Manşetler

Video: Huawei P40 Pro Kutusundan Çıkıyor

huawei p40 pro kutu açılımı

Huawei P40 serisinin ortanca üyesi olarak nitelendirebileceğimiz Huawei P40 Pro, 11 bin 999 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa çıktı. Ve satışa çıktığının ertesi günü de elimize ulaştı. Yukarıdaki videoda akıllı telefonu kutusundan çıkarıyoruz. Huawei P40 Pro kutu içeriği, ilk kurulum ve diğer detaylar videoda yer alıyor.

P40 Pro’nun beyaz renkli şık bir kutusu var. Üzerinde Leica logosu ve Huawei AppGallery etiketi dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor. Kapağını kolayca kaldırıyoruz ve karşımıza naylon koruyucu kılıfa sarılmış telefon çıkıyor. Huawei’nin Zero olarak adlandırdığı beyaz renkli model var elimizde. Bu modelin camla kaplı arka yüzü, karşısındaki rengin tonlarını içeren ışığı yansıtıyor ve ortaya etkileyici görüntüler çıkıyor. Dört tane kamerayı barındıran dikdörtgen şekilli kamera modülü de epey şık görünüyor.

Huawei, P40 Pro sahipleri için kutuya bir adet şeffaf kılıf da yerleştirmiş. Bu kılıf sayesinde telefonun estetik tasarımını ve hoş görünen arka yüzünü gizlemeden telefonu biraz daha fazla gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Huawei Super Charge desteği sunan 40W şarj adaptörü, USB-C kablosu ve USB-C uçlu kulaklıklar da kutudan çıkan diğer elemanlar arasında bulunuyor.

Huawei P40 Pro, Google’ın mobil servislerini ve Google Play’i barındırmıyor. Bunun yerine Huawei Mobil Servislerini ve Huawei AppGallery’yi görüyoruz. Kurulum esnasında Huawei Kimliği ile giriş yaptıktan sonra çeşitli Huawei servislerine ait onay ekranları geliyor. Huawei Bulut servisini daha önce görmüştük, şimdi bu servis altına Cihazımı Bul özelliğinin de eklendiğini görüyoruz. Huawei Bulut üzerinden kişiler, galeri, vb. içerikleri bulutta yedekleyebilirsiniz.

P40 Pro’da ekran içi parmak izi okuyucusu da mevcut. İlk kurulum esnasında parmak izini de tanıttık. Bu işlem oldukça hızlı, aynı zamanda daha sonra test ettik ki, ekran kilidi de parmak izi okuyucusu sayesinde hızlıca açılıyor. Tabii ki, yüz tanıma ile işleri biraz daha hızlandırabilirsiniz. İlk kurulum esnasında yüz tanımayı da ayarladık. Ön tarafta selfie kamerasının yanı sıra derinlik algılama özellikli Uçuş Süresi sensörü de olduğu için yüz tanıma daha güvenli şekilde çalışacaktır.

Kurulum adımlarını bitirirken EMUI kullanıcı arayüzünde kullanılan gezinti hareketlerinin bir egzersizini görüyoruz. Bundan sonra da Huawei tarafından yüklenmesi önerilen çeşitli uygulamalar var. Bu uygulamalar içinde bulunan More Apps uygulamasını seçiyoruz. Bu uygulama sayesinde ilk kurulumdan sonra Netflix, Instagram, Facebook gibi, Huawei AppGallery’den indirilmeyen uygulamaları yüklemek kolaylaşacak.

Eğer yeni telefona eski telefonunuzdan veri aktarımı yapmazsanız, 3-4 dakika içinde kurulum adımlarını tamamlayacaksınız. Bundan sonra da sıra telefonun kullanımına geliyor. Google uygulamalarının ve Google Play Store’un olmadığı bir Android deneyimi sizi bekliyor. Android 10 tabanlı EMUI 10.1 sürümüyle yüklü gelen Huawei P40 Pro’da Huawei’nin daha önceki telefonlarından alıştığımız çeşitli uygulamalar mevcut. Telefonun arkasındaki Uçuş Süresi sensörü sayesinde AR Ölçüm uygulamasıyla mesafe ve uzunluk ölçümü yapabilirsiniz. Ana ekranın en solunda bulunan Bugün ekranı ise şu an için daha çok bir haber akışı niteliğini taşıyor. Zamanla burasına daha fazla işlev kazandırılacağını düşünüyoruz.

Kamera uygulamasında değişen çok fazla unsur yok. Ekranın bir kenarında her an ihtiyaç duyabileceğiniz hızlı kontroller, diğer tarafta da çekim modları ve çekim tuşu var. Huawei P40 Pro, 12 megapiksel periskop yapılı telefoto kamerası sayesinde 50 kata varan yakınlaştırma yapabiliyor. 5 kat optik zum yeteneği de var. Hem bu telefoto kamerada hem de 50 megapiksel ana kamerada optik görüntü sabitleme mevcut. Ultra geniş açılı lensin de 40 megapiksel gibi yüksek bir çözünürlüğü var. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı Huawei P40 Pro incelemesinde kamera performansına yakından bakacağız.

Tabii ki, 5G destekli bir işlemci olan Kirin 990’ın nasıl bir performans sunduğuna da yakından bakacağız. Bu arada telefonda 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. Pil kapasitesi de 4200 mAh. 27W hızlı şarj ve yine 27W ters kablosuz hızlı şarj destekleri de mevcut. Yukarıda da söylediğimiz gibi, kutudan da 40W hızlı şarj adaptörü çıkıyor.

Eğer Huawei P40 Pro ile ilgili aklınıza takılan sorular varsa, bunları aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz. İncelemede cevaplamaya çalışacağız.

İLGİLİ HABERLER