İncelemelerManşetler

Huawei Nova 10 SE İncelemesi

huawei nova 10 se inceleme

Huawei Nova 10 Serisi, üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz; yüksek çözünürlüklü ve iyi bir görsel deneyim sunan ekran, yüksek çözünürlüklü ve kaliteli çekim yapan kameralar, şık tasarım gibi özellikleri uygun fiyatlarla tüketicilere sunmasıyla dikkat çekiyor. Daha önce Nova 10 ve Nova 10 Pro modellerini detaylı biçimde incelemiştik. Şimdi sıra serinin bir diğer üyesi olan Nova 10 SE’ye geldi. Bu sefer karşımızda, Nova 10 ve 10 Pro’nun tasarımını ve beğenilen çeşitli özelliklerini biraz daha bütçeye uygun noktadan sunan bir akıllı telefon var. Üstelik tasarımı, ekranı ve diğer özellikleriyle selefi olarak nitelendirebileceğimiz Nova 9 SE‘ye göre de önemli ilerlemelerin olduğunu görüyoruz. Huawei Nova 10 SE inceleme yazısı ve videosunda bu uygun fiyatlı Huawei telefonu ile ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Tasarım

Geçen yıl incelediğimiz Nova 9 SE, tasarım anlamında Nova 9’a göre biraz daha mütevazı bir görünüme sahipti. Şimdiyse Nova 10 SE’nin, daha yüksek fiyatlı ve donanımlı kardeşleriyle daha fazla ortak tasarım unsuruna sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte günümüzün akıllı telefon tasarımlarında görmüş olduğumuz bazı noktalar da yakalanmış. Öncelikle Nova 10 SE, düzleştirilmiş bir kenar tasarımıyla geliyor. Ayrıca önü ve arkası da düz yapıya sahip. 7.39 milimetrelik ince tasarımıyla, selefi 9 SE’den dikkate değer oranda ince, üstelik 184 gram ile ondan daha hafif.

huawei nova 10 se inceleme

İnce profili ve hafifliği sayesinde Nova 10 SE’yi tek elle tutup kullanmak bir hayli rahat oluyor. Ayrıca cepte veya çantada da kolaylıkla taşınabiliyor. Uzun süre boyunca elde tutulduğu navigasyon veya video izleme gibi işlerde de kısa sürede yorgunluk yaratmıyor. Telefonun arka yüzü, Nova 10 ve 10 Pro’da olduğu gibi mat ve hafif pürüzlü bir yüzeye sahip. Kolay kolay parmak izi veya kir tutmuyor. Bu açıdan beğenimizi kazandığını söylememiz gerekiyor. Yine de Huawei, telefonun yüzeyinin her zaman temiz kalmasını isteyenler için kutuya bir adet şeffaf silikon kılıf eklemiş. Ayrıca ekran koruyucu film de yapıştırılmış şekilde geliyor.

Ön tarafta 6.67 inçlik ekran, ince çerçevelerle geliyor ve yaklaşık yüzde 91,85’lik bir ekran-gövde oranı elde ediliyor. Ekranın üst kısmında, ortalanmış biçimde bir selfie kamera deliği var. Ahize ise ön panelin kenarla buluştuğu çizgiye, ince ve uzun şekilde yerleştirilmiş. Tek elle kullanımda bile ekranın büyük bir kısmına, sadece baş parmağınızla rahatlıkla erişebilirsiniz. Cihazın ince profili de tek elle kullanıma yardımcı oluyor.

huawei nova 10 se inceleme

Arka tarafta Nova 10 ve 10 Pro’daki gibi mat bir yüzeyin kullanıldığını söylemiştik. Üç farklı renk seçeneği var; Yıldızlı Gümüş, Yıldızlı Siyah ve Nane Yeşili. İlk iki rengi zaten 10 ve 10 Pro modellerinde görmüştük. Özellikle ışığa tutulduğunda görülen parıltılar bir hayli hoş duruyor. Nane Yeşili ise daha önce Huawei’ni çeşitli telefonlarında gördüğümüz tarzda gradyan bir doku sunuyor. Özellikle gençler için bu rengin bir hayli çekici olacağını düşünüyoruz. Arkada bulunan ve 10 SE’nin serideki diğer iki modelle paylaştığı ortak noktalardan biri de Yıldız Yörünge Halkası adı verilen kamera tasarımı oluyor. Huawei’nin burada yer verdiği kameraların sayısı ve türü değişse bile, iki adet kamera halkasının etrafını altın renkte kalın çerçeveler sarıyor. Diğer iki Nova 10 Serisi modelinde, kamera adasının etrafını saran altın renkli kenarlık ise burada yerini renksiz ve daha alçak bir kenarlığa bırakıyor. Buna rağmen yine oldukça gösterişli olduğunu söylememiz gerekiyor.

Alt kenarda USB-C portu, hoparlör, mikrofon ve SIM kart yuvası var. Üst kenarda ise ikinci bir mikrofon var. Sol kenarda herhangi bir şey görmüyoruz. Sağ kenarda ise ses ve güç düğmeleri yukarıdan aşağı doğru sıralanıyor. Bunlar sağ veya sol elle tutuşta işaret veya baş parmakların rahatlıkla temas edebileceği noktalara konumlandırılmış. Güç düğmesi diğerine göre biraz daha sığ, buna rağmen diğeri kadar rahatça kullanılabiliyor.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Ekran ve Ses

Huawei Nova 10 SE’de 6.67 inç Full-View OLED ekran bulunuyor. Huawei’nin geçen yılki “SE” modelinde IPS LCD ekrana yer verirken bu yıl, serinin diğer üyelerinde olduğu gibi OLED ekrana geçiş yapması memnuniyet verici. Bu ekran 2400 x 1080 piksel çözünürlük ve 395 ppi gibi fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğuyla geliyor. Yazılar keskin ve okunaklı, resimler ve grafikler net. OLED ekranın 1 milyar renk desteği var ve P3 renk gamını destekliyor. Yüksek kontrastla birleştiğinde renk canlılığı yüksek seviyeye çıkıyor. Ekran ve parlaklık bölümünden Renk modu ve sıcaklığı bölümüne girerek, buradan renk profilini dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Varsayılan olarak Normal geliyor ve iyi bir kullanım sunuyor. Ancak daha canlı ve doygun renkleri seviyorsanız, Canlı seçeneğini tercih edebilirsiniz.

huawei nova 10 se inceleme

OLED ekranın varlığı sayesinde Her Zaman Açık ekran özelliği de verimli biçimde kullanılıyor. Huawei, telefonun ekranı uyku durumunda olduğu zaman çeşitli görsellerin, sanatsal görüntülerin, yazıların, saatin veya fotoğrafın ekranda kalmasına izin veriyor. Ekran Her Zaman Açık bölümünden bu alanı dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Üstelik Temalar uygulaması aracılığıyla, ücretli veya ücretsiz olarak sunulan çeşitli açık ekran temalarını edinebilirsiniz.

Nova 10 SE’nin büyük ekranı telefonla çekeceğiniz fotoğrafları veya videoları gerçekçi biçimde görüntülemek için fazlasıyla yeterli. Ayrıca ekranın büyüklüğü, fotoğraf ve videolarla doğrudan cihaz üzerinde çalışmaya da yardımcı oluyor. Ekranın geniş görüş açıları var, aynı zamanda parlak ışık altında da iyi bir görüş sağlıyor. Dikkat çekmemiz gereken bir başka özellik de 90 Hz yenileme hızı. Bu açıdan 10 ve 10 Pro’nun biraz gerisinde görünse de, 90 Hz’in varlığı sayesinde, özellikle kullanıcı arayüzünde geçişlerde veya internet tarayıcısı ve benzeri uygulamalarda yukarı aşağı kaydırma yaparken daha akıcı, gerçekçi ve göze hoş gelen bir görünüm elde ediliyor.

huawei nova 10 se inceleme

Ekran video izlemek, internette gezinmek, navigasyon uygulamalarını kullanmak, fotoğraf veya video çekmek, oyun oynamak gibi; bir akıllı telefonun en çok kullanıldığı işlerde ihtiyaçlara rahatlıkla cevap veriyor. Ses tarafında da, telefonun alt kenarında yer alan tek hoparlör işini iyi biçimde yapıyor. Ses çıkış şiddeti akıllı telefon ortalamalarının üstünde, netlik iyi, baslar da hissediliyor. Çevresel ses etkisi ve dolgunluk da var. YouTube veya Netflix gibi ortamlarda video izlerken veya Spotify’da arkadaşlarınızla müzik dinlerken başka bir ses kaynağına ihtiyaç duymazsınız.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Performans ve Pil

Huawei Nova 10 SE de, Nova 9 SE gibi 6nm tabanlı ve 4G destekli Snapdragon 680 işlemciyle geliyor. Elimizdeki modelde 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası yok, ancak çoğu kullanıcı için mevcut depolama alanı, çekilen fotoğraflara, videolara, depolanan diğer dosyalara rahatlıkla yetecektir. Arzu ettiğiniz takdirde Huawei’nin Cloud servisinden yararlanabilirsiniz. Her kullanıcıya 5 GB’lık alan ücretsiz olarak verilirken, uygun ücretlerle 50 GB, 200 GB veya 2 TB’lık alanları tercih edebilirsiniz. Çekeceğiniz fotoğrafları ve videoları bulutta otomatik olarak senkronize edebilir, cihazınızın belirli aralıklarla yedeğini bulutta tutabilirsiniz. Üstelik herhangi bir markalı dizüstü bilgisayarda, PC için Huawei Mobile Cloud uygulamasını kullanarak Huawei Cloud üzerinde depoladığınız tüm içeriklere rahatlıkla erişebilirsiniz. Yeni bir Huawei cihazı satın alırsanız, yedeğinizi yeni telefonunuza da kolayca taşıyabileceksiniz.

huawei nova 10 se inceleme

Nova 10 SE’nin sahip olduğu donanım paketi günlük işler için fazlasıyla yeterli. Kullanıcı arayüzünde akıcı bir geçiş söz konusu, uygulamalar ve oyunlar da bekletmeden açılıyor. Web sayfalarının yüklenmesi ve web sayfalarında gezinti de iyi biçimde gerçekleştiriliyor. Oyun konusunda Nova 10 SE, ihtiyaçlara iyi şekilde cevap verecektir. Uygun oyunlarla PUBG Mobile gibi yüksek profilli oyunları da rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Huawei, Nova 10 SE’de Sanal RAM adlı bir özellik de sunuyor. Telefonun fiziksel RAM’i aynı anda birkaç uygulamayı, uygulama içindeki süreçleri kaybetmeden bellekte tutmaya ve aynı anda birden fazla uygulamada iş yapmaya izin veriyor. Ancak daha fazla çoklu görev performansına ihtiyaç duyduğunuz anlarda Sanal RAM’den de yararlanabilirsiniz. Fiziksel RAM, sanal RAM’e oranla 25 kat daha hızlı, bu nedenle bu özellikten çok büyük fark yaratması beklenemez. Ancak performans açısından hâlâ fark yaratabilecek artışlar sunduğunu belirtmek gerekiyor. Ayarlar içinde yer alan Telefon hakkında bölümünden Sanal RAM ile ilgili ayarları yapabilirsiniz.

huawei nova 10 se inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, Nova 10 SE’de 4500 mAh kapasiteli bir pil var. Bu pil, normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla aşan bir performans sergiliyor. Huawei’nin pil kullanımı konusunda sunduğu optimizasyonlar, bu kapasiteden mümkün olan en iyi performansı elde etmeyi sağlıyor. 21 saatlik bir sürede, telefonun fazla kullanılmadığı bir senaryoda sadece yüzde 5-6’lık bir pil seviyesi düşüşü tespit ettik ki, bu fazlasıyla etkileyici.

Huawei de, Nova 10 SE’nin tek bir şarjla 71 saate kadar müzik dinleme, 17 saate kadar video izleme, 16 saat boyunca internette gezinti gibi imkanları sunabileceğini belirtiyor. Pratikteki deneyimlerimiz de, ekran parlaklığını azaltma, güç tasarrufu araçlarını kullanma ve benzeri çeşitli adımlarla bu sürelere ulaşılabileceğini gösteriyor.

Nova 10 SE şarj tarafında da etkileyici bir grafik çiziyor. Telefonun 66W Huawei SuperCharge desteği var. Kutudan 66W güç adaptörü çıkıyor. Huawei, sadece 38 dakikada telefonun pilinin tamamen dolabileceğini belirtiyor. Sadece 30 dakikada telefonun pilini 0’dan yüzde 90’a, telefon açık durumdayken şarj etmeyi başardık. Sonuç olarak pratikteki durum da, Huawei’nin iddiasını kanıtlar nitelikte bulunuyor. Bu hızlı şarj performansı sayesinde, sadece birkaç dakikalık şarj sayesinde telefonu bir gün boyunca kesintisiz şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik kutudan çıkan güç adaptörü ve kabloyu, USB-C üzerinden şarj edilebilen diğer akıllı telefonları şarj etmek için de kullanabilirsiniz.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Huawei Nova 10 SE’de EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Huawei yakın zamanda EMUI 13 güncellemesini tanıttı ve yakında Nova 10 SE’nin de bulunduğu geniş bir cihaz yelpazesine bu güncellemeyi sunacak. Bu ayın hemen başında yayınladığımız detaylı Huawei Mate 50 Pro inceleme yazısı ve videosunda, EMUI 13 ile gelen başlıca yeniliklerden bahsetmiştik. Nova 10 SE sahipleri de oradaki imkanlardan yararlanabilecek.

huawei nova 10 se inceleme

Bununla birlikte EMUI 12 de, Nova 10 SE sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıracak birçok özelliği ve aracı sunuyor. Öncelikle kolay anlaşılır ve zengin özelleştirme seçeneklerine sahip bir kullanıcı arayüzü var. Ana ekranı istediğiniz gibi düzenleyebilir, sık kullandığınız uygulamaları veya aynı kategori altındaki uygulamaları bir araya getirerek onları daha büyük boyutlu klasörlerle hâline getirebilirsiniz. Müzik, Video ve benzeri kategorilerde uygulamaları bu şekilde gruplamak, onlara erişimi daha kolay hâle getiriyor.

Huawei, düzgün bir akıllı telefon deneyimi için ihtiyaç duyacağınız birçok aracı bir arada sunuyor. Bir önceki bölümde Huawei Cloud servisinden ve onun sunduğu imkanlardan bahsetmiştik. MeeTime adında, diğer Huawei cihaz sahipleriyle kolaylıkla görüntülü veya sesli görüşmeler yapmanızı sağlayacak bir servis de var. Huawei Docs uygulaması aracılığıyla ofis dokümanlarını başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan açabilirsiniz. Petal Haritalar ise, kullanıcılara donanımlı ve kullanışlı bir harita çözümü sunuyor. Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge merkezinin de çalışmalarına yoğun biçimde katkıda bulunduğu bu servis ülkemiz için de zengin mekan ve rota portföyüne sahip. Ayrıca ekip oluşturma ve ekip üyeleriyle konum takibi, başka kullanıcılarla Petal Haritalar üzerinden anlık konum paylaşımı gibi özellikler var. Resim içinde resim özelliği, yolda giderken navigasyonu bir pencerede küçülterek başka uygulamaları kullanmaya izin veriyor.

huawei nova 10 se inceleme

Söz konusu üçüncü taraf uygulamaları veya oyunları indirmek olduğunda, Huawei AppGallery bu noktada size geniş bir destek sunuyor. Öncelikle yerli birçok popüler uygulama bu mağazada yer alıyor. Her kullanıcının ilk olarak indirdiği bankacılık ve finans uygulamaları, multimedya ve eğlence uygulamaları ve bunun gibi birçok kategori açısından AppGallery fazlasıyla zengin. Üstelik AppGallery’nin farklı uygulamaları veya oyunları keşfetmenize yardımcı olan tasarımı ve editoryal kadrosu var.

Netflix, Spotify, Disney+, Instagram, Facebook, WhatsApp gibi uygulamaları indirmek isterseniz, AppGallery’den ayrılmanıza gerek yok. İndirmek istediğiniz uygulamanın adını arama kutucuğuna yazın ve arayın. En başta indirmek istediğiniz uygulama sonucu göreceksiniz. Yükle düğmesine tıklatın ve indirme işlemini başlatın. Daha sonra karşınıza çıkan bir ekranda yine Yükle komutuna tıklatmanız gerekiyor. Bunların sonucunda, yarım dakikalık bir sürede istediğiniz uygulamanın yüklemesini tamamlamış olacaksınız. Üstelik bu yolla indirdiğiniz uygulamaların güncelleme kontrolünü de AppGallery üzerinden yapabilirsiniz.

Öte yandan daha önce olduğu gibi, yine Petal Search arama motorunu kullanarak uygulama veya oyun indirebilirsiniz. Petal Search, uygulama indirme işlemi dışında, web’de arama yapma, yakınlardaki mekanları arama ve yol tarifi alma, alışveriş konusunda ilginizi çekecek ürünleri yakalama, yurtta veya dünyada olan biten gelişmeleri yakından takip etme gibi işlerde de başarılı. Google arama motorunu pek aratmayacaktır.

Google demişken, Huawei Nova 10 SE’ye Google uygulamalarını ve Google Play Store’dan sunulan diğer uygulamaları ve oyunları da kolaylıkla kurabilirsiniz. Bunun için Gspace adındaki üçüncü taraf mağazayı kullanıyorsunuz. Bu uygulamanın reklamsız versiyonunu AppGallery’den indirebilirsiniz. Daha sonra birkaç izin vermeniz gerekiyor ve en sonunda Gspace’in ana ekranına erişeceksiniz. Burada Google Play Store başta olmak üzere; YouTube, Google Haritalar, Gmail, Google Fotoğraflar ve benzeri uygulamaların, ayrıca popüler diğer Play Store uygulamalarının sıralandığı bir düzen göreceksiniz. Yüklemeye başlamadan önce Google hesabınızla giriş yapmalısınız. Sonrasında istediğiniz uygulamayı, sanki Play Store’dan indirir gibi Nova 10 SE’ye indirip kurabilirsiniz. Uygulamalar Gspace kabuğu içinde açılıyor, ancak arzu ederseniz her bir uygulamanın kısayolunu ana ekrana ekleyebilir, doğal bir deneyim elde edebilirsiniz.

huawei nova 10 se inceleme

Gspace sayesinde birçok uygulamanın işlevini rahatlıkla kullanmak mümkün oluyor. YouTube Premium aboneleri izlemekte oldukları videoları küçük bir pencereye alabilir ve başka uygulamayı kullanabilir. Ya da ekranı kapatarak sadece videonun sesini duyabilir. Starbucks uygulamasını kullananlar, bakiye yükleme, QR kodu ile ödeme yapma gibi işleri yapabilirler. Google Fotoğraflar’da depolanan fotoğraflarda gezinmek de mümkün. Google Haritalar ise favori yerlere erişme, yol tariflerini alma ve bunun gib sık yapılan işleri yerine getirebiliyor.

Eğer Huawei MateBook Serisi bir dizüstü bilgisayarınız, MatePad serisi tabletiniz, FreeBuds serisi kulaklığınız varsa, Nova 10 SE’yi bu cihazlarla birbirine kolaylıkla bağlayabilir ve ortak deneyimler elde edebilirsiniz. Nova 10 SE, ekosistemdeki diğer cihazlar gibi bir Süper Cihaz. Telefonun Kontrol Paneli içinde yer alan Süper Cihaz kutucuğu içinde, aynı Huawei Kimliği altında olan ve yakında bulunan diğer cihazları görebilir ve bunlarla kolaylıkla bağlantı kurabilirsiniz. MateBook Serisi bir dizüstü bilgisayara bağlayarak telefonun ekranını bilgisayara yansıtabilir, telefonu bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Üstelik telefonun ses çıkışını da bilgisayara verebilirsiniz. Ayrıca Çoklu Cihaz İş Birliği olarak adlandırılan özellik kapsamında Nova 10 SE’nin saklama alanına Windows Gezgini üzerinden erişebilir, toplu dosya taşıma işlemini sanki iki disk arasında taşıma yapıyormuş gibi gerçekleştirebilirsiniz. Veya FreeBuds Pro 2 ve benzeri bir Huawei kulaklığını bağladıktan sonra, Süper Cihaz üzerinden ses çıkışını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bu gibi imkanlar Nova 10 SE’nin esnekliğini ve kullanışlılığını artıracaktır.

Güvenlik tarafına geldiğimizde, sağ kenara yerleştirilmiş güç düğmesine parmak izi okuyucu da entegre edilmiş. Sağ veya sol elle tutuşta parmak izi okuyucusunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pratikliği ve hızıyla memnun ediyor. Öte yandan arzu edenler için ön kamera yardımıyla yüz tanıma da kullanılabiliyor.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Kamera

Huawei Nova 10 SE’nin arkasında yer alan Yıldız Yörünge Halkası tasarımlı kamera modülü üç adet kamerayı barındırıyor. Ana kamera 108 megapiksel çözünürlük, f/1.9 diyafram açıklığı ve faz algılamalı otomatik odak gibi başlıca özelliklere sahip. Bunun yanında 8 megapiksel, 112 derece görüş açılı ve f/2.2 diyafram açıklıklı ana kamera var. Bir de 2 megapiksel, f/2.4 makro kamera mevcut. Geçen yıl Nova 9 SE’de bulunan 2 megapiksel derinlik kamerasının bu yıl bulunmadığını görüyoruz. Öndeki selfie kameranın özellikleri ise geçen yılın modelininkine göre bir değişiklik göstermiyor. Yine 16 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı ve 90 derece görüş açılı selfie kamera bulunuyor.

huawei nova 10 se inceleme

Nova 10 SE’nin 108 megapiksel sensörü HM6 1/1.67 inç Super PD AF sensör ve Huawei’nin belirttiğine göre, HM2’ye kıyasla yüzde 123 oranında iyileşme kaydediyor. Çok Çerçeveli Füzyon Algoritması ile birleştiğinde, fotoğraflardaki renklerin canlılığı ve doğruluğu üst seviyeye çıkarılıyor. Bu algoritma özellikle portre fotoğraflarında arka plan bulanıklığının daha doğal biçimde ayarlanmasını sağlıyor. Öte yandan 108 megapiksel sensörde 9’lu piksel birleştirme yapılarak varsayılanda 12 megapiksel fotoğraflar çekiliyor. Bu sayede düşük ışık performansı artırılmış oluyor, sensöre daha fazla ışık düşüyor.

Sonuç olarak Huawei Nova 10 SE, farklı ışık koşullarında memnun edici sonuçlar ortaya koyuyor. Yapay zekâ destekli sahne algılamanın yardımıyla renkler zenginleştiriliyor, parlaklık ayarlanıyor ve özellikle sosyal medyada paylaşacağınızda beğeni toplayacak fotoğraflar çekiliyor. Çektiğimiz fotoğraflarda genellikle “AI” özelliğini açık bıraktık ve bu modun sahne algılamayı hızlıca yaptığını gördük. Çektiğimiz fotoğraflarda genel olarak gördüğümüz renk tonlarının zenginliği oluyor, ancak aşırıya kaçma, renklerin patlaması gibi bir durum yok.

Düşük ışıktaki çekimlerde parlaklık ve renk canlılığı iyi seviyede. Bununla birlikte düşük ışıktaki çekimlerde mümkün olduğu kadar cihazı sabit tutmanızda fayda var. Belki bazı durumlarda tripod kullanmak lehinize olacaktır. Gece modu ise etkileyici sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Düşük ışıkta veya gece yapacağınız çekimlerde bu modu da kullanmayı tercih edebilirsiniz. Öte yandan HDR performansını da beğendik, ışığın ters yönden geldiği birkaç sahne çektik ve bu durumda karanlıkta kalan alanlarda bile detayların seçilebildiğini görüyoruz.

Yakın çekimlerde Nova 10 SE ile iyi işler çıkarabilirsiniz. Süjeye daha da yakın çekimler yapmak isterseniz, 4 cm’ye kadar yakınlaşarak çekim yapmanıza izin veren Süper Makro modu var. Bu modda arkadaki 2 megapiksel kamera kullanılıyor. Düşük çözünürlük ve diyafram açıklığı nedeniyle, en iyi sonuçlar için genellikle yeterli ışık altında, dışarıda çiçek veya böcek fotoğrafı çekerken kullanabilirsiniz. 8 megapiksel ultra geniş kamera ana kameraya göre renk tarafında biraz daha soğuk tarafa kaçıyor. Bununla birlikte yeterli ışık koşulları altında iyi işler çıkarıyor. Işık şiddeti azalmaya başladığında gürültü etkisi hissediliyor. Ayrıca düşük ışıkta yapacağınız grup fotoğraf veya manzara çekimlerinde telefonu mümkün olduğu kadar sabit tutmanızı tavsiye ederiz. Telefonda telefoto kamera yok, ancak iki kat yakınlaştırma, 108 megapiksel kameranın yardımıyla görüntü kalitesinden fazla ödün vermeden yapılabiliyor.

Önde yer alan selfie kamera da farklı ışık koşulları altında iyi işler çıkarıyor. Burada yer alan Güzellik aracı yaş, cinsiyet ve cilt tonuna göre otomatik olarak güzelleştirme uyguluyor. Böylelikle doğallık bozulmuyor. Video tarafında da 90 derece geniş açının avantajından yararlanarak 1080p video çekimi yapmak mümkün. Ön kamera ile yapılan çekimlerde görüntünün durağanlığını ve görüntü kalitesini beğendik. Ayrıca ses kaydı da kaliteli biçimde yapılıyor.

Arka kamera da 1080p video kaydı yapabiliyor. Elektronik görüntü sabitleme sayesinde yapılan çekimlerde durağanlık artırılıyor. Yürürken yaptığımız çekimlerde, optik görüntü sabitlemenin sağladığı seviyeye çıkmasa da, tatmin edici bir durağanlık gördük. Öte yandan arka kamera ile yapılan çekimlerde de ses kayıt kalitesi gayet iyi görünüyor. Bu arada İkili Görünüm sayesinde ön ve arka kamerayı aynı anda kullanarak çekim yapabilirsiniz. Özellikle VLOG veya eğitim videosu çekimleri için bu, kullanışlı olacaktır. Diğer yandan İkili Görünüm çekimi esnasında ön ve arka kamera arasında değişiklik yapabilirsiniz.

Huawei Nova 10 SE inceleme: Sonuç

  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme
  • huawei nova 10 se inceleme

Huawei Nova 10 SE, geçen yılın 9 SE modeline göre birçok alanda dikkate değer ilerleme kaydediyor. Öncelikle tasarımıyla biraz daha üst sınıfa doğru yelken açmış. Malzeme kalitesi açısından da serinin daha yüksek fiyatlı modellerinden aşağı kalmıyor. İnce profili ve hafifliği taşımayı ve kullanmayı kolaylaştırıyor. 6.67 inç Full HD+ OLED ekranı farklı koşullarda iyi bir görsel seyir zevki ve kullanım imkanı sağlıyor. Ses sistemi de yeterli. Snapdragon 680 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi de bu telefonun hedeflediği ana akım kullanıcı kitlesi ve gençler için yeterli olacaktır. Pil performansı da memnun ediyor, gün içinde yarı yolda bırakmıyor. Üstelik süper hızlı şarj desteği, telefonun pili azalsa bile kısa süreli bir şarjla bile günü rahatlıkla tamamlamanıza izin verecektir.

Yazılım tarafında Huawei, Nova 10 SE kullanıcılarının kendilerini evde hissetmeleri için birçok farklı imkan sunuyor. Öncelikle Huawei AppGallery, uygulama arşivi bakımından yeteri kadar zengin, özellikle yerli uygulamalar konusunda herhangi bir eksiklik duymuyorsunuz. Netflix, Disney+, Instagram, Spotify vb. popüler uygulamalar için de AppGallery yeterli oluyor. YouTube, Gmail, Google Haritalar gibi uygulamaları Gspace adlı üçüncü taraf uygulama mağazası aracılığıyla indirebilir, bu uygulamaların çoğu hizmetinden ve aracından eksiksiz biçimde yararlanabilirsiniz. Bir “Süper Cihaz” olan Nova 10 SE, Huawei markalı başka cihazlara sahip olanların, cihazları arasında daha kolay bağlantı ve etkileşim kurmalarına da olanak sağlıyor.

Kamera tarafında Nova 10 SE, 108 megapiksel ana kamerası sayesinde farklı ışık koşulları altında memnun edici fotoğraflar ve videolar çekmeye imkan sağlıyor. Günlük hayatta karşınıza çıkan anları bu telefonla ölümsüzleştirebilirsiniz. Özel günlerinizde de kullanabilirsiniz, ancak düğün vs. gibi ortamlarda net çekimler için her ihtimale karşı yanınızda bir monopod veya tripod da bulundurmanız yerinde olacaktır. Video kayıtlarının görüntü ve ses kalitesini de beğendiğimizi bir kez daha belirtmeden geçmeyelim.

Sonuç olarak Huawei Nova 10 SE, öncelikle şık tasarımı ve kaliteli ekranıyla öne çıkıyor. Pil ömrü ve hızlı şarj performansı da bu telefonun beğenimizi kazanan noktaları arasında. Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayar ve benzeri Huawei cihazlarıyla daha geniş kapsamda ortak çalışma imkanları ve Huawei’nin yazılım tarafında sunduğu araçlar da, bu telefonun yazılım özelliklerini zengin kılmayı başarıyor. Kamerası da ana akım kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaktır.

Huawei Nova 10 SE

  • ₺12.999
  • 108 MP Yüksek Çözünürlüklü Kamera
  • 66 W HUAWEI SuperCharge
  • 4500 mAh Büyük Pil
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER