Teknoloji

Huawei Nova 8 SE sızıntısı 66W hızlı şarj desteğini gösteriyor

huawei nova 7 se 8

Huawei, Nova 7 SE 5G Youth kısa süre önce duyurulmuştu. Çinli üretici, MediaTek işlemcili bu telefonun takipçisi için de fazla zaman kaybetmeyecek gibi görünüyor. Huawei Nova 8 SE adını taşıması beklenen telefonun iki farklı versiyonla gelmesi, pil ve ekran konusunda bazı ilerlemeler sunması öngörülüyor.

Çin kaynaklı bir sızıntıya göre, Nova 8 SE’de 6.53 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir OLED ekran bulunacak. Bu telefonda Huawei’nin kısa süre önce tanıttığı Mate 40 Pro’da olduğu gibi 66W hızlı şarj desteğinin de sunulacağı söyleniyor.

Sızıntıda telefonun iki farklı 5G işlemciye sahip iki farklı versiyonunun olduğu görülüyor. Bu işlemcilerden birinin MediaTek Dimensity 720, diğerinin ise biraz daha güçlü olan Dimensity 800U olacağı belirtiliyor. Dimensity 800U, kısa süre önce tanıtılan Nova 7 SE 5G’nin de kalbinde yer alıyor.

Nova 8 SE’nin arkasında dörtlü bir kamera sisteminin bulunması bekleniyor. Bu sistemde 48, 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü dört sensörün yer alacağı belirtiliyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel kameranın bulunacağı söyleniyor.

Huawei Nova 8 SE ile selefi arasındaki temel farkın telefon kasasında olması bekleniyor. Yeni telefonun daha ince ve daha hafif bir kasaya sahip olacağı belirtiliyor. 7.46 mm. kalınlığındaki telefonun tartıda 178 gram çekeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER