Teknoloji

Yüksek kaliteli görseller Huawei P50’nin tasarımının detaylarını gösteriyor

huawei p50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P50 ile ilgili sızıntılara şimdi de telefona ait olduğu söylenen yüksek kaliteli görseller eklendi. Söz konusu görseller, Waqar Khan tarafından sızan şemalar ve telefonla ilgili dedikodular doğrultusunda hazırlandı.

P50, tasarımı itibarıyla P50 Pro’ya benziyor. P50 Pro’ya ait görseller de daha önce ortaya çıkmıştı. Telefonun arkasında kamera lenslerinin bulunduğu iki büyük daire yer alıyor. Bu dairelerin her biri ikişer sensör barındırıyor. Kısacası telefonun arkasında toplam dört kamera bulunuyor.

P50’de standart bir geniş açılı kamera, ultra geniş açılı kamera, telefoto kameranın olacağı söyleniyor. P50 Pro’da ise geniş açılı, ultra geniş açılı ve periskop kameraların bulunması bekleniyor. P50 Pro Plus’ın ise geniş, ultra geniş, telefoto, periskop ve 3D ToF kameraların olacağı söyleniyor.

P50 serisinin üyelerinin en az ikisinde ana kamera görevini Sony IMX800’ün üstlenmesi bekleniyor. IMX800, akıllı telefonlar için hazırlanan ilk 1 inç sensör olma özelliğini taşıyor. P50 için siyah, beyaz, mavi ve bej olmak üzere dört renk seçeneğinin sunulacağı belirtiliyor.

Huawei P50 serisinin normal şartlar altında mart ayında tanıtılması bekleniyordu. Ancak daha sonra bu tarih nisan ayının sonu olarak değiştirilmişti. Ancak son haberlerde telefonun tanıtımının mayıs veya haziran ayını bulabileceği ifade ediliyor. Serinin üyelerinin Huawei’nin Kirin 9000 işlemcisi ve HarmonyOS işletim sistemiyle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER