Teknoloji

Huawei P40 Pro kamera sistemiyle DxOMark’ın yeni lideri

huawei p40 pro kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei’nin geçen hafta duyurusunu gerçekleştirdiği Huawei P40 serisinin ortanca üyesi Huawei P40 Pro, akıllı telefon fotoğrafçılığı konusunda referans kaynaklardan biri olan DxOMark’ın incelemesinden geçti. P40 Pro sıralamanın yeni lideri oldu.

DxOMark ölçümlerine göre, hem ana kamera hem selfie kamerasında sırasıyla 128 ve 103 puan alan Huawei P40 Pro, sitenin listesinin zirvesine yerleşti. Sitenin belirttiğine göre, Huawei P40 Pro selfie fotoğraflarda çıtayı yükseltiyor. Toplamda mükemmel sonuçlar sunuyor ve tüm test kategorilerinde deyim yerindeyse en yüksek puanları elde ediyor.

Sitenin detaylı kamera incelemesinin sonuç bölümünde, yakın zamana kadar liderlerin birer puanlık farklarla değiştiği, ancak Huawei P40 Pro’nun kendisinden önceki liderler olan Oppo Find X2 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro ile araya dört puanlık bir fark koyduğunun altı çiziliyor.

Huawei P40 Pro’nun 128’in üzerinde “olağanüstü” bir DxOMark Kamera puanı elde ettiği, çünkü neredeyse tüm kategorilerde bugüne kadar test edilen en iyi veya en iyi cihazlardan biri olduğu da vurgulanıyor.

DxOMark, yakınlaştırma performansını özellikle etkileyici olduğunu, yakınlaştırma aralığında çekimlerin rakiplerinden daha iyi ayrıntı ve daha düşük gürültü gösterdiğini belirtiyor. Ana kamera, site editörlerinin gördüğü en iyi performansa sahip otomatik odaklama sistemi ile geliyor ve bugüne kadarki en iyi doku / gürültü dengesini sunuyor.

P40 Pro’nun gece ve çok düşük ışıkta çekim yaparken elde edilen görüntü sonuçlarının da test edilen diğer cihazlardan daha olduğu kaydediliyor. Portre modunun bokeh simülasyonunun, görülen en iyi cihazlardan biri olduğu da ekleniyor. Ayrıca sitenin belirttiğine göre, ultra geniş kameranın görüntü kalitesi sınıfının lideri. Ancak P40 Pro’nun Geniş Kamera puanı, kameranın nispeten dar görüş açısı nedeniyle biraz kırılıyor. Öte yandan, Huawei P40 Pro’nun video kaydetmek için en iyi cihaz olduğu da dile getiriliyor.

Sonuç olarak site, Huawei P40 Pro’nun kamerasının rekabette yeni bir seviye belirlediği söyleniyor. “Bir akıllı telefonda en iyi kamerayı istiyorsanız, şu anda daha iyi bir alternatif yoktur.”

Huawei P40 Pro selfie kamera sisteminin performansı

DxOMark Huawei P40 Pro’yu selfie kamera testinden de geçirdi. Yüksek çözünürlüklü 32 megapiksel kameranın ve özel kızıl ötesi sensörün geliştirilmiş bokeh ve otomatik odak performansı sunduğu ve genel olarak mükemmel sonuçlar verdiği dile getiriliyor. Ayrıca neredeyse tüm test kategorilerinde en yüksek puanları elde ettiği de vurgulanıyor.

Sitenin Huawei P40 Pro’nun selfie kamera sistemiyle ilgili olarak söylediğine göre, fotoğraf çekerken, yüzlerde doğru şekilde pozlama ve renk ayarı yapılıyor. Arkadan aydınlatmalı ve yüksek kontrastlı çekimlerde ise geniş dinamik aralık, iyi kontrol edilen gürültü ile karşılaşılıyor. Site, bugüne kadar görülen en iyi bokeh çekimlerinden bazılarının bu telefonla çekildiğini de dile getiriyor. Ancak bir selfie çubuğu ile çekim yaparken veya grup çekimleri yaparken, hafif otomatik odaklama kararsızlıklarının olduğu belirtiliyor.

Ön kamera sistemi ile çekilen videolarda da aynı durumun geçerli olduğu kaydediliyor. Huawei P40 Pro’nun hem dış hem de iç mekan koşullarında sınıfının lideri sonuçlar veren bir video çekim performansı sunduğu belirtiliyor. Ancak düşük ışıkta video performansı konusunda; güçlü bir ayrıntı kaybı, göze çarpan gürültü ve biraz doğal olmayan cilt tonları gibi kusurlar nedeniyle etkileyici bulunmuyor. Ne var ki, iyi ışıkta çekilen videoların hayal kırıklığına uğratmayacağı vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER