İncelemelerManşetler

Huawei Nova 10 Pro İncelemesi

Huawei Nova 10 Pro inceleme yazısı ve videosunda en yeni orta-üst segment Huawei akıllı telefonu ile ilgili yorumlar ve fotoğraflar yer alıyor.
huawei nova 10 pro inceleme

Huawei Nova 10 Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A450ALL koduyla 450 TL indirim kazanın

SATIN AL

Huawei, akıllı telefon pazarındaki yeni döneminde ürün serilerinde de bir düzenlemeye gitmiş gibi görünüyor. Her ne kadar P ve Mate gibi amiral gemisi seriler korunuyor olsa da, daha önce giriş ve orta segmentte gördüğümüz ufalanma giderilmiş ve bu geniş fiyat yelpazesindeki tüm ürünler Nova serisi altına toplanmış gibi görünüyor. Geçen yıl bu zamanlardan başlayarak Nova serisinde yeni modellerin ülkemizde satışa sunulmaya başladığını görüyoruz. Bunlar da tüketicilerden dikkate değer bir ilgi görüyor gibi görünüyor. Huawei, bu seriyle sadece bütçe dostu fiyat-performans ürünlerini değil, orta-üst olarak nitelendirebileceğimiz, amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz seviyede özellikleri daha uygun fiyat noktasında sunan ürünleri de sunuyor. İşte, Türkiye’de yeni satışa sunulan Huawei Nova 10 Pro da bu tanıma uygun düşüyor. Şık tasarım, büyük ekran, yüksek hızlı şarj desteği ve kaliteli kameralarla donatılmış bu Huawei telefonunu bir haftadır deneyimliyoruz. İzlenimler ve yorumlar Huawei Nova 10 Pro inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei Nova 10 Pro ve Nova 10 ile ilgili resmi detaylar bu bağlantılarda:
https://consumer.huawei.com/tr/phones/nova10/
https://consumer.huawei.com/tr/phones/nova10-pro/

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Tasarım

En baştan söyleyelim, Nova 10 Pro görünüş açısından Huawei’nin bu yılın başlarında satışa sunduğu amiral gemisi P50 Pro’ya benzer bir görünümü var. 6.78 inç ekranı nedeniyle biraz daha büyük bir gövdesi, 7.88 milimetre ile daha ince bir profili var. Huawei, Nova 10 Pro’nun önceki nesil modele göre yüzde 17 oranında daha ince olduğunu söylüyor. Ayrıca ön tarafta çift selfie kamerası da sol üst köşeye yerleştirilmiş. Bu gibi farklılıklar sayesinde iki telefonu birbirinden ayırt etmek mümkün oluyor. Öte yandan Nova 10 Pro, geçen yılın sonlarına doğru Türkiye’de satışa sunulan ve bizim de burada incelediğimiz Nova 9’un genel tasarımını da yansıtıyor.

huawei nova 10 pro inceleme

Öncelikle arkada, sol üst köşede, Huawei’nin “Yıldız Yörünge Halkası” olarak adlandırdığı tasarıma sahip olan bir kamera modülü var. Bunun Nova serisinin üst sınıfa yakın telefonlarının ortak bir unsuru olmaya başladığını söyleyebiliriz. Burada üç kamera, dışa doğru hatırı sayılır miktarda çıkıntı yapacak biçimde yerleştirilmiş. Ortadaki kameranın etrafında altın renkli bir halka varken kamera modülünün etrafını da, aynı tonlarda ve epey kalın bir halka sarıyor. Huawei, bu şekilde gezegen ve yıldız yörüngesi tarzında bir ilişki kurduğunu söylüyor. Bu kamera modülünün hemen dışında ise LED flaşı görüyoruz.

Arka panel pürüzsüz ve buzlu bir kaplama ile geliyor. Bu açıdan Nova 9’un çizgisi izleniyor. Bu yüzey çok hafif bir sürtünmeye sahip ve bu durum rahat tutuşa yardımcı oluyor. Ayrıca parmak izi ve kiri tutmama konusunda da epey iyi performans gösterdiğini görüyoruz. Yine de Huawei, kutuya bir adet şeffaf kılıf yerleştirmiş. Bu şekilde arka yüzün kirlerden korunması konusunda ekstra bir korumaya sahip olacaksınız. Arka yüzün bir başka dikkat çekici unsuru da hoş görünümlü Nova simgesi ve Huawei logosu oluyor.

huawei nova 10 pro inceleme

Önde yer alan ve kenarlara doğru kavis yapan ekranın yanı sıra arka yüzde de benzer bir kavisin kenarlara doğru verilmesi sayesinde simetrik bir tasarım elde edilmiş. Bu durum telefonun kenarlarının da olduğundan daha ince görülmesine ve hissedilmesine yardımcı oluyor. Bu da ergonomik açıdan avantaj sağlayan unsurlardan bir tanesi oluyor. Sağ kenara ses ve güç düğmeleri yerleştirilmiş. Güç düğmesi, üstünde yer alan ince ve kırmızı renkli bir çizgi sayesinde ayırt ediliyor. Alt kenarda USB-C portu, hoparlör, mikrofon ve nanoSIM kart yuvası var. Buradaki dizilimin P50 Pro’nun alt kenarındakiyle aynı olduğunu söyleyelim. Diğer kenarda ikinci hoparlör ve mikrofon var.

Ön tarafta 6.78 inç ekran büyük bir bölümü kaplıyor. Yüzde 91.1’lik büyük bir ekran-gövde oranı var. Bu açıdan da P50 Pro ile aynı seviyelerde bulunuyor. Kenarlara doğru kavis yapmasının yanı sıra, üstte ve alttaki ince çerçeveler sayesinde sanki ekranı tutup da kullanıyormuşsunuz gibi bir his oluyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ekranın sol üst köşesinde iki kamera için açılmış bir delik var. Ahize ise ekranın üst kısmındaki dar alana, çok ince bir hatta yerleştirilmiş. Bu arada Huawei, ekran koruyucu filmi en baştan yerleştirmiş. Böylelikle ekran koruyucu film isteyenleri ek masraftan kurtarmış oluyor.

Nova 10 Pro’nun iki renk seçeneği var. Bizim elimizde Yıldızlı Gümüş reni var. Özellikle arka yüzü, ışığa tuttuğunuzda oluşturduğu görünümle görsel açıdan oldukça etkileyici görünüyor. Siyah rengi tercih edenler için de Yıldızlı Siyah rengi var. Burada da ışığa tuttuğunuzda parıldamalar ve hoş bir görünüm dikkatinizi çekecektir.

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Ekran ve Ses

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Nova 10 Pro’da 6.78 inçlik, köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekran var. Bu ekranın sol üst köşesinde selfie kameralar için açılmış elips biçiminde bir kamera deliği olduğunu söylemiştik. Bu kamera deliği dikkate değer bir yer kaplasa da, telefonu normal biçimde kullanırken, video izlerken veya oyun oynarken fazla göz tırmalamıyor.

huawei nova 10 pro inceleme

Ekran birçok özellik açısından üst sınıf akıllı telefonlarda gördüklerimizden geri kalmıyor. Öncelikle OLED ekran kullanılmış, derin siyahlar ve yüksek kontrast dikkat çekici. 1 milyar renk desteğiyle birlikte DCI-P3 renk gamı destekleniyor. Yani çektiğiniz fotoğrafları veya videoları etkileyici biçimde görüntüleyebilirsiniz. Ya da video izlerken elde ettiğiniz görsel deneyim çok daha yükseklere çıkacak. Ayrıca cihaz üzerinde fotoğraf veya video düzenlemek, çeşitli klipler hazırlamak istediğinizde, büyük ve yüksek çözünürlüklü ekran, geniş renk yelpazesi desteği sayesinde, işinizi verimli biçimde yapmanızı sağlayacaktır

120 Hz yenileme hızı artık amiral gemisi telefonların standart bir özelliği oldu. Orta üst segment telefonlara ve hatta orta segment telefonlara da yavaş yavaş geldiğini görüyoruz. Nova 10 Pro da bu eğilimden geri kalmıyor ve 120 Hz yenileme hızını destekliyor. Performans ve pil arasında bir denge kurmak için ekran yenileme hızı, içeriğe göre dinamik biçimde ayarlanıyor. Arzu ederseniz 120 Hz maksimum ile 60 Hz standart yenileme hızları arasında seçim yapabilirsiniz. Bu yüksek yenileme hızının etkisi öncelikle kullanıcı arayüzünde gezinirken veya web sayfalarında yukarı aşağı kaydırırken görülüyor. Bunlara ek olarak destekleyen oyunlarda da yüksek yenileme hızının avantajlarından yararlanabilirsiniz.

huawei nova 10 pro inceleme

Oyun demişken, Nova 10 Pro’da oyun deneyimini daha da zenginleştiren Turbo Ekran özelliği de var. Bu teknoloji sayesinde piksel düzeyinde ekran optimizasyonu yapılıyor, alacağınız kısa videolardaki yüzlerin tanımlarını yüzde 50’ye kadar iyileştiriyor. 300 Hz dokunma örneklendirme hızı ise, oyun oynarken ekrana yapacağınız dokunmalarla gerçekleştirilen hareketlerin etkisinin daha hızlı biçimde görülmesi sağlanıyor, yani ekran dokunmalarınıza hızlı biçimde yanıt veriyor.

Tüm bu ekran özellikleri sayesinde Nova 10 Pro, telefonu kullanırken, video izlerken veya oyun oynarken yüksek bir görsel deneyim sağlıyor. Ekranın renk sıcaklığını Doğal ve Canlı arasında belirleyebileceğiniz gibi elle ayarlama imkanı da var. Bizim tercihimiz genelde Canlı modu oldu. Bu sayede renkler daha canlı görünürken beyazların da biraz daha sıcak tarafa kaçtığını görüyoruz.

Ses tarafına geldiğimizde, Nova 10 Pro’nun her iki kısa kenarına yerleştirilmiş birer hoparlör bulunuyor. Bu iki hoparlör ses çıkış şiddeti açısından dengeli, böylelikle stereo ses etkisi iyi biçimde veriliyor. Çevresel etki de iyi seviyede, harici hoparlöre ihtiyaç duymadan video izlemek veya müzik dinlemek için yeterli. 3.5mm kulaklık jakı yok, en güzeli Bluetooth kulaklık olacaktır ki, kolay ve pratik bağlantı imkanlarıyla Huawei FreeBuds serisi kulaklıklar tercih edilebilir.

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Performans ve Pil

Huawei Nova 10 Pro’da Snapdragon 778G 4G işlemci bulunuyor. 6nm tabanlı bu işlemci sekiz CPU çekirdeği ve Adreno 642L GPU içeriyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası bulunmuyor, ancak sahip olduğu saklama alanı fotoğraflar, videolar veya diğer belgeler için fazlasıyla yeterli olacaktır. Nova 10 Pro’nun sahip olduğu işlemci günlük işler için ihtiyaçları çok iyi şekilde karşılayan bir performansı sergiliyor. Sosyal medya uygulamalarını kullanma, web’de gezinme, e-posta kontrolü, kamera kullanımı ve benzeri işlerde Nova 10 Pro iyi şekilde işliyor. Oyun konusunda da, Snapdragon 778G’nin oyun odaklı bir işlemci olmasının avantajını karşılayarak iyi bir performans sağlıyor.

Üstelik Nova 10 Pro, sahip olduğu Touch Turbo 2.0 adlı bir özellik sayesinde oyun deneyimini daha da ileri taşıyor. Özellikle PUBG Mobile gibi nişancı oyunlarında ateş etme, silah değiştirme ve bunun gibi sık yapılan hareketleri telefonun gövdesini hareket ettirerek yapabilirsiniz. Hareketleri ayarlamak için oyunun içindeyken özel oyun menüsünü açmanız gerekiyor. Bu özelliği PUBG Mobile’da denedik ve hareket kabiliyetini ve hamle hızını artırmaya gerçekten de yardımcı oluyor.

Nova 10 Pro’yu GeekBench 5’te benchmark testinden de geçirdik ve sonuçları aşağıda paylaşıyoruz. Snapdragon 778G işlemcili diğer telefonlarla karşılaştırılabilir seviyede puanları aldığını görüyoruz.

huawei nova 10 pro geekbench 5

Pil tarafına geldiğimizde, Nova 10 Pro’da 4500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Cihazın ince gövdesi dikkate alındığında yeterli bir kapasite olduğunu söyleyebiliriz. Bu pil normal yoğunlukta bir kullanımda iki güne varan bir kullanım süresine ulaşabilir. Ekranı yoğun biçimde açık tuttuğunuz günlerde bile sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini düşünüyoruz.

Nova 10 Pro’nun daha etkileyici olan tarafı ise şarj performansı. Telefonun kutusundan 100W Huawei SuperCharge Turbo şarj adaptörü çıkıyor. Bununla şarj işlemini çok kısa sürede tamamlayarak prizle olan bağlantınızı minimumda tutabilirsiniz. Huawei, telefonun sadece 20 dakikada 0’dan yüzde 100’e, 10 dakikada ise yüzde 20’den 80’e ulaşabileceğini dile getiriyor. Pratikteki deneyimlerimiz de bu yüksek şarj performansını ortaya koyuyor. Pili tamamen bitmiş hâldeyken Nova 10 Pro’yu şarj etmeye başladığımızda, sadece 3 dakikada yüzde 19’a, 11 dakikada ise yüzde 40’a ulaştı. Tabii ki, bu esnada telefonun da açık olduğunu belirtelim. 15 dakikada yüzde 49, yaklaşık yarım saatte yüzde 85, 35 dakikada ise yüzde 100 şarj oldu. Bu şarj performansına Turbo şarj ile ulaştık.

huawei nova 10 pro inceleme

Turbo şarjı etkinleştirmek için, kutudan çıkan 100W şarj adaptörüyle prize taktıktan hemen sonra ekrana dokunmak gerekiyor. Ayrıca bildirim merkezinde turbo şarj sırasında cihazın ısınabileceğine dair bir uyarı çıkıyor. Normal durumda yine hızlı şarj var, ancak süper şarj ile biraz daha düşük güç çıkışında şarj işlemi gerçekleşiyor. Bunun da normalden daha kısa sürede şarj işleminin tamamlanmasını sağlayacağını söyleyebiliriz.

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Huawei Nova 10 Pro’da EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Göze hoş gelen duvar kağıtları, kullanışlı Kontrol Paneli, anlaşılır biçimde bildirimlerin gösterildiği bildirim tepsisi, uygulama önerilerine, haber akışlarına ve daha fazlasına erişmeyi sağlayan proaktif -1 ekranıyla bu kullanıcı arayüzü Nova 10 Pro’nun kullanışlılığını artırıyor. Üstelik bu telefon, çok yakında dağıtıma çıkacak EMUI 13 güncellemesini de alacak. HarmonyOS 3 ile birlikte, özellikle gizlilik tarafında sunulan yeni araçlardan Nova 10 Pro sahipleri de yararlanma imkanını elde edecek.

huawei nova 10 pro inceleme

EMUI, sunmuş olduğu akıllı özelliklerle Nova 10 Pro sahiplerinin işlerini kolaylaştırıyor. En çok beğendiğimiz özelliklerinden bir tanesi olan akıllı klasör sayesinde, sık kullandığınız uygulamaları veya aynı kategori altında tutmak istediğiniz uygulamaları büyük görünümlü bir klasöre yerleştirebilir ve simgeye doğrudan tıklayarak bir uygulamayı açabilirsiniz. Bu tür büyük görünümlü klasörler görsel açıdan da bir hayli hoş görünüyor.

Nova 10 Pro, bir Süper Cihaz. Daha önce yayınladığımız Huawei cihaz incelemelerinde bu kavramdan bahsetmiştik. Huawei akıllı telefonları, MateBook Serisi dizüstü bilgisayarları, MateView serisi monitörleri, FreeBuds serisi kulaklıkları ve Sound serisi hoparlörleri Huawei ekosisteminin donanım parçaları ve bunların her biri birbirleriyle kolay biçimde bağlanan ve etkileşim kuran Süper Cihazlar olma özelliğini taşıyor. Bir Huawei FreeBuds 4, FreeBuds Pro 2, FreeBuds 4i gibi bir kulaklığınız varsa, bunu Nova 10 Pro ile kolaylıkla eşleştirebilir, daha sonra Kontrol Paneli içindeki Süper Cihaz bölümünden ses aktarımını başlatabilirsiniz. Ya da bir Huawei MateBook serisi dizüstü bilgisayarınız varsa, Kontrol Paneli’ndeki Süper Cihaz bölümünde bu cihazı görebilir, tek bir tıklatmayla kolayca bağlantı kurabilirsiniz.

huawei nova 10 pro inceleme

Nova 10 Pro’yu bir MateBook Serisi dizüstü bilgisayara bağladığınız takdirde, Dağıtılmış Dosya Yönetimi olarak adlandırılan özellikten yararlanabilirsiniz. İki cihazı birbirine kabloyla bağlamadan, dizüstü bilgisayarın Windows Gezgini içinde Nova 10 Pro’yu bir disk birimi olarak görebilir, telefondaki fotoğraflara, videolara veya diğer belgelere erişebilirsiniz. Daha sonra da iki cihaz arasında dosya transferini, sanki bir harici disk veya USB parmak sürücüden iletim yapıyormuş gibi gerçekleştirebilirsiniz.

Nova 10 Pro’da Huawei Mobil Servisleri çalışıyor. Bu bağlamda Huawei, Google’ın Android telefonlarda sunduğu bulut depolama, cihaz konumunu belirleme, cihaz yönetimi, harita, notlar, vs. gibi araçların muadillerini sunuyor. Telefonda Cloud adında bir uygulama göreceksiniz. Huawei, her telefon sahibine 5 GB’lık bir bulut depolama alanını ücretsiz olarak sunuyor. Burayı fotoğraflarınız, videolarınız, notlarınız ve diğer dosyalarınız için bir saklama ve senkronizasyon alanı olarak kullanabilirsiniz. Üstelik uygun fiyatlarla depolama alanını daha da artırma imkanı var. Bu sayede Nova 10 Pro’nun 256 GB’lık depolama alanını Huawei Cloud aracılığıyla genişletebilirsiniz. Üstelik dosyalarınıza ve diğer içeriklerinize Huawei markalı tablet veya dizüstü bilgisayarlardan erişebilirsiniz. Üstelik PC için Huawei Cloud yazılımı sayesinde başka markalı bilgisayar kullananlar da Huawei bulutunda tuttuğu belgelere, fotoğraflara veya videolara erişebiliyor. Hatta cihazın konumunu belirleme, sesini çaldırma ve benzeri işlevlere erişim imkanı da var.

huawei nova 10 pro inceleme

Birçok kullanıcı daha önce kullandığı Google uygulamalarını ve servislerini kullanıp kullanamayacağını merak ediyor olmalı. Huawei AppGallery’den reklamsız versiyonu ücretsiz olarak indirilebilen GSpace, aslında bir üçüncü taraf mağaza uygulaması. Bunun sayesinde Google Play Store’a ve YouTube, Gmail, Haritalar, Fotoğraflar gibi Google uygulamalarına erişmek mümkün hâle geliyor. GSpace’i AppGallery’den yükledikten sonra birkaç izin vermeniz gerekiyor. Sonrasında uygulamanın ana ekranı karşınıza çıkıyor. Burada, söylediğimiz Google uygulamaları, Google Play Store ikonu ve Google’ın uygulama mağazasından erişilebilen bazı popüler uygulamaların kısayolları bulunuyor. Google Hesabı bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra, artık bir Android telefona Google Play’den uygulama indiriyormuş gibi Nova 10 Pro’ya uygulama yükleyebilirsiniz. Bu uygulamalar GSpace üzerinden açılıyor, ancak yüklediğiniz uygulamaları ana ekrana ekleyerek doğrudan açma imkanınız da var. Tabii ki, bu durumda yine GSpace içinden açılıyor.

Gspace üzerinden başta YouTube olmak üzere Google Haritalar, Google Fotoğraflar, Google Drive, Starbucks gibi uygulamaları yükledik ve her birini sorunsuz şekilde kullandık. YouTube’da videoları küçültülmüş pencerede izleme, uygulamadan çıkıp sadece sesi oynatma gibi imkanlar sunuluyor. Google Haritalar ise hesabınız altındaki konumlara veya diğer araçlara erişim imkanı sağlıyor.

huawei nova 10 pro inceleme

Aslında Huawei Nova 10 Pro’da yüklü olarak gelen Petal Haritalar, Türkiye için gayet sağlam olan konum veri tabanı, kullanışlı navigasyon sistemi ve görsel unsurlarıyla Google Haritalar’a pek ihtiyaç bıraktırmayacaktır. Üstelik şimdi, istediğiniz kişilerle konum paylaşımı yapabilir veya bir ekip oluşturarak ekip üyelerinin düzenli konum takibini gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik son sürümle birlikte resim içinde resim modu da eklendi. Yani navigasyon sırasında başka bir uygulamaya geçtiğinizde, haritayı küçültülmüş bir pencerede görebilirsiniz.

Huawei AppGallery ise Nova 10 Pro’nun birincil mobil uygulama mağazası. Huawei Türkiye’nin geliştiricilerle yakın iş birliği sayesinde bankacılık, multimedya, alışveriş, eğlence ve birçok kategoride popüler birçok yerli uygulama mağazada mevcut. Oyun konusunda da Huawei AppGallery zengin seçenekler sunuyor. Üstelik şimdi, Netflix, Spotify, Disney+, Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamaları Huawei AppGallery’den ayrılmadan indirme imkanınız bulunuyor. AppGallery’nin arama kutusuna indirmek istediğiniz uygulamanın adını yazdıktan sonra, üçüncü taraf kaynaklardan sağlanan sonuçları göreceksiniz. Sonucun karşısındaki Yükle simgesine tıklamanız yeterli. Daha sonra karşınıza çıkacak bir ekranda “Yükle” düğmesine tıklayıp onay verdiğinizde, söz konusu uygulama yüklenecektir. Bu şekilde yüklediğimiz birçok popüler uygulamayı düzgün şekilde kullandığımızı söyleyebiliriz. Bu uygulamaların güncellenmesi noktasında da AppGallery yardımcı oluyor.

huawei nova 10 pro inceleme

AppGallery dışında Petal Search arama motorunu da uygulama ve oyun yükleme için kullanabilirsiniz. Ayrıca Petal Search, web’de arama yapma, haberlere erişim, yakınlardaki mekanları görüntüleme ve yol tarifi alma, alışveriş gibi birçok alanda da yardımcı oluyor ve Android telefonlarda gördüğümüz Google arama motoru uygulamasının sunduklarından daha fazlasına erişim imkanı sağlıyor.

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Kamera

Huawei Nova 10 Pro’nun ilgi çekici yanlarından bir tanesi de sahip olduğu kameralar. Arkada yüksek çözünürlüklü bir kameranın başrolde olduğu üçlü kamera sistemi var, ancak 60 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yanında 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kameranın bulunduğu ön taraftaki sistem daha etkileyici ve kullanışlı görünüyor. Özellikle selfie fotoğraf ve video çekmeyi seven genç kuşak, bu kamera sistemiyle etkileyici ve eğlenceli işler ortaya koyacaktır.

huawei nova 10 pro inceleme

Ön tarafta, sol üst köşedeki hap biçimli kamera deliğine yerleştirilmiş iki kameradan biri, 60 megapiksel ultra geniş otomatik odaklamalı kamera. Bunun QPD ile otomatik odaklama, 4K video kayıt ve 100 derecelik görüş açısı gibi başlıca özellikleri var. Diğer kamera ise 8 megapiksel çözünürlükte, portre çekimlerini daha iyi hâle getirmeye ve yakınlaştırmaya odaklanıyor. 2 kat optik yakınlaştırma ve 5 kat dijital yakınlaştırma imkanı sunuyor. Otomatik odaklama gibi bir özelliği de mevcut.

Öndeki bu ikili selfie kamera sistemi sayesinde, selfie fotoğraf çekimlerinde yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilirsiniz. 0.7 ile 5 kat arasında bir zum aralığı var. Geniş görüş açısı sayesinde selfie fotoğraflarda aynı kareye daha fazla kişiyi, kenarlarda dikkate değer bir bozulma olmadan sığdırabilirsiniz. Makyaj ve benzeri çekimlerde ise daha fazla yakınlaştırmayı, görsel kaliteyi bozmadan yapmak mümkün olacaktır. Selfie fotoğraf çekimlerinde Nova 10 Pro bir hayli başarılı. Düşük ışıkta da düşük gürültülü, detayların iyi olduğu fotoğraflar çekilebilir. Hatta karanlık ortamlarda, ekranı bir selfie ışığı gibi kullanarak iyi çekimler yapma imkanınız var. Güzellik modu da doğallığı bozmadan yüzünüzdeki çeşitli kusurları örtmeye yardımcı oluyor.

 

Ön kamera sistemi ile 4K video kaydı yapılabiliyor. Video çekimlerinde, 0.7 ile 5 kat arasında zum kademesi var ve çekim esnasında bundan etkin biçimde yararlanılabiliyor. Görüntü sabitleştirme konusunda da Nova 10 Pro başarılı bir performans ortaya koyuyor. Yürürken yaptığımız çekimlerde de durağanlık etkileyici görünüyor. Üstelik otomatik odaklama da iyi biçimde çalışıyor. Huawei bu yeteneği Vitrin Odağı olarak adlandırmış, özellikle selfie video çekimlerinde kamera karşısında ürün veya nesne gösterenler, kameraya doğru yakınlaştırdıkları nesneyi netlemek için ek çaba sarfetmeyecek, Nova 10 Pro yakındaki nesneye otomatik olarak odaklanacak. Bunun gayet iyi şekilde çalıştığını bizzat gözlemlediğimizi söylemeliyiz. 100 derecelik görüş açısı sunan 60 megapiksel çözünürlüklü kamera, 4K çözünürlükte ultra geniş açılı videolarda da iyi performans ortaya koyuyor. Özellikle arkanızı manzaraya verdiğiniz çekimlerde bu tür geniş açılı çekimlerle iyi işler ortaya koyabilirsiniz.

Arka tarafa geldiğimizde, buradaki simge niteliğindeki kamera modülüne üç tane lens yerleştirilmiş. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlüğe ve RYYB, yani kırmızı-sarı-sarı-mavi gibi renk filtresi dizisine sahip. Huawei, kendi geliştirdiği bu özel teknolojiyi uzun zamandır amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanıyor ve iyi sonuçlar elde ediyor. Faz algılamalı otomatik odak da bu kameranın özellikleri arasında bulunuyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera 112 derecelik görüş açısına sahip. Üstelik makro kamera özellikleri sayesinde 2 cm mesafeye kadar süjeye yaklaşarak çekim yapma imkanı sağlıyor. Son olarak 2 megapiksel çözünürlüklü üçüncü kamera ise portre derinlik kamerası ve portre çekimlerde performansı artırmayı hedefliyor.

Nova 10 Pro ile farklı zamanlarda ve ışık koşulları altında fotoğraflar çektik ve sonuçlar bir hayli başarılı. Işık iyi olduğunda parlaklık ve renk canlılığı açısından fazlasıyla tatmin edici fotoğraflar çekilebiliyor. Portre çekimlerde de Nova 10 Pro’nun ortaya koyduğu performans iyi. Özellikle yapay zekâ desteği sayesinde çekim sonrasında yazılım tabanlı işleme yapılıyor ve görüntü en iyi hâle getiriliyor. Zaten çektiğiniz fotoğrafın ön izlemesini yaptığınızda bunu görüyorsunuz. Düşük ışıkta da gürültü seviyesi düşük, detayların anlaşılır olduğu çekimler yapılabiliyor. Çiçek, böcek ve bunun gibi konularla yakın çalışmak istediğinizde iyi sonuçlar elde edilirken, yapay zekâ destekli Kamera sistemi, süjeye iyice yakınlaştığınızda Süper Makro moduna otomatik olarak geçiyor. Bu modda da net fotoğraflar çekebilirsiniz, ancak telefonu biraz daha sabit tutmanız iyi sonuçlar almanıza biraz daha yardımcı olacaktır.

Yukarıda, selfie kameralardan bahsederken Huawei Nova 10 Pro’nun video yeteneklerine giriş yapmıştık. Arka kamerayla da 4K çözünürlükte video kaydı yapılabiliyor. Video kayıtları durağanlık ve ses kayıt kalitesi açısından iyi seviyede. Bu açıdan VLOG çekimleri için de kullanışlı olacaktır. Bu arada Kamera uygulamasında VLOG adında özel bir mod var. Bu mod altında ön ve arka kameraları bir arada kullanarak video çekimi yapmanızı sağlayan bazı araçlar mevcut. Ön ve arka kamerayı, iki ön kamerayı veya iki arka kamerayı aynı anda ekranda, bölünmüş pencerelerde kullanmak ve bu şekilde farklı çekimler yapmak mümkün. Üstelik istediğiniz anda bir kameranın görüntüsünü küçük pencere görünümüne alabilirsiniz. Örneğin bir makyaj videosu çekiminde iki kamerayı aynı anda kullanmak, birisinde yüzün tamamını gösterirken diğeriyle dudağa veya göze yakınlaştırma yapmak imkan dahilinde bulunuyor. VLOG modu içinde Portre Video aracı da var. Bununla da arka planı bulanıklaştırılmış videolar çekebilirsiniz. Bu tür videolarla da iyi sonuçlar alınabildiğini bizzat deneyimledik.

Huawei Nova 10 Pro inceleme: Sonuç

Huawei Nova 10 Pro, orta-üst segment olarak nitelendirebileceğimiz segment içinde şık tasarımı, iyi malzeme kalitesi ve güçlü özellikleriyle öne çıkan bir telefon. Tasarımıyla Huawei’nin P ve Mate serisi telefonlarından izler taşıyor. Bununla birlikte arkadaki kamera modülü ve pürüzsüz yüzeyiyle bir Nova telefonu kimliğini taşıyor. 6.78 inç ekranı, yüksek çözünürlüğü, parlaklığı ve diğer unsurlarıyla iyi bir kullanım imkanı ve multimedya deneyimi sunuyor. Stereo hoparlörler video izlerken veya oyun oynarken içeriğe daha da odaklanmayı sağlıyor.

Performans tarafında Snapdragon 778G 4G işlemci günlük ihtiyaçları fazlasıyla karşılıyor. Oyun konusunda da, oyun odaklı bir işlemci olmanın avantajlarını sunuyor. 4500 mAh kapasiteli pili, çok yoğun kullanımlarda bile bir günü çıkarabilecek performansı sunacaktır. Bununla birlikte 100W Huawei SuperCharge Turbo desteğiyle prize olan bağımlılığı iyice azaltacaktır ve daha rahat hareket imkanı sağlayacaktır. Yazılım tarafında ise EMUI 12 ile iyi bir kullanıcı deneyimi sunuluyor. Huawei Mobil Servisleri, her geçen gün gelişen ve giderek olgunlaşan bir sistem. Üstelik Huawei, kullanıcıların daha önce kullandıkları telefondan edindikleri alışkanlıkları devam ettirmelerini sağlayacak araçları sunuyor veya bunların sunulmasına kapı açıyor. Diğer Huawei cihazlarıyla kolay ve verimli çalışma imkanı da Nova 10 Pro’yu kullanışlı kılan unsurlar arasında bulunuyor.

Kamera ise Nova 10 Pro’nun, aynı segmentteki diğer telefonlara nazaran daha fazla öne çıkmasına ortam sağlıyor. Ön ve arka kameralar farklı ortamlarda memnun edici sonuçlar ortaya koyarken video tarafında da sınıfına göre çok iyi bir performans sergiliyor. Özellikle ses kaydı ve durağanlık dikkat çekici. Huawei, bu kameraların özellikle gençlerin ilgisini çekeceğini ve onların farklı ve eğlenceli işler ortaya koyabileceğini düşünerek VLOG modu altında kullanışlı araçları eklemiş. Günümüzde insanlar kameralarını YouTube, Instagram veya TikTok gibi ortamlara içerik üretmek için yoğun biçimde kullanıyor. İşte Nova 10 Pro, bu gibi işler için fazlasıyla kullanışlı bir araç olacaktır.

Huawei Nova 10 Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A450ALL koduyla 450 TL indirim kazanın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER