Teknoloji

Huawei’nin elinde Galaxy Fold benzeri tasarım da varmış, ancak kullanmamış

huawei mate x

Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold, iki şirket arasındaki üstünlük savaşını yeni bir alana taşıyor. Aslında her iki katlanabilir telefon da farklı tasarım yaklaşımına sahip. Huawei dışa doğru katlanan tek bir ekranı tercih ederken, Samsung ise biri içte katlanan, diğeri de dışta sabit olmak üzere iki ekran kullanıyor.

Öğreniyoruz ki, Huawei’nin elinde başka tasarım fikirleri de varmış. Business Insider’a konuşan Huawei CEO’su Richard Yu, aynı anda en az üç tasarımı barındırdıklarını, bunların arasında Samsung’un en sonunda tercih ettiğine benzer bir tasarımın da olduğunu kaydetti.

Richard Yu, “Birkaç çözümümüz vardı, ama onları iptal ettik. Aynı anda üç projemiz vardı. Bundan daha iyi bir şeyimiz de vardı, ancak benim tarafımdan öldürüldü. Kötüydü.” şeklinde konuştu.

Üreticiler bir ürün tasarlarken genellikle birden fazla prototipin denemesini yaparlar ve en sonunda piyasaya çıkaracakları tek bir tasarımı tercih ederler. Yu, Galaxy Fold’un yapısıyla ilgili olarak ise, “Bana göre iki ekrana; ön ekrana ve arka ekrana sahip olmak, telefonu çok ağır kılıyor.” diyerek fikrini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER