Teknoloji

Huawei P50 prototipi farklı kamera tasarımını gösteriyor

huawei p50

Huawei P50 serisinin önümüzdeki haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Kutusundan HarmonyOS 2.0 işletim sistemiyle çıkmasına kesin gözüyle bakılan telefonlara dair sızıntılar da devam ediyor.

Daha önce sızan görsellerde P50 ve P50 Pro’nun arkasında iki büyük kamera lensi görülmüştü. Ancak ortaya çıkan yeni fotoğraflar, bambaşka bir kamera tasarımını gözler önüne seriyor.

Fotoğraflarda görülen telefonun P50 serisinin bir üyesi olduğu belirtilse de, hangi cihaz olduğu konusunda kesin bir bilgi verilmedi. Kavisli kenarlara bakılınca telefonun P50 Pro olma ihtimali öne çıksa da, periskop lensin olmaması görülen cihazın standart P50 olabileceğini de düşündürüyor.

Kamera adasının Mate 30 serisine benzemesi ise fotoğrafların sahte olma ihtimalini akıllara getiriyor. Huawei’nin telefonlarında tasarım konusunda hassasiyetle durduğu biliniyor. Bu nedenle şirketin eski bir tasarımı tekrar kullanma ihtimali biraz düşük görünüyor.

Yuvarlak kamera adasının sol üste kaydırılması dikkat çekerken, telefonda ses kontrol tuşlarının bulunmaması da ayrıca göze çarpıyor. Mate 30’da ses kontrol tuşlarına yer vermeyen Huawei, P40 serisinde bu tuşları geri getirmişti.

Huawei P50 serisinin özellikleri ve tasarımlarıyla ilgili sızıntılar telefonlar tanıtılana kadar devam edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER