanılıyor. Bunun da telefon görüşmeleri için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei P40 Pro inceleme: Performans ve Pil

Bu yılın başlarında Türkiye’de satışa sunulan Huawei Mate 30 Pro modelinde olduğu gibi, P40 Pro’da da Huawei yapımı Kirin 990 işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin en önemli özelliklerinden bir tanesi 5G desteğine sahip olması ve P40 Pro da 5G destekli bir telefon olarak Türkiye’nin ilklerinden bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Türkiye’de 5G şebekelerinin ne zaman faaliyete geçeceğine dair bir gelişme şu an için yok. Ancak koronavirüs tehlikesi geçtikten sonra yurt dışına çıktığınızda ve 5G şebekesinin faal olduğu bir ülkeye gittiğinizde, P40 Pro ile birlikte 5G hızlarından yararlanabilirsiniz. Türkiye’de ise Huawei P40 Pro, 2020 model amiral gemisi telefona yakışır şekilde, 4.5G şebekelerinde yüksek hızlara ulaşma imkanı sunuyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Mobil bağlantı desteğinin dışında Kirin 990, sekiz çekirdekli bir işlemci. Dört adet Cortex-A76 ve dört adet Cortex A-55 çekirdeği barındırıyor. Aynı zamanda bünyesinde Mali-G76 MP16 GPU da bulunuyor. Türkiye’de satılan Huawei P40 Pro’da 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası yerine Huawei’nin NanoMemory (NM) bellek kartları destekleniyor ve 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip bir kartla depolama alanını daha da artırabilirsiniz. Bu durumda çift SIM kartla kullanma şansını kaybedeceksiniz.

Huawei P40 Pro, sahip olduğu donanım paketi sayesinde bir amiral gemisi telefondan beklediğimiz yüksek performansı kullanıcılara sunuyor. Telefonun kullanıcı arayüzünde geçiş oldukça akıcı, uygulamalar ve oyunları hızlı şekilde açılıyor. Oyunlarda akıcılık ve grafik kalitesi yüksek seviyede. Video ve fotoğraf düzenleme uygulamalarında da işlerinizi rahatlıkla ve hızlı şekilde yerine getirebilirsiniz.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 Pro’nun pratikteki bu performansının yansımasını benchmark testlerinde de görüyoruz. AnTuTu Benchmark testinde 486 bin civarında bir puan elde eden telefon, sıralamada Snapdragon 865 işlemcili telefonların arkasında kalıyor. Ancak Kirin 990 işlemcinin çıkış zamanını dikkate aldığımızda bu beklenen bir durum. GeekBench 5 testinde de benzer sonuçları alıyoruz.

Pil tarafına gelecek olursak, 4200 mAh kapasiteli pilin bulunduğunu görüyoruz. Günümüz şartlarında yeteri kadar makul kapasitedeki bu pil, normal yoğunluklu bir kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Huawei’nin pil optimizasyonu konusundaki deneyimi sayesinde P40 Pro kullanıcıları, telefonu tek bir şarjla mümkün olduğu kadar uzun süre kullanma imkanı buluyor. Geçmişte incelediğimiz Huawei telefonlarında bu duruma tanık oluyorduk, bu telefonda da gelenek bozulmuyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Kutudan çıkan 40W şarj adaptörü telefonun pilini kısa sürede hatırı sayılır miktarda dolduruyor. Telefonun pili tamamen boş durumdayken başlattığımız şarj işleminde sadece 11 dakikada yüzde 30 doluluğa ulaşan pil, 24 dakikada yüzde 62 doluluğa ulaştı. Bir saat sonunda yüzde 97’lik doluluğa ulaşmıştı. 60-70 dakika arasında bir sürede de tamamen şarj oldu. Bu sırada telefon kullanılmasa da açık durumdaydı.

Kablosuz şarj desteği de Huawei P40 Pro özellikleri arasında yer alıyor. Üstelik Huawei, 27W ile hızlı kablosuz şarj imkanı sunuyor. Ancak bunun için destekleyen bir aksesuara ihtiyaç var. Ters kablosuz şarj desteği de 27W ile aynı çıkışı sunuyor.

Huawei P40 Pro inceleme: Yazılım

Huawei P40 Pro, Google Play Store ve Google’ın mobil servisleri ve uygulamaları yerine Huawei AppGallery ile yüklü gelen ve Huawei’nin mobil servislerini barındıran bir telefon. Yani normalden farklı bir Android telefon deneyimi kullanıcıları bekliyor. Android 10 ile yüklü gelen cihazda EMUI 10.1 çalışıyor. Daha önce Huawei P40 Lite incelemesinde de bahsetmiştik. Huawei, aradan geçen kısa zamanda daha olgun bir Android deneyimi sunmayı başarmış. Huawei Mate 30 Pro’da deneyimlediğimize göre çok daha rahat ve normal bir Android telefondan çok da farklı olmayan bir kullanım deneyimi elde ettiğimizi söylesek yanlış olmayacaktır.

Huawei P40 Pro İncelemesi

İhtiyaç duyduğunuz her türlü uygulamayı veya oyunu Google Play Store’dan indirme kolaylığı yok. Ancak Huawei AppGallery, özellikle Türkçe uygulamalar bakımından epey zengin. Türkiye’de geliştirilmiş popüler uygulamaların büyük bir çoğunluğunu Huawei AppGallery’de bulabilirsiniz. Oyun konusunda da Huawei’nin uygulama mağazası epey doyurucu görünüyor. Netflix, Facebook, Instagram, Twitter gibi uygulamaları indirmek için alternatif kaynaklar kullanılıyor. More Apps adı verilen bir uygulamayı ilk kurulum esnasında yüklerseniz, sözünü ettiğimiz popüler uygulamaları indirme konusunda bu uygulamadan yardım alabilirsiniz. Ayrıca APKPure adlı bir uygulamayı da P40 Pro’ya yükledik ve çoğu uygulama ve oyunu indirmek için bu üçüncü taraf Android uygulama kaynağından yararlandık.

Huawei P40 Pro gibi göz alıcı ekranı olan bir cihazda video izlemek istersiniz. YouTube uygulaması kullanılamasa da, Chrome uygulamasını APKPure’dan indirip YouTube mobil sitesine girerek ve daha sonra da bu siteyi kısayol olarak ana ekrana ekleyerek bir nevi yerel YouTube uygulamasının deneyimini yaşayabilirsiniz. Tabii ki, doğal YouTube uygulamasının tadını vermiyor, ancak YouTube’dan video izleme ihtiyacını karşılıyor. Netflix, BluTV, BeIN Connect gibi popüler video uygulamaları da sorunsuz şekilde çalışıyor. Tabii ki, Huawei’nin video uygulaması Huawei Video da P40 Pro’da hazır şekilde bekliyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

EMUI 10.1 sürümünün varlığı sayesinde daha önceki Huawei AppGallery telefonlarında görmediğimiz bazı deneyimler de söz konusu. Özellikle çoklu görev konusunda büyük ekrandan daha fazla yararlanılıyor. Parmağınızı ekranın sağından veya solunda ortaya doğru çekip beklettiğinizde karşınıza çoklu görev çubuğu çıkacak. Buradan bir uygulama seçip ekranda yüzen pencere içinde açabilir ve işinizi hızlı şekilde yerine getirebilirsiniz. Ayrıca aynı anda iki uygulama penceresini yan yana açma konusunda da EMUI 10.1 iyi bir ortam sunuyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 serisinin lansmanı sırasında tanıtımı yapılan, FaceTime benzeri görüntülü görüşme uygulaması henüz ortalıkta yok. İlerleyen zamanlarda sunulacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan Huawei, P40 serisiyle birlikte Android ekosisteminin eksik parçalarını tamamlamayı sürdürüyor. Ana ekranın en solunda bulunan Bugün bölümü daha zengin ve yardımcı araçlar bakımından da daha iyi durumda. Öte yandan Huawei’nin bulut hizmeti de faaliyete geçti. Her kullanıcıya 5 GB’lık alan ücretsiz veriliyor. P40 Pro ile çektiğiniz fotoğrafları bulutta eşzamanlama imkanı da sunuluyor.

Biyometrik kimlik doğrulama tarafında ekran içi parmak izi okuyucu en başta gelen yöntem oluyor. Doğal tutuşta baş parmağın rahatlıkla temas edebileceği bir noktaya yerleştirilen parmak izi okuyucu iyi bir performans gösteriyor. İlk denemede isabet oranı yüksek. Bu nedenle Huawei P40 Pro’yu deneyimlediğimiz süre boyunca birincil kimlik doğrulama yöntemimiz oldu. Ayrıca yüz tanımayı da kullanabilirsiniz. Ön tarafta da uçuş süresi kamerasının bulunması sayesinde yüzle kimlik doğrulama sırasında derinlik bilgisi de kullanılıyor. Yani bir fotoğrafla yüz tanıma sistemini kandırmak o kadar kolay olmuyor. Bu da pratikliği daha çok tercih edenlerin içini rahatlatacaktır.

Huawei P40 Pro inceleme: Kamera

Tabii ki, bir Huawei P40 Pro’nun esas can alıcı noktası sahip olduğu kamera sistemi. Geçen yıl P30 Pro modeliyle birlikte Huawei, kamera tarafında iddialı işler ortaya koymuştu. Bu yılın fotoğrafçılık odaklı amiral gemisi telefonunda çıtanın daha da yükseğe taşındığını görüyoruz. Bu arada Huawei Mate 30 Pro ile birlikte ilk kez gördüğümüz bazı kamera özelliklerini de P40 Pro’da görüyoruz.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Arkada gördüğümüz dikdörtgen şekilli büyük kamera modülü içinde başrolü 50 megapiksel, f/1.9 diyafram, optik görüntü sabitleme, 23mm odak uzaklığı gibi gelişmiş özelliklere sahip kamera alıyor. Bunun yanında daha önce Mate 30 Pro modelinde gördüğümüz ultra geniş açılı kamera var. 40 megapiksel, f/1.8 diyafram gibi özellikleri bu kamerada görüyoruz. İlk kez P30 Pro modelinde gördüğümüz periskop telefoto kamera daha da geliştirilmiş. Çözünürlüğü 12 megapiksele çıkarılırken diğer özellikleri aynı tutulmuş. Optik görüntü sabitleme bu kamerada da var ve 5 kat optik yakınlaştırma desteği sunuyor. Bu üç kameraya bir de derinlik algılama özellikli Uçuş Süresi kamerası eşlik ediyor. Tabii ki, Leica desteği bu arka kamera sisteminin en önemli özelliklerinden bir tanesi.

Huawei P40 Pro’nun kolay kullanım imkanı sunan, anlaşılır bir kamera arayüzü bulunuyor. Ekranın bir kenarında Ayarlar, filtreler, flaş, yapay zekâ modu ve AI Lens kısayolları yer alıyor. Diğer tarafta da çekim tuşu, kamera çevirme düğmesi ve çekim modları var. Klasik çekim modlarının yanında Portre, Gece, Açıklık ve Pro gibi sık kullanılan modların kolaylıkla erişilir hâle getirildiğini görüyoruz. Bunların yanında Belgeler, Yüksek Çözünürlük, AR Lens, vb. farklı çekim modlarını da görüyoruz. Fotoğraf modundayken vizör ekranının bir köşesinde Hareketli Fotoğraf kontrolünü göreceksiniz. Bunu açtığınız takdirde Apple’ın iPhone’larında bulunan Live Photo’lar gibi hareketli fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu şekilde çektiğiniz fotoğraflar, daha sonra fotoğraflardaki hareketli nesnelerin kaldırılması gibi düzenleme işlerinde kullanılıyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 Pro ile çektiğimiz fotoğraflara baktığımızda, gerçekten de Huawei’nin iddiasını boşa çıkarmayacak bir performansın sergilendiğini görüyoruz. Yeterli ışık koşullarında canlı renklere ve yüksek parlaklığa sahip fotoğraflar elde ediliyor. Düşük ışık performansı da etkileyici durumda. Lambayla aydınlatılmış ve ışık şiddeti normalin altında olan ortamlarda bile gürültü oranı düşük ve yeteri kadar parlak, detaylı fotoğraflar çekiliyor. Gece çekimlerinde de pozlamanın varsayılan olarak yüksek yapıldığını görüyoruz. Buna rağmen gürültü seviyesi düşük kalıyor, aynı şekilde bulanıklık da yok denecek seviyede. Profesyonel moda geçerseniz, gece çekimlerinde biraz daha farklı ve hoşunuza gidecek sonuçlar elde edebilirsiniz. Gece modunu kullanırsanız, tripod olmasa bile yüksek parlaklıkta ve canlı renklerde gece çekimleri yapabilirsiniz. Makro çekimlerde de Huawei P40 Pro iyi sonuçlar sergiliyor.

Ultra geniş açılı lens ile çekilen fotoğraflarda da renklerin doğruluğu ve doygunluğu ana kamerayla tutarlı görünüyor. Hem ana kamerayla hem de ultra geniş açılı kamerayla, yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu sayede daha fazla detay elde etmeniz mümkün olacaktır. Ancak biz genel olarak varsayılan çözünürlüğe, yani 12 megapiksele bağlı kalmayı tercih ettik. Periskop yapılı telefoto kamera sayesinde 5 kat gibi yüksek yakınlaştırma imkanı da sunuluyor. Telefoto kamera ancak bu seviyeye kadar yakınlaştırma yapılırsa otomatik olarak devreye giriyor. 5 kattan daha düşük yakınlaştırma seviyelerinde ana rolü yine 50 megapiksel kamera üstleniyor. Telefoto kamera ile yakınlaştırılmış çekimlerde sonuçlar da gayet başarılı. Sadece yeterli ışık koşullarında değil, düşük ışıkta da çıkan sonuçlar iyi seviyede.

Daha yüksek seviyede yakınlaştırma yapabilir, hatta ay fotoğrafları da çekebilirsiniz. Huawei P30 Pro’da olduğu gibi, P40 Pro’da da etkileyici karelerin yakalanabildiğini görüyoruz. Ancak ay fotoğrafları çekmek için bir tripod kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Video çekimlerinde de yüksek yakınlaştırmayla etkileyici ay fotoğrafları çekebilirsiniz, ancak bu tür çekimler için de P40 Pro’yu bir yere sabitlemeniz iyi olacaktır.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Portre çekimleri konusunda da Huawei P40 Pro iyi işler çıkarıyor. Ön plandaki süje ile arka planın sınırlarının belirlenmesi iyi şekilde yapılıyor. Ortaya güzel işler çıkıyor. Yapay zekâ destekli sahne modları da özellikle renk doygunluğunu artırarak özellikle sosyal medyada yüksek sayıda beğeni toplayacak fotoğraflar çekmenizi sağlayacaktır.

Video tarafında Huawei P40 Pro’nun saniyede 60 kare hızında 4K video kaydına kadar farklı çözünürlük ve kare hızlarında video kayıt imkanı sunduğunu görüyoruz. Optik görüntü sabitlemenin varlığı ve yazılım sayesinde gayet durağan ve profesyonel video kamera tadında çekimler yapılıyor. Ancak yakınlaştırma veya uzaklaştırma yaptığınızda kameralar arasındaki geçiş çok belli, üstelik özellikle yakınlaştırmada bir aksaklık var. Huawei’nin yazılım güncellemeleriyle bu durumu düzelteceğini tahmin ediyoruz. Çektiğimiz videoları bilgisayardan izlediğimizde gördüklerimizi bizi gerçekten memnun etti. Ses kayıt kalitesi de oldukça iyi görünüyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Ön tarafta da iki kamera bulunuyor. 32 megapiksel kamera f/2.2 diyafram ve otomatik odak gibi özelliklere sahip. Bunun yanında bir de Uçuş Süresi kamerası var. P40 Pro ile çekilen selfie fotoğraflar başarılı. Düşük ışık koşullarında bile tatmin edici fotoğraflar çekiliyor. Portre modu da derinlik algılama özellikli kamera sayesinde iyi sonuçlar veriyor. Video tarafında da 4K video kaydı mevcut. Video günlük çekenler için ön kameranın da işe yarayacağını söyleyebiliriz.

Huawei P40 Pro inceleme: Sonuç

Huawei her bir yeni amiral gemisi telefonunda tasarım ve malzeme kalitesini daha da yukarı taşıyor. Huawei P40 Pro, şimdiye kadar gördüğümüz Huawei markalı akıllı telefonlar içinde en iyi tasarıma ve en yüksek kullanım zevkine sahip olan telefon. Telefonu ele alıp kullanmak büyük bir zevk veriyor. Büyük ekranına rağmen tek elle kullanım bile oldukça rahat. Arka tasarımı belki mükemmel değil, ancak yüksek sayıdaki ve yetenekli kamera sistemi için mümkün olabilecek en iyi yerleşimin yapıldığını söyleyebiliriz. Elimizdeki ayna görünümlü şeffaf renk de bir hayli etkileyici görünüyor.

Huawei P40 Pro temel olarak bir kamera telefonu ve bu tarafta taahhüt ettiklerini iyi şekilde yerine getiriyor. Sahip olduğu yüksek çözünürlüklü ve yetenekli kameralar sayesinde her ortamda ortalamanın üstünde ve sizi tatmin edecek kalitede fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. Özel günlerinizde sadece Huawei P40 Pro’yu taşımak sizin için yeterli olacaktır.

Sahip olduğu ekran da P40 Pro’nun en büyük artılarından bir tanesi. Yüksek çözünürlüklü OLED ekran, her ne kadar büyük bir kamera deliği barındırsa da tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. Tek hoparlör olsa da, bu hoparlör yeteri kadar güçlü ve ikinci bir hoparlörün eksikliğini hissettirmiyor. Huawei P40 Pro için yeterli olacak bir multimedya telefonu nitelendirmesini de yapabiliriz. Kirin 990 işlemci de her alanda ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak gücü sunuyor. Pil tarafında da Huawei P40 Pro güçlü bir grafik ortaya koyuyor.

Eğer Google uygulamalarıyla ve Google Play Store ile yüklü olarak gelseydi, birçok kişi Huawei P40 Pro’yu tereddüt etmeden satın alma yoluna giderdi. Bir Android telefon için büyük önem taşıyan uygulamaların ve servislerin yokluğu tüketicileri düşündürüyor. Ancak yaklaşık bir aydır Huawei P40 Pro’yu Google Play Store ve Google uygulamaları olmadan kullanıyoruz. Elde ettiğimiz deneyimin de normal bir Android telefondan çok farklı olmadığını söyleyebiliriz. Sık kullandığınız uygulamaların büyük bir kısmını Huawei AppGallery’den ya da güvenli olan üçüncü taraf kaynaklardan indirebilirsiniz. YouTube eksikliği de mobil site sayesinde gideriliyor. Popüler Türkçe uygulamalar konusunda da Huawei Türkiye aktif şekilde çalışıyor ve AppGallery’deki uygulama kataloğu her geçen gün genişliyor. Google’sız ve Google Play Store’suz bir deneyime alışmak o kadar zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER