Teknoloji

108 megapiksel kameralı Huawei Nova 9 SE Türkiye’de satışa çıktı

huawei nova 9 se

Huawei üst segmentte Huawei P50 Pro ve P50 Pocket modellerini ülkemizde satışa sunarken orta segment içinde Huawei Nova 9 SE gibi iddialı bir oyuncuyu piyasaya sunuyor. Geçtiğimiz sonbaharda Türkiye’de satışa sunulan Nova 9 modeline benzer bir tasarımı daha uygun fiyatlı ve yine güçlü özelliklerle sunan bu telefonun arkasında 108 megapiksel kameranın varlığı dikkat çekiyor.

Nova 9 SE’de Nova 9’dakinden farklı olarak düz bir ekran var. Ayrıca arka kamera modülü biraz küçültülmüş ve telefonun kenarlarından uzaklaştırılmış. 6.78 inç LCD ekran 2388 x 1080 Full HD+ çözünürlüğe sahip. Telefonda Qualcomm Snapdragon 680 işlemci bulunuyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut.

Arkada dörtlü kamera sistemi var: 108 MP (Yüksek Çözünürlüklü Lens, f / 1.9 diyafram) 8 MP (Ultra Geniş Açılı Lens, f / 2.2 diyafram) 2 MP (Makro Lens, f / 2.4 diyafram) 2 MP (Derinlik Lensi, f / 2.4 diyafram). Önde ise 16 megapiksel, f/2.2 selfie kamera bulunuyor. Bu kamera üstte ortaya yerleştirilmiş küçük bir ekran deliğinde bulunuyor.

Huawei Nova 9 SE’de 4000 mAh kapasiteli pil var. 66W hızlı şarj desteği de dikkat çeken önemli noktalar arasında bulunuyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucu da mevcut. EMUI 12’de yüklü gelen telefonda Huawei AppGallery üzerinden birçok uygulama veya oyunu indirebilirsiniz. Facebook, Instagram, Twitter gibi popüler uygulamaları ise Petal Search üzerinden indirme imkanınız bulunuyor. Ayrıca geliştirme çalışmalarında Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge merkezinin büyük rol oynadığı Petal Haritalar uygulaması da Nova 9 SE’de yüklü olarak geliyor.

Huawei Nova 9 SE için 6999 TL’lik fiyat belirlendi. Eğer bu telefonu Huawei Online Mağaza üzerinden satın alırsanız, yararlanabileceğiniz çeşitli teklifler var. Bunların arasında 12 ay Ekran Kırılma Garantisi, 6 aylık Blu TV üyeliği ve App Gallery kuponu da bulunuyor. Şu anda ön sipariş aşamasında olan bu ürünün teslimatlarının 29 Mart itibarıyla başlayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER