Teknoloji

Huawei MatePad 2 serisinin tanıtım tarihi için yeni iddia

huawei matepad pro inceleme 2

HarmonyOS 2.0’ın nihai sürümünün önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Bu platformla yüklü şekilde kullanıcıların karşısına çıkması beklenen ilk cihazlar ise iki tablet ve iki akıllı saat olacak gibi görünüyor. Yeni bir sızıntıya göre, Huawei MatePad 2 ve Pro 2, 2 Haziran’da tanıtılacak. Tabletlerin piyasaya çıkışı içinse 10 Haziran işaret ediliyor.

Daha önceki sızıntılarda yeni MatePad tabletlerinden birinin 12.2 inç, diğerinin ise 120 Hz 12.9 inç ekranla geleceği görülmüştü. 12.9 inç modelin Kirin 9000 işlemci taşıyacağı ve HarmonyOS’in “PadOS” olarak tanımlanan tabletlere özel bir versiyonuyla çalışacağı söyleniyor. 3C verilerine göre, tablet 40W kablosuz ve 27W kablolu şarj desteğiyle gelecek. Tabletin 5G versiyonunun sunulması da beklentiler arasında yer alıyor.

Huawei’nin aynı etkinlikte Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro akıllı saatleri de tanıtacağı söyleniyor. Bu saatlerin HarmonyOS ve yenilenmiş bir arayüz ile geleceği, aynı zamanda eSIM desteğine sahip olacağı belirtiliyor. eSIM desteğine bağlı olarak akıllı saatin pil ömrünün Watch GT serisinin altında kalabileceği söyleniyor.

Huawei normalde P50 serisiyle HarmonyOS’i sahaya çıkarmayı planlıyordu. Ancak P50 serisinin akıbeti hâlâ belirsiz. P50’yi HarmonyOS ile gösteren fotoğraflar internete sızsa da, henüz ortada resmi bir tanıtım tarihi açıklanmış değil.

Çinli üretici, HarmonyOS’i 2021 bitmeden 300 milyon cihaza ulaştırmayı hedefliyor. Bu sayıya Huawei MatePad 2 ve Watch 3 serileri gibi HarmonyOS ile yüklü gelecek cihazlar da dahil ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER