Teknoloji

Elon Musk daha önce yasaklanmış bazı Twitter hesaplarını geri verdi

elon musk twitter

Elon Musk, daha önce süresiz yasaklara tabi olan Twitter hesaplarını geri getirmeye başladı ve platform için dile getirdiği daha gevşek denetim mekanizması vaadine doğru ilk adımlarını attı. Cuma günü yaptığı duyuruya göre, geri geldiği belirtilen hesaplar yazar Jordan Peterson, komedyen Kathy Griffin ve muhafazakar parodi yayın kuruluşu The Babylon Bee’ye ait.

Özellikle, üç hesaptan ikisi, transları yanlış cinsiyetlendiren tweet’ler nedeniyle yasaklanmıştı. Peterson, trans aktör Elliot Page’i yanlış cinsiyetlendiren ve silmektense “ölmeyi tercih edeceğini” söylediği tweetleri nedeniyle temmuz ayında yasaklandı. Babylon Bee, şu anda ABD sağlık bakan yardımcısı olarak görev yapan trans bir kadın olan Rachel Levine’i yanlış cinsiyetlendiren benzer tweet’ler nedeniyle mart ayında yasaklanmıştı. The Babylon Bee, Musks’ın mahkeme davasının bir parçası olarak yayınlanan kısa mesajlarında bahsedilen mecralardan biriydi.

Komedyen Kathy Griffin’e ait olan üçüncü hesap ise, Musk’ın sahte kimlikli hesaplara karşı mücadelesinin bir parçası olarak yalnızca 11 gün önce yasaklanmıştı. Griffin, ara seçimlerle ilgili bir tweetinin parçası olarak Musk’ı taklit etmişti. O sırada Musk, Griffin’in Twitter Blue için 8 dolarlık ücreti ödemesi hâlinde platforma geri dönmesine izin verileceğini söylemişti.

Elon Musk Donald Trump’ın Twitter hesabı için henüz bir karar verilmediğini söyledi

Özellikle yakın zamanda başkanlığı yeniden kazanmak için kampanyasını başlatan ve hâlen hesabı askıya alınmış durumda olan eski ABD Başkanı Donald Trump için, hesabının iade edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Musk, Trump’ın yasağına ilişkin kararın henüz verilmediğini söyledi.

Musk daha önce, çok çeşitli bakış açılarına sahip bir içerik denetleme konseyi toplayana kadar eski durumuna getirmeler de dahil olmak üzere hiçbir önemli denetleme kararının verilmeyeceğini iddia etmişti. Cuma günkü açıklamasında ise herhangi bir konseyden bahsetmedi.

Hesapların iadesi, bu hafta başlarında Musk tarafından yayınlanan bir ültimatomun ardından yüzlerce çalışanın istifa etmesine neden olan bir kriz anında geldi. İşten çıkarmalar ve devam eden yıpranmanın bir sonucu olarak, platformun genel iş gücü, Musk’ın satın almasından önceki sayı olan 7 bin 500’den perşembe günü Musk’ın verdiği sürenin bitiminden hemen önce 3 binin altına düşmüştü.

Ayrılmalar şirket içinde önemli bir kaosa yol açtı. Perşembe günü ofisleri kapattıktan sonra Elon Musk, şirketin yazılım mühendislerine “Gerçekten yazılım yazan herkes, lütfen bugün saat 14:00’te 10. kata rapor verin.” şeklinde bir e-posta da gönderdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER