Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold, iki şirket arasındaki üstünlük savaşını yeni bir alana taşıyor. Aslında her iki katlanabilir telefon da farklı tasarım yaklaşımına sahip. Huawei dışa doğru katlanan tek bir ekranı tercih ederken, Samsung ise biri içte katlanan, diğeri de dışta sabit olmak üzere iki ekran kullanıyor.
Öğreniyoruz ki, Huawei’nin elinde başka tasarım fikirleri de varmış. Business Insider’a konuşan Huawei CEO’su Richard Yu, aynı anda en az üç tasarımı barındırdıklarını, bunların arasında Samsung’un en sonunda tercih ettiğine benzer bir tasarımın da olduğunu kaydetti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Z Fold 8 ve Z Flip 8 daha yüksek fiyatlarla gelebilir

Samsung’un Spider-Man paylaşımı Galaxy Z Fold 8 Ultra’yı ortaya çıkarmış olabilir

Galaxy A16 5G Android 17 tabanlı One UI 9’a hazırlanıyor

Samsung sonunda yıllardır eksik olan özelliği Galaxy S26’ya getirdi

Galaxy Z Fold 8 Wide ve Ultra arasında dikkat çeken ekran farkı
Richard Yu, “Birkaç çözümümüz vardı, ama onları iptal ettik. Aynı anda üç projemiz vardı. Bundan daha iyi bir şeyimiz de vardı, ancak benim tarafımdan öldürüldü. Kötüydü.” şeklinde konuştu.
Üreticiler bir ürün tasarlarken genellikle birden fazla prototipin denemesini yaparlar ve en sonunda piyasaya çıkaracakları tek bir tasarımı tercih ederler. Yu, Galaxy Fold’un yapısıyla ilgili olarak ise, “Bana göre iki ekrana; ön ekrana ve arka ekrana sahip olmak, telefonu çok ağır kılıyor.” diyerek fikrini belirtti.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


