Manşetler

Video: Huawei P40 Kutusundan Çıkıyor

huawei p40 kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P40
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

P40 serisine adını veren telefon olan Huawei P40, 8499 TL’lik fiyat etiketiyle dün itibarıyla satışa sunuldu. Sıcağı sıcağına da elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir inceleme yayınlayacağız. Ancak bunun öncesinde Huawei P40’ı kutusundan çıkıyor, kutu içeriği ve ilk kurulumuna bakıyoruz. Aynı zamanda Google Play Store ve Google uygulamaları barındırmayan EMUI 10 kullanıcı arayüzüne bir bakış atıyoruz.

Huawei P40’ın kutusundan telefonun dışında 20W hızlı şarj adaptörü ve USB-C kablosu çıkıyor. Aynı zamanda USB-C uçlu kulaklık var. İlginçtir ki, normalde kılıfın olduğu zarfın içi boş. Anlaşılan o ki, Türkiye’de satılan P40 modellerinin içinde şeffaf kılıf gelmiyor. Bu zarfa sadece SIM kart yuvası iğnesinin tutturulduğunu görüyoruz.

Birkaç dakika içinde Huawei P40’ın kurulumu tamamlanıyor. Kurulum sırasında Huawei kimliği ile giriş yaptık ve Huawei Bulut servisini etkinleştirdik. Takvim, Galeri, Kişiler ve bunun gibi içerikleri bulutta saklayabilirsiniz. Aynı zamanda ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izi ekleme ve yüzü tanıtma işlemlerini de art arda hızlı şekilde tamamladık. Kurulumun sonlarına yaklaşırken ekran hareketleriyle gezintinin nasıl yapıldığını gösteren bir eğitim aracı da bulunuyor.

Tüm bu işlemlerin sonunda karşımıza Android 10 tabanlı EMUI 10.1 kullanıcı arayüzü çıkıyor. Huawei AppGallery ve çeşitli Huawei uygulamaları ana ekranda göze çarpacak şekilde duruyor. En soldaki Bugün ekranı ise çeşitli araçları ve uzun bir haber akışını içeriyor. Gündemi takip etmek için burası epey kullanışlı olacaktır. Bu ayın başlarında Türkiye’ye de açılan Huawei Video servisi de ana ekranda hazır şekilde bekliyor. Ayrıca Huawei’nin telefonlarında görmeye alıştığımız Araçlar da P40’ta mevcut durumda.

Arkada 50 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel telefoto kamera ve 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Bu kamera grubu şık görünümlü dikdörtgen şekilli bir modüle yerleştirilmiş. Ön tarafta da iki kamera, sol üst köşedeki ekran deliğine konumlandırılmış. Kamera uygulaması kolay kullanımlı bir yapıya sahip. Ufak tefek değişiklikler olsa da Huawei’nin alıştığımız kamera uygulaması arayüzünü koruyor. Farklı çekim modları mevcut, ayrıca Pro modunda da epey kontrol var gibi görünüyor.

Huawei P40, 6.1 inç ekrana sahip olsa da gerçekten kompakt telefon nitelendirmesini hak ediyor. Geçen yılın P30 modeline göre daha yuvarlak hatlara sahip ve daha şık bir görünüm taşıyor. Eğer küçük boyutlu telefonları kullanmayı seviyorsanız, Huawei P40 kesinlikle hoşunuza gidecektir.

Çok yakında detaylı bir Huawei P40 incelemesi yayınlayacağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Huawei P40
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER