Teknoloji

Huawei P30 ve Mate 20 serileri için EMUI 10 zamanı yaklaşıyor

huawei android p30

Huawei geçtiğimiz eylül ayında EMUI 10’un beta sürümünü alacak cihazların listesini açıklamıştı. Şirket, şimdi de arayüzün tam sürümünün dağıtım takvimini açıkladı. Bu takvim, Huawei P30 ve Mate 20 serisi telefon sahipleri için müjdeli haberler barındırıyor.

Huawei’nin mevcut amiral gemisi portföyünün büyük kısmı, kasım ayı sona ermeden EMUI 10 güncellemesini almış olacak. Geçtiğimiz mart ayında tanıtılan P30 ve P30 Pro ile başlayacak süreç, geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtılan Mate 20 ve Mate 20 Pro ile sürecek. P30 serisi ay ortasından önce güncellemeyi alacak. Mate 20 serisi ise ayın ikinci yarısı itibarıyla güncellemeyle buluşacak.

Ayın ikinci yarısında EMUI 10 güncellemesini alacak olan telefonlar arasında Mate 20 X ve Mate 20 RS Porsche Design ile birlikte Honor 20 serisi ve Honor Magic 2 de bulunuyor.

Huawei EMUI 10’u P30 ve Mate 20 serilerinin ötesine de taşıyor

Huawei bir yandan da EMUI 10’un beta sürümünü diğer telefonlarına dağıtmayı sürdürüyor. Huawei P20, P20 Pro ve Mate RS Porsche Design sahipleri ayın ikinci yarısından itibaren EMUI 10’un herkese açık beta versiyonuna erişebilecek.

Huawei’nin internette dolaşan EMUI 10 dağıtım takviminin Çin’e göre hazırlandığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla EMUI 10’un uluslararası dağıtımının biraz daha gecikmeli olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER