Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro büyük ekran ve güçlü kameralarla gelecek

huawei p30 pro

Huawei P30 ve P30 Pro, önümüzdeki dönemin merakla beklenen akıllı telefonları arasında bulunuyor. Çin kaynaklı bir sızıntı, akıllı telefonun teknik özellikleri ve tasarımı konusunda önemli ipuçları veriyor. Bu sızıntılara tamamen güvenmek mümkün olmasa da, bir öngörü oluşturmak mümkün oluyor.

İkilinin ağır topu olan P30 Pro’da, tıpkı selefi P20 Pro’da olduğu gibi, OLED bir ekran panelinin bulunması bekleniyor. 6.5 inç büyüklüğündeki panelin Mate 20 Pro‘dakine benzer bir şekilde iki kenara doğru kavisleneceği ifade ediliyor. Söz konusu boyut, P30 Pro’yu ekran büyüklüğü bakımından iPhone Xs Max ile aynı noktaya yerleştiriyor.

P30’da da OLED ekran panelinin kullanacağı söyleniyor. Huawei geçtiğimiz yıl çıkardığı P20’de LCD ekran panelini tercih etmişti. 6.1 inç büyüklüğündeki bu panelin kenarlara doğru kavis yapması beklenmiyor. P30 serisinin üyelerinin büyüklük bakımından P20 serisinden farklı olmayacağı düşünülüyor. İnternete sızan taslak görseller, Huawei’nin bu modellerde su damlası şeklinde bir çentiği tercih ettiğini gösteriyor. Çentiğin küçültülmesinin temel sebebinin ise ekran altındaki parmak izi tarayıcısının öne çıkarılması olduğu söyleniyor. Huawei Mate 20 serisiyle birlikte ekran altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı kullanmaya başlamıştı.

Huawei P30 Pro’nun kamera özellikleri konusunda Mate 20 Pro’nun izinden gitmesi bekleniyor. Telefonun arkasında 40 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 20 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lensin ve 3x optik zoom yeteneğine sahip 8 megapiksellik telefoto lensin eşlik edeceği belirtiliyor. Çift tonlu LED flaş ve lazer otomatik odaklama, kamera modülünün diğer özellikleri arasında yer alıyor. Bu kurulumun varlığı, P30 Pro’nun özellikle düşük ışıkta yüksek bir kamera performansı sergileyeceğini işaret ediyor.

Daha önceki bazı sızıntılarda P30 Pro’nun arkasında dördüncü bir kameranın daha bulunabileceği belirtiliyor. Bu dördüncü kameranın Time of Flight (ToF) sensörü olacağı söyleniyor. Eğer bu söylenti gerçeğe dönüşürse P30 Pro’nun bokeh efektiyle daha iyi fotoğraflar çekebileceği ve potansiyel AR uygulamalarında kullanılabileceği anlamına geliyor.

Huawei P30 ve P30 Pro’da Kirin 980 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setine P30’da 8 GB, P30 Pro’da ise 12 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Depolama alanı seçenekleri bilinmese de, telefonun kutusundan Android 9 Pie ve EMUI kullanıcı arayüzüyle çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER